Etusivulle Ruokavalikko  

 

Ruokavinkki

free web graphics bar

 

 
     
 

Paahdetut uunijuurekset

 

Kevään ja kesän juhliin, pääsiäispöytään ja joulupöytään tai vaikka lounaaksi sopii paahdetut uunijuurekset.

 

 
 
 

 

2 punajuurta
2 porkkanaa
2 sipulia (puna- ja keltasipuli)
1 kesäkurpitsa
2 – 3 perunaa
puolikas lanttua
3 rkl rypsiöljyä
suolaa
pippuria
2 rkl yrttitarhamausteseosta

 

 

  • Kuori punajuuret, porkkanat, sipulit ja lanttu. Lohko melko isoiksi paloiksi.

  • Pese kesäkurpitsa ja perunat ja paloittele isoiksi lohkoiksi.

  • Mittaa öljy laakeaan uunivuokaan, lisää kasvikset ja pyöräytä sekaisin.

  • Mausta kasvikset suolalla, pippurilla ja yrttimausteseoksella. Sekoita.

  • Kypsennä kasviksia 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kääntele kerran paahtamisen aikana.

 

 

Jouluruoka

Pääsiäisruokaa