Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Sieni-hapankaalikeitto

 

 

 

1 l sieniä esim. mustia torvisieniä
20 g voita
150 g savukylkeä tai pekonia
400 g hapankaalia
1 l lihalientä
2 rkl tuoretta meiramia (myös kuivattu meirami käy)
  suolaa
   
   

 

 

Puhdista sienet ja pilko hieman pienemmiksi. Paista sieniä pannulla voissa. Huuhdo ja valuta hapankaali. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Paista pekonia kattilassa. Kun se on rapeaa, lisää hapankaali ja paistetut sienet. Paista hetki. Lisää joukkoon lihaliemi ja runsaasti tuoretta meiramia ja mausta suolalla. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää lihalientä tarvittaessa. Anna keiton muhia kannen alla ennen tarjoilua. Sen maut pääsevät oikeuksiinsa, kun se saa rauhassa maustua. Tarjoile keitto ruisleivän kanssa.