Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

HELPPO RAPARPERIPIIRAS

(8 annosta, à 85 g)

Ainekset:

Pohja:

2 dl

vehnäjauhoja

1 dl

kauraleseitä

1/2 dl

sokeria tai fariinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

1/2 tl

kanelia

1 dl

juoksevaa margariinia

1

kananmuna

 
Täyte:

5-6 dl (noin 300 g)

raparperipaloja

1 tlk (200 g)

kermaviiliä

1

kananmuna

1 dl

sokeria


 

1. Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Levitä päälle raparperipalat.

3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle.

4.Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

 

Ravintosisältö

/ 100 g

/ annos

Energiaa

259 kcal / 1084 kJ

220 kcal / 921 kJ

Proteiinia

5 g

14 g

Hiilihydraattia

25 g

21 g

Rasvaa

17 g

14 g