Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Piimäjuusto

 

 

1 l rasvatonta piimää
1 rkl voita
½ dl vettä
3 l täysmaitoa
1 (200 g) prk kermaviiliä
2 kananmunaa


Lisäksi
1 rkl voita
1 kananmuna
½ –1 tl suolaa

 

 

 

     

  • Ota piimätölkki huoneenlämpöön edellisenä päivänä.

  • Mittaa voinokare ja vesi suureen kattilaan. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Lisää maito ja jatka kuumentamista kannen alla niin, että seos on lähes kiehuvaa.

  • Sekoita kermaviili, kanan­munat ja piimä kulhossa.

  • Kun kattilassa oleva maito on kiehumispisteessä, lisää piimä-kananmunaseos joukkoon rauhallisesti sekoittaen.

  • Hauduta kannen alla 30 minuuttia.

  • Nosta erottunut juustomassa reikäkauhalla kattilasta kulhoon. Sekoita massaan voi, ja kun seos on hieman jäähtynyt, kananmuna. Mausta suolalla.

  • Vuoraa juustomuotti tai lävikkö kostealla sideharsolla. Kaada juustomassa muottiin ja valuta kevyen painon alla jääkaapissa seuraavaan päivään.

  • Kumoa tarjolle.

Jouluruoka