Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 
     
 

Munakasrulla

(6-8 hengelle)

 

Herkullinen munakasrulla kahdella eri täytteellä - lohitäyte ja herkkusienitäyte..

 
 

Taikina:

75 g voita tai margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
6 dl rasvatonta maitoa
1 prk ranskankermaa
5 munaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria

Sulata rasva kasarissa. Lisää jauhot ja kypsennä niitä rasvassa muutama minuutti. Lisää maito ja sekoita hyvin, jotta seokseen ei jää kokkareita. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos on sakeutunut. Jäähdytä.
Lisää ensin ranskankerma jäähtyneeseen seokseen ja vatkaa hyvin. Lisää myös munat hyvin vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos kevyesti voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin alatasolla puolisen tuntia. Vedä torttulevy leivinpapereineen ritilälle tai muulle alustalle jäähtymään.

 

 

Täyte I:

100 g  maustamatonta tuorejuustoa
n. 125 g piparjuurituorejuustoa
1 dl ruokakermaa
½ tl sitruunapippuria
150 g lohta
1 ruukku ruohosipulia


 

 

 

Sekoita juustot ja kerma pehmeäksi tahnaksi. Mausta pippurilla. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Lisää juustoseokseen silputun ruohosipulin kanssa.
Levitä täyte tasaisesti koko jäähtyneelle munakaslevylle ja kiedo levy napakalle rullalle. Anna vetäytyä leivinpaperiin käärittynä jääkaapissa vähintään tunti.

Täyte II:

400 g herkkusieniä

1 sipuli tai purjo

2 rkl  margariinia tai öljyä

 tuoreita yrttejä

(persiljaa, ruohosipulia ja timjamia)

n.1 dl kermaa

 suolaa, mustapippuria

n. 2 dl  juustoraastetta

     

 

Pehmennä silputtu sipuli vähässä rasvassa. Puhdista ja hienonna sienet ja lisää joukkoon. Mausta sienet hienonnetuilla mausteyrteillä. Tuoreita yrttejä saa olla runsaasti. Lisää joukkoon kermaa.

Kumoa kypsä munakasrulla juustoraasteella peitetylle leivinpaperille. Levitä täyte päälle ja kierrä munakaslevy paperin avulla kääröksi.

 

Jouluruoka  
Pääsiäisruokaa