Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Katkarapu-perunapiirakka

 

 

 

 

Pohja: 

200 g leivontamargariinia

1,5 dl vehnäjauhoja

1 pussi (80 g) perunasosehiutaleita

1 tl suolaa

1,5 dl kylmää vettä

 

 Täyte:

2 pussia (à 180 g) katkarapuja

1 purjo

1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta

1 rkl öljyä

1 ruukku tilliä

1 prk (250 g) maustettua ranksankermaa, esim. sipulisekoitus

2 dl ruokakermaa

4 kananmunaa

1 tl suolaa

ripaus valkopippuria

 

 
  • Sulata täytteen katkaravut hitaasti jääkaapissa ja valut ne.

  • Nypi pehmeän rasvan joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita kylmä vesi taikinaan. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle noin 35 x 35 sentin uunipelille, myös hieman reunoille.

  • Halkaise ja huuhtele purjo. Suikaloi se. Hauduta pannulla jäistä peruna-sipuliseosta, kunnes se hieman pehmenee ja ylimääräinen neste haihtuu. Lisää joukkoon purjosuikaleet ja öljy, kääntele, kunnes purjo kuullottuu. Anna seoksen jäähtyä.

  • Levitä piirakkapohjalle kerroksittain valutettuja katkarapuja, perunaseosta ja hienonnettua tilliä.

  • Sekoita ranskankerma, ruokakerma, munat ja mausteet. Levitä seos täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

  • Leikkaa jäähtyneenä paloiksi.

 

 

Lähde: Yhteishyva.fi