Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Lihapasteijat

 

 

Taikina
5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl vaaleaa siirappia
1.5 dl öljyä
1 rkl suolaa
noin 12 dl hiivaleipäjauhoja

 

TAI  valmista voitaikinaa

 

Täyte:
500 g keitettyä lihaa
1 dl tummaa riisiä
5 dl lihalientä
3 kananmunaa
ripaus mauste- ja valkopippuria

Voiteluun
kananmuna

 

 

Taikinan valmistus

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.

 

Täytteen valmistus

2. Silppua liha suikaleiksi ja keitä riisit lihaliemessä. Keitä kananmunia 10 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä, kuori ja silppua. Sekoita täyteainekset.

 

Leivonta

3. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla, pienellä lautasella tai isolla kupilla pyöreitä taikinalevyjä. Lusikoi täytettä taikina pohjille, kostuta reunat vedellä ja ummista pasteijat puolikuun muotoon.

4. Kohota lihapasteijoita hetki, voitele kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voit tehdä myös uunipellin kokoisen lihapiirakan.

 

Joululeivonta