Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Gulassikeitto

8 annosta

 

 

1,2 kg

jauhelihaa

300 g

chorizo-makkaraa

3

sipulia

5

valkosipulin kynttä

2 rkl

voita tai öljyä

140 g

tomaattipyreetä

5 rkl

vehnäjauhoja

2 l

lihalientä

2 prk

säilöttyjä tomaatteja

2 prk

ruokakermaa

 2 isoa

paprikaa

 

tilkka punaviinietikkaa

4 tl

paprikajauhetta

loraus vasikan fondia

4

laakerinlehti

 

suolaa, mustapippuria

   
   
   
   

 

 

Kuori ja kuutioi perunat.

Suikaloi paprika ja sipuli sekä hienonna valkosipulin kynnet.

 

Lämmitä voi kattilassa ja lisää liha. Paista hetki ja lisää sipulit, paprikat, paprikajauhe sekä tomaattipyree. Kuullota hetki ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää lihaliemi, säilyketomaatit ja laakerinlehti.

Anna poreilla noin 20 minuuttia. Lisää sitten kuutioidut perunat, ruokakerma, fondi ja punaviinietikka. Hauduta vielä niin kauan, että perunat ovat kypsiä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Tarkista maku ja lisää mausteita makusi mukaan (chiliä, soijakastiketta, paprikajauhetta, pippuria).