Etusivulle Ruokavalikko  

 

Pähkinäiset toffeepalat

20 kpl

 
 TULOSTA

 

   

Ainekset:

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl voita
1½ dl maapähkinävoita
1 kpl limetin raastettua kuorta
1 dl ruokotomusokeria

 

 

Lähde: Kodin Kuvalehti

Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan.

 

Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 5–8 minuuttia, kunnes seos on kinuskimaisen paksua. Nosta kattila liedeltä.

 

Lisää voinokareet, maapähkinävoi, raastettu limetin kuori ja ruokotomusokeri. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

 

Vuoraa leivinpaperilla noin 15 cm x 20 cm kokoinen reunallinen vuoka tai rasia. Painele toffee vuokaan.

 

Nosta kylmään jähmettymään pariksi tunniksi.

 

Leikkaa pieniksi suupaloiksi.