Etusivu

 

Joulusivulle

Joulumakeiset joulukarkit

Kaikkien aikojen jouluherkut

joulukonvehdit ja joulusuklaat

 

 

Itse tehtyjä joulukarkkeja on mukavaa antaa lahjaksi ja ne maistuvat myös glögin seurana pikkujouluissa ja muissa jouluajan kekkereissä.

 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

Piparkakkutalo

Rakenna hauska mummolan piparkakkutalo

birgitmummu

 

 

 

 

 

 

 

Joulujuomat

Höyryävän kuumaa glögiä, joulukahvia, omenaista totia....

birgitmummu

 

 
 
 
 
 
 

 

 

Lisää joulun herkkuja täältä

 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

Jouluruoka

Kokeile perinneruokien lisäksi myös jotain uutta.

birgitmummu

 

 

 

 

 

Joulukalenteri

 

 

Lasten joulukalenteri 

 

 
Pähkinäiset toffeepalat

20 annosta
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl voita
1½ dl maapähkinävoita
1 kpl limetin raastettua kuorta
1 dl ruokotomusokeria

Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 5–8 minuuttia, kunnes seos on kinuskimaisen paksua. Nosta kattila liedeltä. Lisää voinokareet, maapähkinävoi, raastettu limetin kuori ja ruokotomusokeri. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla noin 15 cm x 20 cm kokoinen reunallinen vuoka tai rasia. Painele toffee vuokaan. Nosta kylmään jähmettymään pariksi tunniksi. Leikkaa pieniksi suupaloiksi.

 

 

 

Vadelmaiset tontunsuukot
 

100g talous- tai kilosuklaata
1dl vadelmia
raastettua suklaata koristeeksi
karkkivuokia

Sulata suklaa. Soseuta marjoja ja sekoita sulatetun suklaan joukkoon. Pursota karkkivuokiin ja koristele suklaaraasteella. Jäähdytä viileässä.

Pähkinä-rusinapalat

n. 60 kpl

 

3 dl tomusokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 dl kidesokeria
200 g sulatettua kookosrasvaa
50 g rouhittua pähkinää

50 g rusinoita

 

Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe, vehnäjauhot ja vaniljasokeri.

Keitä maitoa ja kidesokeria 3 minuuttia. Kaada kuuma neste jauhoseoksen päälle voimakkaasti sekoittaen.

Sekoita mukaan rasva vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää rusinat ja pähkinät. Levitä seos öljytylle voipaperille. Laita kylmään. Leikkaa ruuduiksi.

Tulostusversio

 

 

Hunajamantelit

 

200 g hunajaa

2 rkl voita

1 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

200 g kuorittuja manteleita

 

Pane hunaja ja voi paksupohjaiseen kattilaan tai pannuun ja keitä 3-4 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa saeta.

Lisää mantelit ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen vielä 5-7 minuuttia. Lisää vanilliinisokeri ja kaneli. Ota pannu levyltä ja sekoittele, kunnes seos ei enää vaahtoa.

Kaada seos voidellulle leivinpaperille, tasoittele ja anna jäähtyä. Paloittele pieniksi paloiksi, kun seos on jäähtynyt.

Tulostusversio

 

 

 

Lapsuusmuistot

(Yhteishyvä 12/05)

2,5dl kuohukermaa
4rkl fariinisokeria
4dl sokeria
4rkl kaakaojauhetta
1dl siirappia
1 vaniljatanko tai 2dl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset paksupohjaisessa, laakeassa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 30-60min tai kunnes lusikankärjellinen kylmään veteen kastettaessa sitkeytyy.

Kaada seos silloin voilla voidellulle vadille ja leikkaa hiukan jäähtyneenä veitsellä vinoruuduiksi.

Tulostusversio

Vaahtokarkit

 

Vaahtokarkkeja

100 g tummaa tai valkoista suklaata

 

Koristeluun voi käyttää:

nonparelleja

rouhittua pistaasimantelia

rouhittua pähkinää

keksinmuruja

 

Paloittele suklaa pieneen astiaan, sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kasta vaahtokarkit suklaassa ja aseta ne lautaselle. Ripottele päälle valitsemaasi koristetta. Laita makeiset kovettumaan jääkaappiin noin tunniksi.

Suklaatryffelit

2 dl kuohukermaa
50 g voita
300 g tummaa suklaata
1 dl tomusokeria

 

Pinnalle 1 dl kaakaojauhetta

 

Kuumenna kerma kiehuvaksi. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia. Lisää hienonnettu suklaa. Sekoita varovasti. Lisää voi ja sokeri. Anna jäähtyä.

Vatkaa seosta voimakkaasti puuhaarukalla kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä kylmässä yön yli.

Muovaa massasta kahdella lusikalla pallosia leivinpaperilla suojatulle pelille, jolle on seulottu kaakaota. Seulo päälle kaakaota ja pyörittele tryffeleitä kaakaossa. Aseta valmiit makeiset karamellivuokiin. Säilytä kylmässä.

 

 

Marmeladipalat

2 rkl agar agar hiutaleita
1½ dl vettä
5 dl marjamehua
3 dl sokeria

 

Pinnalle erikoishienoa kidesokeria

 

Nosta agar agar -hiutaleet likoamaan desiin vettä 10 minuutiksi.

 

Mittaa mehu ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Valuta agarliemi kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Keitä 30 minuuttia. Kuori pinnalta vaahto.

 

Vuoraa noin 16 x 16 cm:n kokoinen astia kelmulla. Kaada marmeladiliemi astiaan ja hyydytä huoneenlämmössä.

 

Leikkaa hyytynyt marmeladilevy kuutioiksi ja anna palojen kuivahtaa hetki. Pyörittele palat sokerissa.

 

 

Katso kalorit,

röh, röh!!!!

 

 
   
   

Joulusivulle

   
 
     

 

 
Tunnisteet: itsetehdyt joulukarkit, itsetehdyt joulukonvehdit,  itsetehdyt joulumakeiset, itsetehdyt joulusuklaat, joulukonvehdit ohje, joulumakeiset resepti, joulumakeiset ohje, joulusuklaa ohje