Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 

 

Kauratoscapiirakka

 

Tähän toscapiirakkaan voit käyttää mitä tahansa marjoja, mutta kirpeät marjat kuten puolukka

ja karpalo antavat potkua makuun.

 

 

 

 

Pohja:

50 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 ½ dl piimää
4 dl
marjoja

 

Kuorrutus:

1 dl sulatettua voita
1 dl fariinisokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja

 

 

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen koko ajan vatkaten.


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen piimän kanssa. Sekoita pikaisesti tasaiseksi taikinaksi.

 

Levitä taikina 30 x 35 cm  kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle marjat.

 

Sekoita toscakuorrutuksen aineet keskenään. Murustele marjojen päälle kuorrutusta.

 
Paista uunin alatasolla
175 asteessa noin 40–50 minuuttia