Tarvitset:

1 iso kaalinpää

1 iso sipuli

500-600 g sikanautajauhelihaa

1,5-2 dl rikottuja ohrasuurimoita

150 g fetajuustoa

2 dl kermaa

1-2 kananmunaa

suolaa, valkopippuria

kasvis- tai lihalientä

 

Pieni kaali raastamalla tai paloittelemalla.  Pilko sipulit ja freesaa öljyssä. Ruskista jauheliha muruiksi. Keitä rikotut ohraryynit melko kypsiksi. Murusta fetajuusto. Sekoita munat kerman joukkoon ja mausta.

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja notkista melko veteläksi kasvis- tai lihaliemellä. Kaada voideltuun uunivuokaan. Kaada muna-kermaseos ainesten päälle.

Paista 170 asteisessa uunissa tunti. Sammuta lämpö ja anna laatikon vielä muhia jälkilämmössä. Useampikaan tunti ei haittaa, sitä suussa sulavampaa laatikosta tulee.