Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 
     
 

Sienipiirakka

4-8 annosta

 

Herkullinen sienipiirakka, johon itse lisään aurinkokuivattua tomaattia makua pehmentämään.

 

 
 
 
 

 

Pohja:

150 g margariinia

150 g rahkaa

1 dl kauraryynejä

2 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

(lisää vettä tarvittaessa)

 

Täyte:

3 dl sekasieniä

1 iso sipuli

70 g savupekonia

valkopippuria

mustia oliiveja

(aurinkokuiv. tomaatteja)

 

 

Päälle:

2 dl maitoa

2 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

150 g juustoraastetta

 
  • Sekoita margariini ja rahka, lisää joukkoon suola ja jauhot. Sekoita hyvin (lisää tarvittaessa maitoa/vettä). Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa.

  • Voitele uuni- tai piirakkavuoka (4-5 cm korkea) ja painele taikina tasaisesti vuoan reunoille ja pohjalle. Pistele pohja haarukalla. Päällystä pohja ja tue reunat foliolla.

  • Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10 min (voit korjailla valahtaneita reunoja lusikan avulla esipaiston jälkeen).

  • Valuta sienet. Leikkaa sienet ja pekoni  paloiksi ja hienonna sipuli.  Kuullota sienisipuliseos pekonin kanssa pannulla. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja mausta (suolalla) ja pippurilla.

  • Pilko oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Levitä ne täytteen pinnalle.

  • Sekoita maitoon kananmunat ja jauhot, mausta seos suolalla ja kaada täytteiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista piirakkaa 200 - 225 asteisessa uunissa 30 minuuttia.