Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Raparperi-mantelipaistokset

6 annosta

 

4 dl raparperia
1 rkl vanilliinisokeria
2 munaa
1 keltuainen
½ dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
½ tl kardemummaa
4 dl täysmaitoa
3 rkl maissi- tai perunatärkkelystä


Vuokien voiteluun
2 rkl voita

 

 

   

Leikkaa raparperit kuutioiksi. Pehmennä raparpereja mikrossa täydellä teholla pari minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Painele talouspaperilla ylimääräiset nesteet pois. Ripottele joukkoon vanilliinisokeria. Nostele raparperit pienien, (tilavuus noin 1 ½  dl) voideltujen paistosvuokien pohjalle. Vatkaa munat, keltuainen, sokeri, mantelijauhe ja kardemumma kulhossa kevyeksi vaahdoksi. Sekoita maissi- tai perunatärkkelys maitoon. Kaada se munasokeriseoksen joukkoon. Kaada vanukasmassa vuokiin. Paista 150-asteisen uunin alatasolla 35–45 minuuttia, kunnes paistos on hyytynyt. Anna jäähtyä. Ripottele pinnalle tomusokeria.

Paistoksen voi valmistaa myös isossa piirakkavuoassa.