Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Tonnikala-kasvispaistos

4-8 annosta

 

 

 

Pohja:

3 kypsää perunaa

100 g margariinia

1 tl leivinjauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

(lisää vettä tarvittaessa)

 

Täyte:

2 prk tonnikalaa

4 tomaattia

1 purjo

1tl kuivattua basilikaa

 

Munamaito:

1 prk kermaviiliä

1-2 kananmunaa

1 tl suolaa

150 g juustoraastetta

 

 

  • Soseuta perunat esim. haarukalla ja sekoita joukkoon voi sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita hyvin (ja lisää tarvittaessa maitoa/vettä). Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa.

  • Voitele uuni- tai piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan reunoille ja pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10 min (voit korjailla valahtaneita reunoja lusikan avulla esipaiston jälkeen).

  • Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja hienonna purjosipuli. Valuta tonnikala. Kerrosta täytteet esipaistetun pohjan päälle ja mausta välillä suolalla, pippurilla ja basilikalla.

  • Sekoita kermaviiliin kananmunat, mausta seos suolalla ja kaada täytteiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.

    Respti: Alex Nurmi