Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

 

Rapea sitruunatorttu

Ainekset:

10–12 palaa
1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa
Täyte
1¾ dl sokeria
2 munaa
1½ dl kermaa
1 dl kookoskermaa
2 rkl raastettua (luomu)sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
Pinnalle
noin ¾ dl sokeria

 

 
Kauli sulatettu murotaikina levyksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan tai piirakkavuokaan. Laita taikinan päälle folio ja täytä vuoka kuivatuilla herneillä tai merisuolalla. Paista 200-asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Nosta folio painoineen pois ja paista pohjaa vielä 5 minuuttia.
Laske uunin lämpö 140 asteeseen.
Mittaa sokeri, munat, kerma ja kookoskerma kulhoon. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla. Vatkaa aineet kunnolla sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 140-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Jäähdytä torttu. Leikkaa annospaloiksi ja ripottele pinnalle sokeria. Laita torttupalat kuumaan uuniin grillivastuksen alle kunnes sokeri karamellisoituu. Voit käyttää karamellisoimiseen myös pientä kaasuliekitintä.