Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Sieni-pekoniruukku

(Vähälaktoosinen ja erikoisjauhosta gluteeniton.)

 

 

 

 

1 pkt pekonia
5–6 dl suolasieniä (säilykeherkkusieniä)
1 silputtu sipuli
1 viipaloitu purjo
2–3 porkkanaa suikaleina
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kasvis- tai lihalientä
1 tlk smetanaa
mustapippurirouhetta
suolaa, ei suolasienille
1–2 tl timjamia
1–2 dl emmentalraastetta

 

   

 

 

Herkullinen paistos, jonka voi kypsentää annosvuoissa tai yhdessä suuremmassa. Voit myös pursottaa vuokien reunoille perunasosetta ennen uuniin laittoa.

 

Pilko muutama pekoniviipale pannulle ja kuumenna, jotta rasva sulaa. Pyöräytä sienisilppu, sipulit ja porkkanasuikaleet mukaan ja kuullota 10 minuuttia. Säilykesienille riittää muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauhot, liemi ja smetana. Hauduta noin 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolaripauksella.

Jaa ruoka voideltuihin annosvuokiin tai yhteen suurempaan. Ripottele päälle juustoraaste. Kääri loput pekoniviipaleet rullalle ja pistele vuokiin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pekonirullat saavat hiukan väriä ja ruoka on täysin kuumentunut.