Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Kaura-marjamuffinit

6 kpl iso tai 12 pientä

 

 

 


100 g valkosuklaata
4 dl vehnäjauhoja
1 dl isoja kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
2 dl marjoja
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl maustamatonta jogurttia

Näihin kaura-marjamuffineihin voit käyttää mitä tahansa marjoja, jotka lisätään mieluiten jäisinä taikinaan.

Voitele muffinipellin kolot tai käytä paperisia vuokia.
Rouhi suklaa veitsellä ja sekoita jauhojen, kaurahiutaleiden, leivinjauheen ja marjojen kanssa.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Jos taikina juoksettuu, lisää sekaan ruokalusikallinen vehnäjauhoja.
Kääntele jauhoseos ja jogurtti rasva-munaseokseen. Sekoita sen verran, että ainekset menevät juuri ja juuri sekaisin.


Lusikoi taikina muffinivuokiin. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Tarkista kypsyys. Anna muffinien jäähtyä hiukan ennen tarjoamista.