Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Chili con carne

 

 

 

 

600 g

naudan jauhelihaa tai

-paistisuikaleita

1 tl

 suolaa

1 rkl

öljyä
1 rkl voita tai Oivariinia
3-4 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
2 tlk tomaattimurskaa
2 punaista paprikaa
70 g tomaattisosetta
1 tlk ruskeita papuja (suolaliemessä)
  mustapippuria
  chilipulveria
  oreganoa
1-2 laakerinlehteä
3-4 rkl soijaa
  (lihalientä)

 

 

Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulin kynnet.

Pilko paprika kuutioiksi.

Kuumenna öljy ja Oivariini paistinpannussa. Ruskista liha pieninä erinä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle murskatut valkosipulin kynnet ja hienonnettu paprika ja kuullota niitä muutama minuutti. Siirrä ainekset pataan.

Lisää pataan mausteet, tomaattisose ja -murska. Hauduta ruokaa, kunnes liha tuntuu kypsältä (n. 35 min). Lisää lihalientä, jos liemi tuntuu tiivistyvän liikaa.

Lisää lopuksi ruskeat pavut. Kuumenna ruoka kiehuvaksi ja anna vielä hautua 5 minuuttia.

Tarjoa lisänä keitettyä tummaa riisiä.