Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 
     
 

JAUHELIHA-HERKKUSIENET

(4 annosta, à 170 g)

 

 

 
 
 

Ainekset:

1 dl

vettä

1/2 dl

korppujauhoja

200 g

naudan jauhelihaa

1 pkt (250 g)

herkkusieniä

1 pieni (noin 70 g)

sipuli

noin 70 g (1 dl)

salaattijuustokuutioita

1/2 dl

minioliiveja

1

kananmuna

1 tl

oreganoa tai rosmariinia

noin 1/2 tl

suolaa

ripaus

mustapippuria


 

1. Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon. Anna turvota noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

 

2. Poista sienistä jalat ja hienonna ne. Hienonna myös sipuli, salaattijuustokuutiot ja oliivit. Sekoita korppujauhoseokseen jauheliha, hienonnetut ainekset, muna ja mausteet.

 

3. Muotoile murekemassasta pihvejä. Nosta pihvit herkkusienten lakkien sisäpinnalle.

 

4. Paista pihvit (muurinpohja) pannulla ensin lihapuolelta noin 5 minuuttia ja sitten sienipuolelta vielä noin 5 minuuttia. Peitä pannu kannella paistamisen aikana. Voit kypsentää pihvit myös 200-asteisessa uunissa. Paistoaika uunissa on noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi perunoita ja salaattia.

 

 

Ravintosisältö

/ 100 g

/ annos

Energiaa

106 kcal / 444 kJ

180 kcal / 754 kJ

Proteiinia

10 g

9 g

Hiilihydraattia

4 g

7 g

Rasvaa

5 g

9 g

 

 
 
 
 
  Asiasanat: grilliruoka, kesäruoka, vihannesruoka, juhannusruoka, jauheliharuoka