Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Kalaseljanka

 

 

 

400 g pakaste seitiä
2  porkkanaa

1

sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
2-3 perunaa
  pala purjoa
1 l kalalientä
1-2 rkl tomaattisosetta

1

laakerinlehti

 

kokonaisia mustapippureita

1

maustekurkku

1 rkl kapriksia
10 mustaa oliivia
½ sitruunan mehu
  (hienonnettua persiljaa)
   

 

  1. Silppua kuorittu sipuli ja valkosipulin kynnet sekä suolakurkku.  Kuori ja paloittele ohuiksi suikaleiksi muut kasvikset paitsi perunat.

  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipulisilppua siinä hetki.  Lisää suikaloidut kasvikset ja puolet kurkkusilpusta.  Pehmitä kasviksia kattilassa, mutta älä ruskista.

  3. Kaada kalaliemi kattilaan kasviksien päälle ja lisää mausteet sekä tomaattipyree, kaprikset ja oliivit.  Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kuoritut, suikaloidut perunat.  Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia.

  4. Kun kasvikset ovat melkein kypsiä, lisää keittoon paloiteltu kala.  Pakastekala on helppo kuutioida vähän kohmeisena.  Tuoreet kalapalat tarvitsevat kypsyäkseen vain reilut viisi minuuttia, pakastekalaa pitää kypsentää noin 10 minuuttia.  Älä paloittele tuoretta kalaa liian pieniksi paloiksi, ettei se kypsyessään hajoa keittoon.

  5. Mausta valmis keitto sitruunamehulla ja lopulla kurkkusilpulla.  Ripottele pinnalle halutessasi silputtua persiljaa.  Tarjoa keitto smetanan kera.