Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Kaura-omenapaistos ja vaniljakastike

neljälle hengelle

 

 

4 isoa omenaa

Pinnalle:

75 g margariinia

1 dl fariinisokeria

2 dl kaurahiutaleita
1 tl
kanelia

 

Mikro-omenat

Pese ja kuori omenat. Leikkaa omenat lohkoiksi ja asettele mikron kestävään vuokaan.
Sulata margariini kattilassa, lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet ja kaneli. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Levitä kauraseos omenien päälle.
Kypsennä kaura-omenapaistosta mikrossa täydellä teholla 8 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä vaniljakastikkeen kanssa.

 

 

 

 

3 dl maitoa
1 kananmuna

2rkl sokeria

2-3 tl perunajauhoja

1 tl vaniljasokeria

Vaniljakastike
Vatkaa maito, muna, sokeri ja perunajauhot kierrevatkaimella kattilassa sekaisin niin, että munan rakenne rikkoutuu.
Kuumenna seosta puuhaarukalla sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Älä anna kiehua.
Lisää vanilliinisokeri ja anna kastikkeen jäähtyä.