Etusivulle Ruokavalikko  

 

JAUHELIHA-HERKKUSIENET

(4 annosta, à 170 g)

 

 
 TULOSTA

 

 

Ainekset:

1 dl

vettä

1/2 dl

korppujauhoja

200 g

naudan jauhelihaa

250 g

herkkusieniä

1 kpl

sipuli (n. 70 g)

1 dl

salaattijuustokuutioita

1/2 dl

minioliiveja

1

kananmuna

1 tl

oreganoa tai rosmariinia

n. 1/2 tl

suolaa

ripaus

mustapippuria

 

1. Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon. Anna turvota noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

 

2. Poista sienistä jalat ja hienonna ne. Hienonna myös sipuli, salaattijuustokuutiot ja oliivit. Sekoita korppujauhoseokseen jauheliha, hienonnetut ainekset, muna ja mausteet.

 

3. Muotoile murekemassasta pihvejä. Nosta pihvit herkkusienten lakkien sisäpinnalle.

 

4. Paista pihvit (muurinpohja) pannulla ensin lihapuolelta noin 5 minuuttia ja sitten sienipuolelta vielä noin 5 minuuttia. Peitä pannu kannella paistamisen aikana. Voit kypsentää pihvit myös 200-asteisessa uunissa. Paistoaika uunissa on noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi perunoita ja salaattia.