Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Joulusydämet

n. 10 kpl

 

 

Pohja:

500 g  lehtitaikinaa

 

Täyte:

1 pss luumumarmeladia
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 tlk kuohukermaa (2 dl)
1 tl vaniljasokeria
1 tlk maitorahkaa (250 g)
2 rkl (konjakkia, punssia tai rommia)

 

Päälle:

munaa ja raesokeria

 

 

 

Ota taikinalevystä isohkolla sydänmuotilla sydämiä tai leikkaa sydämet terävällä veitsellä. Reunapaloista voit ottaa koristeeksi pikkusydämiä tai muita kuvioita.

Voitele kuviot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista lehteviksi ja kauniin värisiksi 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia.

Valmista täyte: Laita kulhoon tölkki (250-300 g) valmista luumumarmeladia. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka, luumusose ja muut ainekset. Tarkista maku mieleiseksesi.

Halkaise jäähtyneet sydämet kahtia ja täytä ne ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Joululeivonta