Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Suolaiset tähtipasteijat

n. 30 kpl

 

 

Taikina:

250 g maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

2 dl esikäsiteltyjä sieniä
150 g paistijauhelihaa
50 g purjoa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
150 g Mozzarella raastetta
 

Voiteluun:

munaa ja seesaminsiemeniä

 

Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.

Paista hienonnettuja sieniä tarvittaessa teflonpannulla, kunnes neste on haihtunut. Sekoita joukkoon jauheliha. Anna ruskistua kevyesti. Lisää hienonnettu purjo ja mausteet. Anna kypsyä hetki.

Ota pannu liedeltä, jäähdytä. Lisää juustoraaste.

Kauli taikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pienellä pyöreällä muotilla tai lasilla pohjia(halkaisija n. 6 cm) ja saman verran tähtimuotilla kansia.

Voitele reunat munalla. Jaa täyte pyöreille pohjille. Nosta tähti päälle, paina kevyesti kädellä. Voitele munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista 225 asteessa 10 - 12 min tai kunnes kypsiä.

Tarjoa kahvi- tai glögipöydän suolapalana.

Joululeivonta