Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Jauheliha-maissipiiras

6-8 palaa

 

 

Pohja:

100 g margariinia

1 tl leivinjauhetta

1 tl  basilikaa

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

½ dl  ruokakermaa

 

Täyte:

3 keitettyä munaa

1 sipuli

250 g jauhelihaa

1 tl suolaa

maustepippuria

muskottipähkinää

½ punainen paprika

1 dl mustia oliiveja

 

Munamaito:

2 dl ruokakermaa

3 kananmuna

1 tl suolaa

½ tl paprikajauhetta

1 tl basilikaa

 

Pinnalle:

150 g juustoraastetta

2 prk maissia suolaliemessä

 

  • Sekoita rasvan joukkoon  jauhot, joihin on sekoitettu basilika ja leivinjauhe. Lisää kerma ja sekoita. Levitä 26-senttisen, voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Anna levätä jääkaapissa täytteen teon ajan.

  • Kuori ja viipaloi kananmunat.

  • Ruskista jauheliha, silputtu sipuli ja pilkottu paprika. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

  • Sekoita kermaan munat kevyesti, mausta seos suolalla paprikajauheella ja basilikalla.

  • Ota maissi purkista ja valuta liemi pois. Soseuta maissi sauvasekoittimella.

  • Kokoa piirakka. Levitä jauhelihaseos piirakkapohjan päälle. Lisää munasiivut ja oliivit.

  • Kaada muna-kermaseos täytteiden päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.

  • Nosta uunista ja ripottele pinnalle juustoraaste ja sen päälle soseutettu maissi. Paista piirakkaa uunin keskitasolla vielä 10-15 minuuttia.