Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

  

 

Kreikankävijän musaka / moussaka

6 hengelle

 
 

1 (n. 300 g)  munakoiso
2 (n. 600 g)  kesäkurpitsaa
  vettä
  suolaa


Jauhelihakastike:
1  iso purjo
600 g  naudan jauhelihaa
2  valkosipulinkynttä

1 tl suolaa
2 rkl karkeita vehnäjauhoja

1 lihaliemikuutio
mustapippuria
1 tlk (500g) tomaattimurskaa
3 tl  basilikaa


Juusto- (Bechamel) kastike:
2 rkl  öljyä
4 rkl  vehnäjauhoja
7½ dl  maitoa

2 kananmunaa
1 tl  suolaa
1 tl  muskottipähkinää
mustapippuria

musakamaustetta (tuotu Kreikasta)
1 ps (250 g) juustoraastetta

 

1 ps (750 g) pakaste valkosipuli perunoita

 

Ravintosisältö / 100 g / annos
Energiaa 132 kcal / 554 kJ 528 kcal / 2216 kJ
Proteiinia

7,4 g

29,6 g
Hiilihydraattia 5 g 20 g
Rasvaa 7,7 g 30,8 g

1. Aloita valmistamalla jauhelihakastike. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Ruskista jauheliha oliiviöljyssä paistokasarissa. Lisää purjo ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria ja karkeita vehnäjauhoja. Anna ruskistua hetken. Kaada joukkoon tomaattimurska ja anna seoksen hautua noin 15 minuuttia. Mausta basilikalla.

2. Valmista juustokastike pinnoitetussa kattilassa. Sekoita öljyn joukkoon vehnäjauhot ja kuumenna hetki. Lisää maito kahdessa erässä hyvin sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Mausta kastike suolalla, muskottipähkinällä, musakamausteella ja mustapippurilla. Lisää juustoraaste. Anna jäähtyä haaleaksi ja sekoita joukkoon kananmunat.

3. Voitele laakea uunivuoka. Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Keitä viipaleita isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan. Valuta kasvisviipaleet lävikössä.

4. Levitä vuokaan kerroksittain valkosipuliperunoita, munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita sekä jauhelihakastiketta. Kaada juustokastike päällimmäiseksi.

5. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

 

  Mukaeltu versio Pirkan ohjeesta