Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Mantelikala

4 annosta

 

800 g seitiä (pakaste)
1 ½ tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
100 g voita tai Oivariinia
1 dl korppujauhoja
100 g mantelilastuja
1½ dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
1 rkl vehnäjauhoa

 

Mausta sulaneet kalapalat suolalla ja pippurilla. Anna maustua noin puoli tuntia. Kypsennä uunissa 10-15 min 175 asteessa.

Sulata voi kattilassa. Lisää korppujauho, vehnäjauho, juustoraaste, neste ja puolet mantelilastuista. Tarkista maku ja mausta halutessasi suolalla ja yrteillä. Levitä seos kalapalojen päälle.

Kypsennä uunissa vielä noin puoli tuntia 175 asteessa.

Paahda loput mantelilastut paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripottele paistoksen pinnalle ja paista uunin jälkilämmössä vielä kymmenisen minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kera.