Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Kesäkurpitsavuoka

6 hengelle

 

 

 

2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
400 g herkkusieniä
6 siivua aurinkokuiv.tomattia
900g purunasosetta
1 tl suolaa
mustapippuria

3 munaa

2,5 dl maitoa

2 dl juustoraastetta

basilikaa

 
  1. Leikkaa huuhdellut kesäkurpitsat viipaleiksi pituussuunnassa, voitele öljyllä ja paista pannulla.

  2. Pilko sipuli ja sienet. Paista pannulla noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  3. Valmista perunasose.

  4. Voitele uunivuoka ja lusikoi perunasose vuoan pohjalle.

  5. Asettele paistetut kesäkurpitsat soseen päälle ja mausta runsaalla aromisuolalla.

  6. Levitä sieni-silpulisilppu ja pieneksi silputut aurinkokuivatut tomaatit kesäkurpitsaviipaliden päälle.

  7. Sekoita keskenään munat, maito, suola ja mustapippuri ja kaada vuokaan.

  8. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

  9. Koristele tuoksuvilla basilikanlehdillä.