Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Perunagnocchit ja salviakastike

5 annosta

 

Ainekset

 
1 kg jauhoisia perunoita
2 dl parmesaania raastettuna
1 1/2 tl suolaa
1 kananmuna
n. 2 1/2 dl vehnäjauhoja
Keittämiseen
2 l vettä
2 tl suolaa
Salvia-voikastike
75 g voita
3/4 dl tuoretta salviaa
2-3 valkosipulinkynttä
2 tl sitruunanmehua
1/4 tl mustapippuria
(ripaus suolaa)

 

  • Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Soseuta kuumat perunat perunasurvimella. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

  • Sekoita perunasoseeseen parmesaaniraaste, suola ja muna. Lisää jauhoja vähitellen samanaikaisesti kädellä vaivaten. Taikinan tulee olla muotoiltavaa mutta melko pehmeää.

  • Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia (halkaisija 2 cm) tankoja ja leikkaa tangot noin 1 1/2 cm:n paloiksi. (Pyörittele palat halutessasi palloiksi.) Pyöräytä gnocchit haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Levitä tarjottimelle tai uunipellille leivinpaperi ja ripottele sille jauhoja. Aseta gnocchit leivinpaperin päälle odottamaan kypsennystä.

  • Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Keitä gnocchit kypsiksi muutamassa erässä, noin 3-5 minuuttia. Nosta gnocchit reikäkauhalla leivinpaperin päälle tai öljyllä siveltyyn laakeaan astiaan.

  • Sulata voi paistokasarissa. Lisää salvia ja valkosipuli. Kuumenna hetki ja mausta sitruunanmehulla. Lisää kasariin gnocchit ja kääntele ne varovasti kastikkeen joukkoon. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. (Halutessasi paista gnoccheja vielä hetki niin, että ne saavat paistopintaa.) Tarjoa gnocchit ja salvia-voikastike heti parmesaaniraasteen kanssa.

 

Ravintosisältö

/ annos / 100g
Energiaa 150 kcal / 633 kJ 63 kcal / 263 kJ
Proteiinia 5 g 2 g
Hiilihydraatteja 18 g 7 g
Rasvaa 6 g 2 g

Lähde: Pirkka