Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 
     
 

Kala- katkarapugratiini

(4 annosta)

 

Näyttävän herkullinen ja helppo kalaruoka

 

 
 
 

 

400 g

  pakastettua seitä tai turskaa

 

  suolaa

 

  valkopippuria

1/2 dl

  kalalientä t. kalakastiketta

2 rkl

  vehnäjauhoja

2

  munaa

2dl

  ruokakermaa

1 dl

  maitoa
    sitruunapippuria / muskottipähkinää

1 pss

  perunamuusia

200 g

  katkarapuja

 

  sitruunamehua

 

  tilliä

150 g

  juustoraastetta

 

 

Pane seitipalat voideltuun laakeaan uunivuokaan. Lusikoi sen päälle n. 3 rkl kalalientä, suolaa ja pippuroi. Purista sitruunamehua ja ripottele tilliä sen päälle. Pane kala uuniin 150 asteeseen 15 minuutiksi.

Valmista kastike sekoittamalla ruokakerma, maito, loput kalaliemestä ja vehnäjauhot kattilassa. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila levyltä ja lisää munat. Kastike ei sen jälkeen saa enää kiehua. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla.


Ota kala uunista ja nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Lusikoi perunamuhennos vuokaan kalan ympärille. Asettele katkaravut kalan päälle ja lisää vielä tillisilppua.


Kaada kastike kalan ja katkarapujen päälle, ripottele juustoraastetta paistoksen päälle. Pane vuoka uuniin n. 15 minuutiksi, kunnes paistos on saanut kauniin värin.

 

 

  Pääsiäisruokaa