Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Lohipiirakka

 

 

Ainekset:

500 g voitaikinaa
1 dl puuroriisiä
4 dl vettä
0,5 tl merisuolaa
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
450 g kylmäsavu- tai graavilohifileetä
1 iso purjo
voita
tilliä
valkopippuria
merisuolaa myllystä
1 kananmuna voiteluun

 

 

Täytteen valmistus:

  1. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Keitä ja jäähdytä kananmunat. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi.
  2. Suikaloi purjo ja hauduta voissa pehmeäksi. Kuori keitetyt kananmunat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
  3. Hienonna valkuaiset veitsellä ja puserra keltuaiset siivilän läpi.

Piirakan kokoaminen:

  1. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Siirrä toinen levy uunipellille leivinpaperille.
  2. Levitä täyte toisen taikinalevyn keskiosaan kerroksittain: ensin riisiä, sitten lohta, purjoa, tilliä, keltuaista ja valkuaista.
  3. Kauli kansilevy (toinen puoli taikinasta) hieman pohjaa suuremmaksi ja nosta se täytteen päälle. Painele reunat hyvin yhteen ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.
  4. Voitele reunat kananmunalla ja taita ylöspäin kaksin kerroin. Varmista että saumat pitävät. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele siihen haarukalla reikiä.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

 

Joululeivonta