Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

MANSIKKA-RAPARPERIMURUPAISTOS

(5 annosta, à 200 g)

Ainekset:

500 g

nuoria raparperinvarsia

1 l

tuoreita mansikoita

1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
Muruseos:

2 dl

kaurahiutaleita

1 dl

vehnäjauhoa
1 tl jauhettua kardemummaa
2 - 3 rkl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia

 
1. Pese ja kuivaa raparperinvarret huolellisesti. Paloittele varret noin puolen sentin viipaleiksi. Viipaloi peratut ja huuhdotut mansikat.

2. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Ripottele seos raparperi- ja mansikkaviipaleiden päälle ja sekoita varovasti. Levitä kaikki voideltuun laakeaan paistosvuokaan.

3. Sekoita kulhossa muruseoksen kuivat aineet. Lisää margariini ja sekoita muruksi.

4. Levitä muruseos tasaisesti raparperi- ja mansikkaviipaleiden peitoksi. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja muruseos saanut väriä. Anna jäähtyä haaleaksi ja tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa jälkiruoaksi.

 

Ravintosisältö / 100 g / annos
Energiaa 162 kcal / 680 kJ 325 kcal / 1361 kJ
Proteiinia 2 g 12 g
Hiilihydraattia 25 g 49 g
Rasvaa 6 g 12 g