Montignac-dieetti

  Laihduttaminen, nopea laihdutus, laihdutuskuurit ja laihdutusohjelmat, painonpudotus ja dieetit 

Dieetin tarkoitus on vähentää insuliinin liikaeritystä ja tehostaa haiman toimintaa, joka aikaansaa painon putoamisen.
 

 

 

 

 

 

Laihdutussivuston sisältö:

Laihdutus-etusivu

Kaloritaulukko

Laihdu nopeasti

Laihdu ilman nälkää

Dieettiruokareseptit

Aineenvaihdunta-dieetti

Aineenvaihdunta-ruoka

Atkinsin dieetti

ENE-dieetti

+55 dieettiviikko

Kaalisoppa-dieetti

Karppaaminen

Lentoemon dieetti

5:2-laihdutus

VHH-dieetti

Yön yli dieetti

Muut laihdutuskuurit

Viikon ruokalista

Alkoholin kalorit

Hiilari-taulukko

Kaloritaulukko

Kaloreita ateriaryhmittäin

Tulosta ruokapäiväkirja

Jouluruokien kalorit

Syömällä iho kauniiksi

LIIKUNTA:

Kahvakuulatreenit

Vatsaliike

Zumba video

Selkä- vatsalihasliikkeitä

Jenkkakahvat-blogi

 

Montignac lähtee siitä ajatuksesta, että insuliinin liikaeritys johtaa lihomiseen. Tämän Montignacin ruokavalion ansiosta elimistö erittää vähemmän insuliinia ja paino putoaa. Kun ravintomme koostuu lähinnä hiilihydraateista, joilla on korkea glygeeminen indeksi (sokeri, perunat, valkoinen vilja....), nostaa se verensokeria, joka johtaa insuliinin liikaeritykseen. Jos ravinnoksi valitaan hyviä hiilihydraatteja, joilla on alhainen glykemiaindeksi (täysjyvätuotteet, vihannekset, hedelmät...) vältytään insuliinin liikaeritykseltä ja lihomiselta.

 

Montignacin dieetissä kyse on siis insuliinitason säätelystä: "oikeiden" hiilihydraattien syöminen eri aikaan kuin ja rasvan ja proteiinien syöminen, elimistön insuliinitasoa pystytään säätelemään ja insuliinitasoa  tasapainottamaan. Montignacin etuna on vähärasvaisiin dieetteihin verrattuna se, että laihtuminen tapahtuu lihasmassaa menettämättä. Laihtumisnopeus on hitaampaa kuin karppaamisessa, mutta tasaisempaa.

 

Montignacin dieetissä on kaksi vaihetta

  • I-vaiheessa pääpaino on rasvalla ja proteiineilla. Hiilihydraateista sallittuja ovat vain ne, joiden glykeeminen indeksi (GI) on alle 35. Tarkoituksena on tehostaa haiman toimintaa.

  • II-vaiheessa hiilihydraattien määrää lisätään. Sallittuja ovat kuitenkin vain ne hiilihydraatit, joiden GI on alle 50, ja nyt hiilihydraatteja ja rasvaa voi hallitusti yhdistellä.

Montignacin dieetin perusperiaate on, että vähärasvaista ja vähähiilihydraattista dieettiä noudatetaan eri aikoihin vuorokaudesta, jotta insuliinitaso pysyisi mahdollisimman tasaisena, eikä siihen muodostuisi piikkejä, kuten usein tapahtuu vähärasvaisessa ruokavaliossa.

  • Varhaisaamiainen: hedelmä tyhjään vatsaan, jotta saadaan vitamiineja ja hivenaineita.

  • Aamiainen:
    - joko vähärasvainen aamiainen, joka voi olla hiilihydraattia, ei rasvaa vaan esimerkiksi viljatuotteita, rasvatonta maitoa

- tai proteiiniaamiainen, esimerkiksi munaa, leikkeleitä, makkaraviipale

- tai hedelmäaamiainen (pelkkiä hedelmiä)

 
  • Lounas: vähähiilihydraattinen osuus, proteiinia, rasvaa ja salaattia ja vihanneksia

    • Illallinen: vähärasvainen osuus, joko (a) proteiini/rasva/vihannes tai (b) hiilihydraatti/vihannes.

    Välipalaksi voi syödä hedelmän, pähkinöitä tai palan juustoa. Yksinään nautittu rasva ei lihota.

     

     

     

     

     

     

     

     

      ESIMERKKIVIIKKO
           

    Ehdotus

    Aamiainen

    Lounas

    Päivällinen

    1

    rasvaton jugurtti, n. 40g proteiinijauhetta, 1 omena

    1 kuppi kahvia

    1 kovaksi keitetty muna,

    3 siivua lihahyytelöä, 1 tomaatti, tuorekurkkua, punaista paprikaa

    uunissa paistettu broilerin koipi, sekavihanneksia, 1 lasi rasvaton maito

    2

    kaurapuuro, 1 omena,

    1 kuppi kahvia

     

    broilerin lihaa, kukkakaali-parsakaalipaistos, 1 lasi rasvaton maito

     

    pannulla paistettua seitiä, höyrytettyjä vihreitä papuja,

    1 lasi rasvatonta maitoa

           

    3

    kananmuna, rasvatonta kinkkua, tomaattia, kurkkua,

    1 kuppi kahvia

    täysjyväleipää,

    rasvaton jogurtti,

    1 lasi rasvatonta maitoa

    broilermunakas, kukkakaalia, parsakaalia, 1 lasi maitoa

           

    4

    täysjyväleipää, niukasti voita, rasvaton jogurtti, 1 kuppi kahvia

    3 siivua lihahyytelöä, 1 tomaatti, tuorekurkkua, punaista paprikaa, porkkanaraastetta

    tonnikalamunakas, vihreitä papuja, 1 lasi maitoa

           

    5

    kaurapuuro, 1 omena,

    1 kuppi kahvia

    jogurttihyytelökakku (ohje)

    ribsit (possun kylkipalat), porkkanaraaste, paistettu kesäkurpitsa

           

    6

    kananmuna, rasvatonta kinkkua, tomaattia, kurkkua,

    1 kuppi kahvia

    täysjyväleipää, 1 lasi rasvatonta maitoa, rasvatonta jogurttia

     

    jauhelihapihvit (ei jauhoja), salattia, kurkkua, tomaattia, salaatin kastike

           

    7

    kaurapuuro, 1 omena,

    1 kuppi kahvia

    paistettu kananmuna, kevyt keitto, porkkanaraaste, salaatin kastike

    uunilohta, vihreitä papuja, purkkiparsaa, 1 lasi maitoa

     
     

     

     

     

     

     

     

    Ensimmäisen vaiheen periaatteet pähkinänkuoressa

    • Syö kolme ateriaa päivässä - älä jätä yhtään ateriaa väliin
    • Älä syö ylimääräisiä herkkuja aterioiden välillä. Iltapäivän välipala on sallittu.
    • Syö monipuolisesti ja hyvin suunniteltuja aterioita.
    • Syö vatsa täyteen - älä laske kaloreita.
    • Hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien tasapaino muodostuu kaikista päivän aterioista,
      mutta jokaiseen ateriaan pitää sisältyä hiilihydraatteja ja proteiineja.
    • Vesi on paras ruokajuoma, mutta aterialla saa myös juoda viiniä enintään 10 cl tai 20 cl olutta.

     

     

    KATSO MYÖS: Karppaaminen

       
                 
    Terveys Kauneus Laihis Laihdutus Laihdutuskuuri2.htm

    Etusivu

     

     

     

     

     

    Asiasanat: Montignac, laihdutus, laihduttaminen, laihis, laihdutuskuuri, laihdutusohjelma, dieetti, dieetit, dieetti ohjelma, dieetti ruokavalio, ruokavalio, painonhallinta