Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Jumalten jälkiruoka: Tarte Tatin

 

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl tomusokeria
75 g kylmää voita
2 rkl crème fraîchea

Täyte:
800 g kiinteitä ja melko happamia omenoita
150 g voita
2 dl sokeria
Sitruunamehua

 

 

Valmista taikina. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Anna viilentyä jääkaapissa täytteen tekemisen ajan.

Pese omenat, poista siemenkodat ja paloittele reiluiksi lohkoiksi. Purista lohkojen päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.

Laita sokeri paiston- ja uuninkestävään vuokaan, ja sulata liedellä kullanruskeaksi. Nosta pannu liedeltä ja lisää voi kuutioina. Vatkaa voimakkaasti, ja kinuski on valmista. Jätä kinuski pannulle ja lisää päälle nyt omenalohkot kauniiseen ympyrään kuoripuolet pannun pohjaa vasten.

Kauli taikina vuoan kokoiseksi ympyräksi ja asettele tiiviisti omenoiden päälle. Reunat voit  kääntää vuoan sisään. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, eli kunnes pohjataikina on hieman ruskistunut.

Kun otat tortun uunista, suorita kippaaminen heti. Eli aseta tarjoilulautanen pannun kanneksi ja kiepauta ympäri. Tarjoile sellaisenaan, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.