Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Vappusima

 

 

 

4 l vettä
2 kpl sitruunaa
3 dl sokeria
3½ dl fariinisokeria
1/8 tl hiivaa
  rusinoita
   

 

 

   

Pese sitruunat huolella. Kuori ne ohuelti siten, että valkoista osaa ei tule mukaan. Leikkaa sitruunoista terävällä veitsellä valkoinen kuorikerros pois. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Nosta sitruunaviipaleet isoon astiaan tai kattilaan sokereiden kanssa.

Kaada päälle 2 l kiehuvaa vettä ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Kaada päälle 2 l kylmää vettä. Liota vesitilkkaan hiiva ja lisää se kädenlämpöiseen juomaan.

Peitä astia kannella ja jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön. Siivilöi juoma ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Pane jokaisen pullon pohjalle 1tl sokeria sekä muutama rusina. Sulje pullot ja nosta ne viileään paikkaan. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua.