Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 
     
 

Jogurttihyydyke

 

Tarjoa juhlien voileipäpöydässä tai kahvipöydän suolaisena palana; käy myös keliaakikoille.

 

 
 
 
 

 

5 liivatelehteä
3 rkl sitruunanmehua
130 g maustekurkku
150 g punainen paprika
120 g omena
1 dl hienonnettua persiljaa
400g kreikkalaista jogurttia
250 g maitorahkaa
300 g raejuustoa
200g salamisilppua
3 rkl soijakastiketta
1 rkl valkosipulirouhetta
1 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
1 rkl sinappia

Päälle:

n. 150 g tomaatteja lohkoina
n. 100 g kurkkusiivuja (ruusukkeina)

 

 

Katso myös:

Voileipakakku - lihakakku

Voileipäkakku - kalakakku

 

  1. Levitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle tuorekelmu siten, että kelmua jää runsaasti yli reunojen.

  2. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ainakin 10 minuutiksi.

  3. Hienonna maustekurkku ja puhdistettu paprika aivan hienoksi. Hienonna persilja ja pilko omena pieniksi kuutioiksi.

  4. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja sekoita sula liivate hyvin rahkan joukkoon tilavassa kulhossa.

  5. Lisää joukkoon vihannekset, raejuusto, jogurtti sekä mausteet ja sekoita hyvin.

  6. Levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta ja nosta reunoilta tuorekelmu katteeksi. Laita vuoka peitettynä kylmään hyytymään ainakin neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.

  7. Irrota reuna ja siirrä hyydyke apulautasen avulla tarjoiluvadille.

  8. Koristele hyydykkeen pinta tomaateilla ja kurkkuruusukkeilla. Voit käyttää myös esim. meetvurstiruusukkeita.