Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 
     
 

Lammaspata

(6 hengelle)

 

Helposti uunissa valmistuvaa lammasta. Hauduta lammas juuresten kanssa meheväksi padaksi.

 
 

1 kg luuton lammaspaisti

4 - 6 valkosipulin kynttä

1 rkl öljyä

1,5 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl rosmariinia

2 porkkanaa

1 sipuli

1 dl vettä

1 prk säilyketomaatteja

  • Poista sulaneesta lampaanpaistista ylimääräinen rasva. Paloittele paisti. Mausta lihapalat suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Kuumenna öljy padassa ja paista lihapaloja sen verran, että ne saavat ruskean paistopinnan.

  • Kuori ja viipaloi sipuli, valkosipuli ja porkkanat.

  • Lisää pataan kuoritut ja paloitellut porkkanat, valkosipuliviipaleet sekä kuorittu ja lohkottu sipuli.

  • Sekoita joukkoon vesi ja tomaatit. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin kaksi tuntia.

 

Pääsiäisruokaa