Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 
     
 

Lampaanpaisti

(8 hengelle)

 

Kokonainen lampaanpaisti on täydellinen pääsiäisruoka.

 
 
 
Määrä  

Aines

3 kg   painoinen lampaan tai karitsan paisti
    marinadi:
1   sitruunan suikaloitu kuori ja mehu
0,5 dl   oliiviöljyä
1 rkl   suolaa
1 tl   rouhittua mustapippuria
    kourallinen timjaminoksia
    laakerinlehti
1 tl   ruokosokeria
    (puolikas chilipippurin palko)

6

  valkosipulinkynttä
    vuokaan:
    kokonainen valkosipuli
4   sipulia
1   sitruuna

  • 10 annosta
  • valmistusaika 3 tuntia
  • marinointi 8 tuntia

1. Huuhdo paisti ja poista sitkeä kalvo sekä isot rasvakerrokset pinnalta. Pistä paisti kinkkupussiin. Kuori sitruuna kuorimaveitsellä. Sekoita marinadiainekset ja kaada seos pussiin paistin päälle. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Käännä paistia pari kertaa marinoitumisen aikana.

2. Ota paisti jääkaapista ja aseta uunivuokaan. Kaada päälle marinadi. Anna olla huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Aseta kuoritut sipulit vuokaan. Poista valkosipulista kuivuneet kuoret ja leikkaa kynsien päät. Aseta kokonainen valkosipuli ja lohkottu sitruuna vuokaan. Nosta lämpötila 175 asteeseen. Kypsennä paistia pari tuntia 150 asteessa välillä paistoliemellä valellen ja anna kypsyä vielä vajaan tunnin ajan. Jos haluat läpikypsän paistin kypsymisaika on kolmisen tuntia, sisältä punaisen paistin noin 2 1⁄2 tuntia.

Lähde: kotiliesi.fi

Pääsiäisruokaa