Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Mansikkakakku

Pohja

  • 4             munaa

  • 1 1/2 dl    sokeria

  • 1 dl         vehnäjauhoja

  • 1/2 dl       perunajauhoja

  • 1 dl         mantelijauhetta

  • 1 tl          leivinjauhetta

Täyte

  • 1/2 l        mansikoita

  • 2 dl         vaahdotettavaa vaniljakastiketta

  • 250 g       maitorahkaa

  • 3 rkl         sokeria

  • 4             liivatelehteä

  • 2 rkl         sitruunamehua

Päälle

  • 1 l           mansikoita

  • 2 dl         punaista mehua

  • 1 dl         hyytelösokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita kevyesti esim. puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (halk. 24 cm) irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa 20-25 minuuttia.

 

2. Kumoa kakkupohja jäähtyneenä. Valmista täyte. Perkaa ja viipaloi mansikat. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita rahkan ja sokerin kanssa keskenään. Liota liivatteita noin 5 minuuttia kylmässä vedessä. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja kaada seos ohuena nauhana rahkaseokseen.

 

3. Viipaloi kakkupohja kahteen osaan. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Kokoa kakku takaisin vuokaan. Nosta pohjalle ensin kakkupohja. Levitä pohjan päälle mansikkaviipaleita ja kaada pinnalle rahkaseos. Nosta toinen kakkupohja varovaisesti päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta hyytymään ja kostumaan jääkaappiin noin vuorokaudeksi.

 

4. Perkaa ja viipaloi mansikat ja asettele ne kakun pinnalle lomittain. Valmista pinnalle kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi hyytelöä kakun pinnalle. Peitä kakku ja nosta viileään vielä hetkeksi. Nosta kakku vadille tarjolle.