Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Ryynirieska

 

1 l rasvatonta piimää
4 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 1/2 tl suolaa
1 kananmuna
1/2 dl vehnäjauhoa
2 rkl voita sulatettuna
 
Sekoita piimän joukkoon rikotut ohrasuurimot ja anna turvota vähintään 2 tuntia tai mielellään yön yli.
 
Lisää kananmuna, suola ja vehnäjauho. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele se sulatetulla voilla. Levitä taikina uunipannulle.
 
Paista rieskaa 250 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa munavoin kanssa.
 
Valmista munavoi. Hienonna kovaksi keitetyt, jäähtyneet kananmunat haarukalla. Sekoita joukkoon pehmeä rasva.

Lähde: Pirkka