Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 
 
 

Kesäkurpitsaveneet

 

   

 

 

2 kpl kesäkurpitsaa (á  n.350g)
170 g pekonia
400 g

naudan jauhelihaa

150 g sipulia
½ tl

 suolaa

1 rkl

öljyä
250 g juustoraastetta
200 g aurinkokuiv. tomaatteja
½ tl mustapippuria
  basilikaa
  timjamia
  meiramia

 

 

 

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra puolikkaiden sisus lusikalla. Hienonna sisus täytettä varten. Keitä kurpitsaveneitä noin 1 minuutti runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Valuta kesäkurpitsat.
 
Suikaloi pekoni ja ruskista paistokasarissa. Lisää pannulle jauheliha ja sipuli ruskistumaan. Lisää kesäkurpitsojen sisus ja hauduta noin 5 minuuttia. Hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne sekä juustoraaste täytteen joukkoon. Mausta seos ja tarkista maku.
 
Jaa täyte kurpitsanpuolikkaiden koloihin. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa lisäksi leipää.

 

 

Ravintosisältö per 100g

Energiaa 174,37 kcal / 729,56 kJ

Proteiinia 8,33 g

Hiilihydraatteja 3,17 g

Rasvaa 14,35 g