Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

 

 

 

 

 

 

Sinappisilakat

20 annosta

 

 

600 g silakkafileitä

Liemi:
5 dl vettä
1 1/2 dl etikkaa
1 rkl suolaa

Kastike:
1 dl sinappia
2 rkl sokeria
1/2 -1 tl rouhittuja valkopippureita
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl öljyä
(1/2 dl vettä)
nippu hienonnettua tilliä

 

 

 

 

Sekoita mausteliemen ainekset kulhossa. Pane silakkafileet mausteliemeen ja anna olla viileässä yön yli.

Valuta fileet hyvin. Sekoita sinappi, sokeri, valkopippurirouhe ja etikka keskenään ja lisää öljy ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten.

Jos kastike on hyvin paksua, lisää vähän vettä. Lisää joukkoon tillisilppu.

Paloittele fileet 2 – 3 osaan ja kääntele ne hyvin kastikkeessa. Anna maustua kylmässä vielä vuorokausi. Tarjoa alkupalana perunoiden kanssa.