Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 
     
 

Porkkanakakku

18 annosta

 

Mehukas porkkanakakku kruunaa kahvipöydän. Porkkana mehevöittää kakun ja tuorejuustokuorrutus antaa sille hienon loppusilauksen.

 

 
 
 

 

1 ½ dl sokeria

1 dl fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
¾ tl kanelia
4 dl porkkanaa raastettuna
1 dl öljyä
2 kananmunaa

 

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl  tomusokeria
¼ tl  vaniljasokeria

 

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita porkkanaraaste ja öljy joukkoon. Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella taikinaseokseen. Jatka vatkaamista keskinopeudella pari minuuttia. Kaada taikina 20 x 30 cm kokoiseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista noin 40 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja sivele seos kakun pinnalle. Anna kakun mielellään mehevöityä jääkaapissa 1–2 vuorokautta ennen tarjoilua. Koristele sitruunamelissalla tai pähkinärouheella.