Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Suolaiset joulupossut

n. 12 kpl

 

 

Pohja:

150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kermaviiliä

 

Täyte:

1 rkl juoksevaa margariinia
1 pieni sipuli
200 g kinkkua suikaloituna
2 rkl sinappia
1/2 dl hienonnettua persiljaa
 

Voiteluun:

munaa

 

 

Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina suorakaiteen muotoiseksi ja laita kelmun sisälle. Anna taikinan kovettua jääkaapissa.

Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa, anna jäähtyä. Sekoita joukkoon muut täytteen ainekset.

Kauli taikina ja ota pyöreällä joulutorttumuotilla 24 pohjaa. Säästä yli jäävät taikinapalat.

Jaa täyte puolelle pohjista, 2 rkl/pohja. Nosta toiset puolet kansiksi, ummista reunat huolellisesti, esim. haarukalla.

Käytä ylimääräiset taikinapalat possuille korviksi, silmiksi ja kärsäksi. Pistä hammastikulla kärsään kaksi reikää eli sieraimet. Pistä myös silmien keskelle pienet reiät, samalla taikinapalat kiinnittyvät paremmin.

Voitele munalla. Paista 225 asteessa 10 - 15 min.

KORISTELUVINKKEJÄ

Leikkaa possun korvat kaulitusta taikinalevystä veitsen avulla. Kärsät voi ottaa esim. kardemummaputkilon suulla tai pyöritellä pieniä taikinapalloja ja litistää ne. Silmät voi tehdä aivan pienistä taikinapalloista ja litistää ne paikoilleen.

 

Joululeivonta