Etusivu

Omat jutut

Matkailulistaan

V.2013 alku

v.2013 loppu

 

V.2012 loppu

V.2012 alku

 

 

V.2011 loppu

 

V.2010 loppu

V.2010 alku

 

 

V.2009

kk-albumi

=kuvat & tekstit

 

 

Blogilistaan

free web graphics bar

 

 
 
 
 
 
 

30.6.2011  klo 5:00

Olipa niin kesäisen hieno päivä eilen, että pakko oli piristyä sen verran, että sai raahattua luunsa keskelle luontoa. Termariin kahvia ja reppuun eväsleivät - niitä sitten mussutettiin Salmin ulkoilualueen rannalla kirkkaassa auringonpaisteessa. Kesä, kesä, kesä.....

 

29.6.2011  klo 6:00

Hiljaa ahertaessa ja nyhjätessä meni eilinen päivä. Liekö tämä räkätauti tarttunut minuun kaksosilta; kummallakin kiiltelee nenän alusta ja Petruksella oli jopa pientä lämpöä. Kovin tekee veteläksi pienikin sairastuminen - onneksi ei ole ollut suunnitelmissa mitään happeninkia alkaneelle viikolle, joten aikaa jää nenän niistämiselle!

 

28.6.2011  klo 5:18

No johan on markkinat! Flunssa yrittää saada selkäotteen juuri nyt, kun helteet on alkamassa! Mikä olisikaan mukavampaa, kuin saada kunnon nuha ja jäädä sitä potemaan sisätiloihin, kun ulkona tuskin on kovin miellyttävää räkiä helteessä.

 

27.6.2011  klo  5:25

Taas palataan arkeen - hyvä niin! Ja mikä parasta, luvassa on kesäisiä kelejä, joten nautitaan nyt niistä. Alennusmyynnistä voisi käydä syynäämässä itselleen uuden koltun, mutta tähän pyöristyneeseen kehoon oikean vaatteen löytäminen voi olla työn ja tuskan takana.

 

26.6.2011

Tultiinkin jo eilen kotiin Lammilta, kun Tinja halusi palata kotiin (osa lapsista oli liikkeellä

mummin ja papan autossa). Niinpä "retkeiltiin" puuhommissa Mian ja Teemun tontilla.

 

25.6.2011

Kalaherkkuja syöty ja kuohujuomaa juotu. Kokkoakin poltettiin, kun säät sattuivat suosimaan.

 

24.6.2011  klo  4:50

Hyttysen hyrinä, ukkosen jyrinä, purojen juoksu, mataran tuoksu, matojen tonkija, onnekas onkija, mansikkamaito - kesä on aito!

Lammille lähdetään Juhannuksen viettoon koko porukka - satoi tai paistoi! Eikä se säätila niin kovin paljon haittaa lasitetulla verannalla lämmittimen alla istuskelijoita. Kylmää juomaa ja kuumaa ruokaa - Juhannus on siinä!

 

23.6.2011  klo 5:20

Melkein Juhannus! Sainpas itsestäni eilen sen verran irti, että leivoin maustekakun. Tänään olen taas reipas ja tekaisen sienipiirakan mustista torvisienistä, jotka ovat unohtuneet pakastimen perukoille. Sääkin alkaa näyttää jo heleän juhannusmaiselta - pilvistä ja kosteaa! Nyt vaan odotellaan luonnonhelmaan siirtymistä.

 

22.6.2011  klo 6:05

Ihmeesti sitä vaan jaksaa vähilläkin nukkumisilla pusertaa. Masinan ääressä aamuyöstä taloudenpidon hommia ja mukavia juttuja onnittelusivuille pukkasi ihan kiitettävästi. Sai siinä itsekin hupia, kun laittoi luonneanalyysi- ja horoskooppijuttuja synttärisivun linkiksi. Käypä katsomassa, oletko mielestäsi tähtimerkkisi kuvauksen mukainen. Itse huomasin, että oudosti nuo kuvaukset sopivat lähipiirin miehiin. Itsestäni en menisi sanomaan!

 

21.6.2011  klo 3:05

Hoh hoijjaa! On se hyvä, ettei tuhlaa aikaa turhiin nukkumisiin. Kolmen tunnin silmien lepuuttamisen jälkeen on jo heti iskukunnossa! Vai onko? Saattaa olla, että kaikki tökkii taas pitkin päivää, kuin olisi kahden promillen kännissä. Minkäs mahdat, kun unta ei vaan riitä. Pitääköhän taas kohta lähteä ulkomaille nukkumaan?

 

20.6.2011  klo 6:45

Jokainen onnellinen avioliitto edellyttää kuutta asiaa:
ensimmäinen on usko ja ne viisi muuta ovat luottamus.

- Elbert Hubbard -

Hääpäivä - 41 vuotta yhteistä taivalta takana!

Pitäisikö sitä jotenkin juhlia?

 

19.6.2011  klo 4:04

Voi kun luonto antaisi parastaan ja päivä paistaisi lempeästi, kun tänään sukulaisjoukko kokoontuu viettämään Tinja-tyttösen synttäreitä. Tarkoitus olisi nauttia patiolla makkaraa kera salaatin ja tietysti kahvin kanssa syntisen kalorista ihanaa täytekakkua!

 

18.6.2011  klo 4:44

Sataa, sataa ropisee! Kun tuota ilmaa ei pysty itse muuttamaan, lienee syytä suggeroida oma mieliala nauttimaan tuostakin. Jokohan olisi aika oman habituksen huoltamiselle; korjailla kampausta, kun otsatukkakin tuli nyrthittyä Pärnussa kynsisaksilla / tehdä manikyyri ja pedikyyri / ihon kuorintakin tekisi hyvää. Kotisaunan lauteilla mieli mukavasti pehmenee ja grillimakkara kera siiderin kruunaa

nautinnon.

 

17.6.2011  klo 6:43

Nyt reippaasti siivoamaan aamupäivällä, että iltapäivän voisi viettää verkkokeinussa kirja kourassa.

Eilinen menikin sitten koneen ääressä, kun ajattelin pistää jutut kuntoon ennen kuin alan elämään

kesäihmisen habituksessa. Näinköhän maltan pysyä kohtuudessa masinan käytössä kovinkaan pitkää aikaa!

 

16.6.2011  klo 4:55

Kesäkuu puolivälissä - ulkona koleaa ja sateista. Toisaalta ihan mainio juttu helteen jälkeen, jotta saa tehdyksi sisähommia, kun ulos ei tee mieli mennä paistattelemaan. Eikä pihakukillekaan tarvitse olla kantamassa vettä selkä vääränä.

Eestiläiset aloittelee juhannuksen viettoaan, onneksi meillä juhlitaan vasta viikon päästä; jospa kerrankin saataisiin heleä keskikesän juhla!

 

15.6.2011  klo 7:00

Kyllä huomaa lomakauden alkaneen! Laiva oli lastattu täpötäyteen ja viimeisten joukossa laivaan tulleina istumapaikan saaminen koko porukalle oli utopiaa. Tytöt istuivat ravintolan lattialla sillä aikaa, kun pappa kävi hankkimassa käyttöömme hytin.

Eipä ole herkkua matkustaa laivalla lasten kanssa risteilevien hutikaisten ja juhlivien ihmisten keskellä, kun itse on vaan matkustamassa satamasta toiseen. Onneksi matka ei kestänyt kuin 3 ½ tuntia.

 

14.6.2011  klo 8:15

No viimein löytyivät jalkaan sopivat mokkasiinit! Eipä siis turha reissu! Tinjalle pari mekkoa ja

kangaskengät, Inkalle hellemekko ja kummallekin uutta kynsilakkaa. Jotain pientä voi vielä tänään löytyä Tallinnasta ennen kotiinpaluuta - aikuisille kuohuvaa janojuomaa loppukesän helteisiin.

 

13.6.2011  klo 9:15

Helteet menivät menojaan - onneksi! Sopivan viileä keli aamulenkille Pärnun rauhalliselle Ruutli-

kadulle ja joen rannoille muksujen heräämistä odotellessa. Lenkin kruunasi piipahdus ortodoksikirkkoon sytyttämään tuohus ja palvelusta hetkeksi kuuntelemaan. Aamiaisen jälkeen Port Artturiin kenkäostoksille. Saa nähdä, päästäänkö tänään vielä rannallekin, jos sää suosii.

 

12.6.2011  klo 5:30

Eilisiä helteitä karussa systerin ilmastoidussa olohuoneessa Ristinummella. Vielä tänään on luvassa hikisiä hetkiä, joskin villatakkiakin voi ilmastoidussa laivassa tarvita. Automatkallakaan Pärnuun ei tarvitse hikoilla, mutta perille päästyä iltapäivällä on luvassa rantakelejä.

 

11.6.2011  klo 5:34

Huh hellettä!!!!  Kitkemisprojekti yhä keskeneräinen; kuka hullu tuonne kuumuuteen nyt kykkimään vapaaehtoisesti menee! Näin sitä suomi-tytöt muuttuu etelämaalaisen pehmeiksi, kun lämpötila kohoaa huippulukemiin. Jos meinaa aamulenkin jaksaa heittää, sinne on lähdettävä pikapuoliin, ennen kuin aurinko armas paahtaa ilman tunkkaiseksi.

 

10.6.2011  klo 5:07

Taas luvassa helteinen kesäpäivä! En aio käyttää sitä ainakaan siivoamiseen. Aamupäivällä pyykin silityksen voisi tehdä ulkona patiolla ja hoitaa kesken jääneen kitkemisprojektin loppuun. Iltapäivällä tuskin jaksaa muuta kuin läähättää pihakeinussa.

 

9.6.2011  klo 15:51

Sielu ravittu päivänpaisteella ja satakielen liverryksellä. Sirkan mainioita paistoksia ja salaatteja popsittiin

suurella ruokahalulla huvimajan varjoisuudessa. Taisi siinä tulla kumotuksi muutama lasillinen raikasta booliakin.

 

8.6.2011  klo 4:31

Kun nyt saapui suvi suloinen, on parasta jättää tietsikka huoneen nurkkaan ja paeta kesästä nautiskelemaan luonnon helmaan. Lammilla odottaa jo kohta huvimaja herkkuineen..... Siispä nokka kohti kahvin ja pullan tuoksua!

 

7.6.2011  klo 5:54

Jotkut päivät tuntuu menevän kankkulan kaivoon, kun pyörii ympyrää saamatta mitään aikaiseksi. Eilinen tumpulointi koneen kanssa oli taas niitä päiviä, kun kaikki mihin ryhtyi pisti pahasti hanttiin. Vai vaatiiko sitä liikoja itseltään? Onko jok´ikinen päivä saatava jotain hyödyllistä tehdyksi? Ja sainhan minä sentään viedyksi kansioon nuo Lieksan/Kiteen lomakuvat, vaikka lujille otti!

 

6.6.2011  klo 5:08

Kun tänne pohjolaan on nyt odotettavissa pitkä hellekausi, ajattelimme kuitata tyttärentytärten perinteisen ulkomaille viennin Pärnun reissulla. Itsekin olivat matkasta innoissaan ja niinpä hotelli ja laivaliput on nyt tilattu.

 

5.6.2011  klo 5:00

Kaikki lapsenlapset helmoissa pyörimässä patiolla ja pienimuotoista koulun päättäjäisjuhlaa viettämässä. Parempaa ilmaa ei Luojakaan olisi voinut antaa, kuin saimme tähän suvivirren päivään. Jotenkin onnistuin pusertamaan vielä lomalla kuvatut videotkin "eetteriin", joten saan olla ylpeä ahkeruudestani!

 

4.6.2011  klo 5:39

Toivottavasti tänään saadaan kaunis kesäpäivä, jotta saan viimein istutetuksi patiokukkaset, jotka eilen jäivät istuttamatta kovan, puuskaisen tuulen vuoksi. Olikin niin marilynimäinen olo, kun Bauhausin kesäkukkakassan jonossa yritti suojella hameen helmojaan nousemasta korviin tuulen riepotellessa.

 

3.6.2011  klo 5:17

Taas kaivattaisiin pientä ryhtiliikettä syömisiin! Ystävät ovat sitä mieltä, että tässä iässä pieni pyöreys on vaan eduksi - ehkäpä niinkin, mutta kantapäät ovat ihan eri mieltä. Kilojen karttumisen myötä liikkuminen on tuskallisempaa, kun jaloille tulee lisää taakkaa kannettavaksi. Niinpä tästä lähdetäänkin pian aamulenkille haistelemaan kesäaamun raikkautta.

 

2.6.2011  klo 5:35

Jotain valoa ankeuden keskelle - Suomen suvi ja grilliherkut, joita vävy tarjoili kesäisellä patiolla. Pari lasia

valkkaria ja murheasioiden jakaminen tyttären kanssa helpottivat kotiinpaluuta.

 

1.6.2011  klo 3:58

Lähteminen kuoleman talosta kohti Etelä-Suomea ja kotia toisaalta helpottaa, toisaalta ahdistaa. Kun näkee lähtölaskennan selvästi alkaneen, mitä siihen on enää lisättävää. Jäljelle jää vain tuskastuttava päivien laskeminen.

 

31.5.2011  klo 6:18

Luvassa hellepäivä! Nyt äkkiä tuvan siivoukset ja pyykit kuntoon, että ehtii vähän nauttimaan Suomen suvesta. Jossain välissä pitäisi ehtiä käydä istuttamassa kukat haudoille, kun seuraavan kerran tullaan näille kunnaille vasta heinäkuussa.

 

30.5.2011  klo 12:42

Vilkas aamupäivä Kiteen virastoja juostessa ja asioiden järjestykseen pistämisessä. Stressiä vähän helpottaa aina, kun pääsee itse ottamaan härkää sarvista. Iltapäivällä retki Joensuun keskussairaalaan hakemaan Joukolle uutta kaulatukea.

 

29.5.2011  klo 6:03

Kansakoulukaveri puolen vuosisadan takaa bongasi meidät sisarukset kukkakaupassa ja tuli kysymään oliko hän tunnistanut meidät oikein. Naama ei siis olekaan paljon muuttunut muutamassa vuosikymmenessä!! Muisti sen sijaan on - millään en jaksa muistaa kaikkia lapsuuden aikaisia ihmisiä, vain lähipiiri on jäänyt "kovalevylle".

 

28.5.2011  klo 11:28

Lauantaiaamun ratoksi perhe puuhasteli mediavempainten parissa. Ei toiminut laajakaista eikä telkkari. Siinähän taas huomattiin, miten riippuvaiseksi sitä on tullut näihin viihdykkeisiin; mökilläkin tahtoo kaiken toimivan niin kuin kotona. Tottahan on sekin, ettei ilman verkkoyhteyttä enää pysty hoitamaan asioitaan.

 

27.5.2011  klo 7:23

Voi miten kunnolliset piiiiitkät yöunet tekee terää. Liekö täällä mökillä fengtsuit kohdallaan vai olisiko raikkaassa ulkoilmassa pihanharavoinnilla osuutta asiaan? Jos luoja suo ja säät sallii, mennään tänään Ruunaalle notskikaffeelle. Illalla juhlitaan ystävän synttäreitä.

 

26.5.2011  klo 5:15

Kotiseudulle Pohjois-Karjalaan...  Ei kovin kesäiseltä  sääennusteen mukaan nuo kelit näytä! Onhan siitä se ilo, ettei hyttysiä tarvitse hätistellä saunan terassilla saunaoluita särpiessä. Ja mökillä voi laittaa sähköpatterit kuumiks´ ja kumpparit jalkaan, niin johan on olo kotoisa!

 

25.5.2011  klo 4:20

Vihdoinkin raaskin luopua vanhasta fläppäristäni, johon loman aikana ehdin päivittäin polttaa päreeni moneen otteeseen. Olikin se jo täysin palvellut ja monet reissut repussa kulkenut. Nyt meneekin muutama tovi, ennen kuin kaikki herkut on uuteen masinaan istutettu ja hommat saa luistamaan entiseen malliin.

 

24.5.2011  klo 6:05

Meillä Suomessa on maailman parasta leipää! Miten tuore ruisleipä osaakaan maistua taivaallisen hyvältä kahden viikon vehnäpullan mussutuksen jälkeen. Ja kyllä ne vähän eksoottisemmat ruoatkin taas maistuu pienen tauon jälkeen; lisää blogissani.

 

23.5.2011  klo 5:21

Onneksi kotimaassakin on koittanut kesä ja kotiinpaluu lämpimänä sunnuntai-iltapäivänä tuntui erittäin mukavalta. Lettukekkerit tyttären patiolla kruunasivat arkeen asettumisen.

 

22.5.2011  klo 6:07

Matkatavarat onnellisesti pakattu (mahtuivat Finnairin painorajoihin), viimeinen aamiainen aurinkoisella parvekkeella ja ADIOS! Neljän tunnin "mukava" kärvistely koneessa Helsinki-Vantaan kentälle. Ihanaa - kohta nähdään lapsenlapsia!

 

21.5.2011  klo 6:32

Ja meitäkö pienet jalkavammat mitenkään pitelisi paikoillaan, kun päivä paistaa ja tie kutsuu. Parin tunnin patikointi kukkuloille pilvettömän kirkkaan taivaan alla, tien varren kukkaloistoa haistellen, saivat unohtamaan varpaita hiertävät vesikellot. Jalkojen hiertymät nyt ovat reissuilla niin tuttua "kauraa", ettei niiden takia suurta huolta kanneta. Iltapäivää vietettiinkin jalkoja lepuuttaen vaakatasossa rannan aurinkotuolissa "Hotakaisen ja Snellmannin" hyvässä seurassa.

 

20.5.2011  klo 6:51

Tänään vaelluspäivä Kato Stalosista ylös kukkuloille, jos pikku tassuset vielä toimii. Eilinen pitkä kävely Haniasta kohti kotia (loppumatka bussilla) kladiaattorisandaaleilla oli  kova rasitus jaloille. Muutoin letkeän mukava lorvailupäivä Haniassa lasipohjavenereissuinneen.

 

 

19.5.2011  klo 7:23

Tänä aamuna auto luovutetaan takaisin vuokraamoon. Eilen saatiin vielä nauttia uusista kokemuksista Kourna-järven maisemissa. Georgiopoulin pikku kaupungissa aallonmurtajalla paistateltiin mukavasti päivää, mutta hupsista - äkillinen sadekuuro hääteli ajelemaan kohti kotiluukkua. Autoillen tsekattiin sentään ensin tulevien päivien vaellusreittejä ylös oliivilehtoihin.

 

18.5.2011  klo 7:00

Parin tunnin vaellus Delianan solassa antoi mukavaa vaihtelua alkaneelle viikolle. Vuohien kiipeilyä vuorenrinteessä seuraten matkanteko sujui kuin itsestään. Ruuhkaa ei polulla ollut; pari muutakin pariskuntaa oli sentään uskaltautunut reippailemaan kauniissa luonnossa. Kylmä olut ja evässämpylät maistuivat taivalliselta vaelluksen jälkeen Alfaratan kivikkorannalla.

 

17.5.2011  klo 7:13

Talviturkki heitetty! Merivesi oli eilen 21-asteista Stavrosin lahdessa ja tuntui auringon paahtamalla iholla jäätävän kylmältä. Matkan varrella lorvittiin isossa Jumbossa, josta saatiin ostoskoriin lasten tuliaiset.

 

16.5.2011  klo 7:12

Rauhallisen sunnuntai aamun kruunasivat omassa kotiuunissa paistetut "karjalanpiirakat" = Lidlistä hankitut raakapakaste feta-kinkkupiiraat ja makeat kanelijuustopiirakat, joita otettiin myös evääksi päivän retkelle Polyriinian solaan ja Kissamosin kaupungin sataman lähellä oleville rantakallioille.

 

15.5.2011  klo 6:27

Katson autiota hiekkarantaa - niinhän sitä aamuhetkenä luuli. Kahdestaan saatiin aloittaa päivä Falasarnan autiolla rannalla saaren luoteisnurkassa. Paikka on varmaan suosittu  sesonkikautena, mutta näin kauden alussa ei turisteja vielä ole riesaksi asti. Puolen päivän jälkeen saatiin ympärillemme jenkkisotilaita ja viikonloppua viettäviä kreetalaisia.

JA KUKAAN EI TULLUT PERIMÄÄN AURINKOTUOLIEN VUOKRAA!!!!!!

 

14.5.2011  klo 7:13

Oi ihana armas aurinko - vihdoinkin! Lekottelu rauhallisella aurinkorannalla Stavroksen (Zorbas elokuvan) matalaa lahtea katsellen ja kirjan lukemisesta nauttien tuntui tosi mukavalta. Tänne palataan vielä loman aikana rauhoittumaan ja uimaan!

 

13.5.2011  klo 6:55

Hui, olipa kolean tuulen päivä! Onneksi kanjoneissa ei tuuli haittaa, niinpä lenkkarit jalkaan ja kohti sisämaata. Tunnin reipas lenkki appelsiini- ja sitruunalehdoissa, kanoja ja vuohia ihmetellen ja maalaisilman hajuja nuuskien - ei hassumpi lomapäivän ohjelma.

Lisää liikuntaa tuli ihan itsestään Doulianan, Almiridan ja Kalivesin katuja mittaillessa, tuulesta huolimatta. Luvassa säätilan paraneminen tälle  päivälle - toivossa on hyvä elää!

 

12.5.2011  klo 5:38

Kotomaassa eilen +26, Kreetan aamupäivä +16 astetta. Eipä sää voi meitä säikyttää. Päivän ohjelmassa Agios Nikolaos, Malia, Rethymnon. Rauhallinen koti-ilta hiushuoltoineen ja leipomuksineen!  Huoneiston uunissa paistettiin herkullisia täytettyjä baguetteja ja pasteijoita - melkein kuin kotioloissa!

 

11.5.2011  klo 7:13

Olipa pilvinen, tuulinen aamu - sopiva hetki hypätä pikku Getsiimme ja hurauttaa läpi oliivilehtojen ja viinitarhojen Ierapetran kaupunkiin. Tähän aikaan vuodesta hotellihuoneen saaminen rantakadulta merinäköaloineen ilman ennakkovarausta ei tuota mitään ongelmaa. No problem - kaikki järjestyy!

 

10.5.2011  klo 7:03

Mies sai lääkkeensä ja Lidelin hyllyjä silmäillessä löytyivät aamiaistarvikkeet, oluet, ouzot ja Retsinat....

...kaikki erittäin edulliseen hintaan. Ensimmäisellä eväsretkellä kivikkoisella Kokinon rannalla ei kovin kauan viihdytty, kun tuulen pirulainen keksi vaihtaa suuntaa ja bikineissä alkoi olla kylmää. Hotellin uima-altaalla vietetty iltapäivän hetki pelasti sentään tilanteen.

 

9.5.2011  klo 7:08

Että osaa ihminen olla väsynyt!!!!!  Koisasin koneessa koko matkan, heräten vain välillä syömään aamiaseksi tarjoiltua kolmea nakkia ja pyttipannua.Tänä aamuna meille tuodaan vuokra-auto hotellille, joten normaali lomailu voi alkaa ja päästään ostoksille täydentämään ruoka- ja juomavarastoja. Miehellä on tohtorille asiaa, kun hönöpää unohti verenpainelääkkeensä kotiin. Muuten menee mukavasti!

 

8.5.2011  klo 4:40

Onnea Äideille!  Tämä äiti istahtaa koneeseen ja viettää merkkipäivää ilman lastaan ja lapsenlapsiaan Kreetalla. Josko mies vaikka hemmottelisi ja veisi syömään stifadoa johonkin rantatavernaan? Mukavaa päästä hetkiseksi kotiympyröistä - ehkä unikin taas maittaa uudessa ympäristössä!

 

 

7.5.2011  klo 5:40

Jalat arkoina ostoksilla ramppaamisesta. Eikä tuottanut paljon tulosta - ei löytynyt uusia kenkiä.

Normaalikokoisilla jaloilla varustettu menee kauppaan ja valitsee mieleisensä, isojalkainen tonkii

toiveikkaana alimmaisia hyllyjä ja toivoo löytävänsä edes yhden kelvollisen, jalkaan mahtuvan parin. Löytyi sentään stretch-farkut ja fuksian punainen hellemekko, jonka ostoa en kerta kaikkiaan pystynyt vastustamaan.

 

6.5.2011  klo 7:48

Kokonainen pitkä päivä aikaa ostoksiin; satamassa on oltava lähtövalmiina klo 17:00. Tuskin tulee ostettua paljon muuta kuin syömää ja juomaa. Kunnolliset mokkasiinit toivoisin löytäväni, kun täältä ostetut edelliset alkaa olla loppuun kulutetut. - Niin ja se huulipuna! Onnistuin löytämään täältä sellaisen kestopunan, jota meillä ei ole myynnissä - kestää ja pysyy, ei tahdo saada pois muuten kuin kulumalla.

 

5.5.2011  klo 7:05

Kovin on viileän oloinen kesäsää! Pitäisikö tunkea vielä sukkahousut matkalaukkuun, että tarkenisi Tallinnan vanhassa kaupungissa edes yhdet pienet käydä terassilla ottamassa? Nyt vaan sitten laivalle ja Hotelli Viruun yöpymään.

 

4.5.2011  klo 2:35

Aina vaan paranee!!! Kolmen tunnin yöunet, ja kun kumpaakaan meistä ei enää nukuttanut, päätettiin nousta kaffeen keittoon. Toivottavasti osataan ottaa pienet päikkärit sapuskan laiton lomassa, kun odotellaan innolla ystävien tuloa. Ja illalla ajoissa nukkumaan.........

 

3.5.2011  klo 5:05

Huonosti nukuttu yö! Mies vierellä kääntyilee, kun selkä reistailee ja vie unet. Vanha vamma; suoliluu aika-ajoin kiusaa, eikä siihen ole muuta pelastusta, kuin Kunto Karppinen, joka niksuttamalla saa selän kuntoon kerta heitolla. Toivottavasti saa hoito ajan tänään.

 

2.5.2011  klo 5:42

Ennusteista poiketen vappusää ei ollutkaan niin kurja, kuin luvattiin. Niinpä eilen voitiinkin korkata kotiterassi avatuksi kera ystävien. Tosin filttiä siellä hartioille kaivattiin, kun tuuli ei ollut lempeimmillään

 

1.5.2011  klo 5:00

Hyvässä hapessa ja täydessä vedossa. Vappuaattona kuskina, kun Järvenpäästä kotiin iltamyöhään ajeltiin. Haa - jotkut ne osaa pitää hauskaa ilman hapanta juomaakin!!!!  Hauskaa Vappua!

 

30.4.2011  klo 5:26

Yksi huoli vähemmän!!!  Olin jo muutaman aikaa pelännyt "raateluhampaani" pamahtavan halki, kunnes eilisaamuna sain tarmon puuskan ja järjestin itseni peruutuspaikalle hammaslääkäriin. Nyt taas uskaltaa iskeä hampaansa kiinni hankalampaankin evääseen!

 

29.4.2011  klo 4:26

Vappu lähestyy - rimpsumekon voi luultavasti unohtaa komeron perälle, ellei satu haluamaan rakkotulehdusta viileässä sateessa pörrätessään. Toivottavasti Kreetalla jo aurinko suloisesti paisteleepi, kun sinne äitienpäivänä äkkilähdöllä pyrähdämme. --- Ja Mia säästyy äitienpäivälahjan hankkimiselta!!!!

 

28.4.2011  klo 6:16

Patiohommien välissä muuta pientä askartelua - luulin, että saan viimein kaappiini ritiläkorisysteemin, kun sellaisen eilisen kauppareissulla bongasimme. Asennusvaiheessa tuli ilmi, ettei se olekaan sinne kaappiin sopiva; pakkauksen päällä oli mitat annettu väärin. Hyvä niin - en ollut tajunnut aiemmin kaivata juuri sellaista korilaatikostoa kodinhoitohuoneen kaapistoon. Nyt se on siellä ja kamat pysyy järjestyksessä.

 

27.4.2011  klo 3:26

Olipa työntäyteinen päivä!!!!!  Patio on nyt melkein kesäkunnossa, tänään vielä maalataan riippukeinun jalustaa ja muutaman kukkasenkin voisi jo laittaa - ehkä orvokkeja, kun ne kestävät pientä pakkastakin. Kalusteostoksilla saatiin vierähtämään muutama tunti, joten työpäivälle tuli roimasti pituutta. Tänään otetaan jo sitten vähän lungimmin.

 

26.4.2011  klo 5:16

Voi kun saatais vielä muutamaksi päiväksi tätä lämmintä ja aurinkoista keliä. Uskon ja luotan siihen, ettei nyt ainakaan mitään suurta lumimyräkkää ole enää tulossa - talvijalkineet ja toppatakit on pantu kesäksi naftaliiniin.

 

25.4.2011  klo 4:16

Kevätretkellä muksujen kanssa!!!!  Ihan pakko oli päästä luontoon, jossa sini- ja valkovuokot kukkivat ja sitruunaperhot pörräsivät. Nyt on melkein kesä!!! Nokimakkarat, eväsleivät ja suklaamunat katosivat pikavauhtia nälkäisiin suihin.

 

24.4.2011  klo 6:15

Talven aikana ehtii melkein unohtua miten suloinen suvi onkaan, kun se viimein tänne pohjolan

perukoille koittaa. Piha tuli rapsutetuksi, mutta pation siivoilua suunnitellaan tälle päivälle -

jos kunto suo!

 

23.4.2011  klo 4:03

Luvassa Ilmatieteenlaitoksen mukaan mainion kauniita kevätkelejä! Tietää sitä, ettei sisätiloissa

kannata istuskella; haaveena pihanrapsutusta ja pation siivoilua - jos kunto suo.

 

22.4.2011  klo 6:15

Lammasta, possua, lohta ja pashaa tänään me maistetaan, kun Lammille yhteisen pöydän ääreen joukolla kokoonnutaan.

 

21.4.2011  klo 5:02

On minulla sentään ihme-mies! Ihan oma-aloitteisesti rupesi eilen pesemään huushollin ikkunoita

(onhan hän ollut aina meidän tiski- & ikkunanpesuvastaava). Hiki otsalla siinä kumpikin puserrettiin, että saatais hommat hoidettua, eikä tälle päivälle jäisi kuin ruokien valmistelut. Olisi tarkoitus väsätä pashapiirasta; toivottavasti onnistun, kun en aiemmin ole sitä vielä kokeillut.

 

20.4.2011  klo 5:23

Nyt olisi jo aika alkaa siivoilemaan nurkkia niin ulkona kuin sisälläkin. Kotihommat ovat taas kerran jääneet rempalleen, kun ei ole jaksettu tarttua imuriin, eikä paljon muitakaan isompia hommia touhuilla. Pääsiäinen on kuitenkin sen verran isompi juhla, että mieli tekee sitä varten kotiakin koristaa.

 

19.4.2011  klo 4:23

Saatiinhan meillekin Junttilandiaan neljäksi vuodeksi hauskaa viihdettä, kun uudet Persut alkaa maan asioita hoitamaan. Väriä ei tule puuttumaan! Tämä jos mikä jakaa kansan kahtia! Nyt uutisiakin tulee seuranneeksi tiiviimmin, kun media kommentoi näiden uusien "Toni Halmeiden" edesottamuksia antaumuksella.

 

18.4.2011  klo 5:58

Oli ihan pakko lähteä nuuskimaan keväistä ilmaa, kun lämpötila kohosi jo miellyttäviin lukemiin.

Lenkille ei sentään vielä toipilaana uskaltautunut. Ilta sitten rötköteltiinkin hartaasti sängyssä seuraten eduskuntavaalien hämmästyttävää ääntenlaskennan tulosta. HUH, HUH!!!!

 

17.4.2011  klo 7:12

Niin se vain meni eilinen kaunis kevätpäivä sisätiloissa pärskiessä. Nuha senkun kiihtyi ja käyttöön oli otettava vessapaperirulla, kun nenäliinoista ei ollut riittävää apua. Pari annosta konjakkia tuudittelivat onneksi syvään uneen edellisen yön valvomisen jälkeen.

 

16.4.2011  klo 2:30

Hemmetti, eikö niistä talven aikana niellyistä D-vitamiinipillereistä nyt olekaan ollut mitään hyötyä? Vai onko tämä flunssa jotain psykosomaattista plaatua? Tai sitten se räkävirus on päässyt hyppäämään kaksosten nenännykeröistä mummin ja papan kluuvareihin. Kunpa nousisi edes pieni kuume polttamaan pois pöpöt elimistöstä, ettei tarvitsisi keskellä yötä nousta kuumaa juomaa litkimään.

 

15.4.2011  klo 6:54

Kaunis aamu menee hukkaan, kun aamulenkille ei flunssan takia ole mitään asiaa. Sitkeitä on nämä pöpöt! Toivottavasti kuntoa riittää sen verran, että jaksaisi istua tässä koneen äärellä ahkeroimassa; paljon teettää töitä tämä miehen edunvalvontatehtävien "sihteerinä" toimiminen.

 

13.4.2011  klo 5:25

Keula kohti etelää ja ah! niin ihanaa kotia!!!! Rankan kaksipäiväisen virastorumban jälkeen oman kodin rauha tuntuu taas taivaalliselta. Paljon kertyi taas mappiin "kotiläksyjä" selviteltäväksi, päällimmäisenä pankkiasioita, verotusta, metsätaloutta, maataloutta, eläkeasioita, yhteistyö sosiaalisihteerin kanssa ja Mirandan liikkeiden valvontaa.

 

12.4.2011  klo 5:25

Varhainen herätys ja lähtö Joensuuhun, jossa Joukolla on Keskussairaalassa kropan tietokonekuvaus ja tohtorin vastaanotolla käynti. Eki menee tällä kertaa mukana tapaamaan hoitavaa syöpälääkäriä, että hoitotilanteesta saataisiin selkeä ja rehellinen tilannekuva.

 

11.4.2011  klo 7:13

Kiteen mummolan ikkunasta avautuu kaunis aurinkoinen aamu katseltavaksi aamiaispöydässä istuville. Eipä kotona voikaan aamukahvikupposen ääressä tarkkailla ukkoteeren touhuja pihapuussa. Kyllä tällä hiljaisuudella ja rauhalla on myös omat hyvät puolensa!

 

10.4.2011  klo 7:40

Oltiin lähdössä kaksosten kanssa Salmiin retkelle makkaraa paistamaan, kun systeri kutsuikin

meidät omalle patiolleen paistamaan ne makkarat grillissä. Oikein sopiva päivä aloittaa kesäkausi; aurinko jo kummasti lämmitteli ja makkarat maistuivat aidon kesäisiltä.

Matkalla käytiin vielä taputtelemassa heppaa Tuomarinkylän kartanossa.

 

9.4.2011  klo 3:10

Huomioita piha/mökki/sisustus-messuilta: messualueella kierrellessä minusta näytti, että

suosituimmat osastot olivat pullapuodit, kuivahedelmäpuodit ja krääsäkorumyymälät. Että

sellaista kiinnostusta puutarhaa ja sisustamista kohtaan!

Itse en noihin sortunut; pihakalusteet kiinnostivat enemmän.

 

8.4.2011  klo 6:14

Melkoisen rankka viikko alkaa olla putkessa. Jokohan tänään alkaisi irrottelemaan ja kävisi

valmistautumassa tulevaan kesään puutarha- ja sisustusmessuilla. Äänestämässäkin voisi käydä

ennakkoon, jotta varmistaisi, että sekin asia tulee varmasti hoidettua.

 

7.4.2011  klo 6:16

Tuhruinen, sumuinen aamu - aamulenkillekään ei huvita lähteä! Voimia onkin säästeltävä, että

jaksaisi leikkiä päivän Pauluksen kanssa, kun flunssa häntä riivaa ja päiväkodin sijaan hänen on

"tyytyminen" mummin ja papan seuraan.

 

6.4.2011  klo 6:36

Olisikohan taas ryhtiliikkeen paikka? Ruokapöydässä on viihdytty vieraiden kanssa pitkään ja

hartaasti; liikunnan harrastus on ollut lähinnä jääkaapin ympärillä pyörimistä. No - tänään pojat

järjestää jonkinmoista liikettä, kun Paulus on vuorostaan kipeenä ja olen lupautunut iltapäiväksi

lastenvahdiksi.

 

5.4.2011  klo 5:30

Voi Pohjolan valoisat suviyöt! Onneksi Ikea lupaa pimentää makkarin!!!! Valikoimiin on tullut uusi täysin valoa päästämätön pimennysverho. Siispä nokka kohti Ikeaa ja seuraavana yönä meillä

nukutaankin (makoisasti ???)pimeässä peiton alla.

 

4.4.2011  klo 6:40

Tupa siivottu vieraiden käydä taloksi. Ehditään päivän aikana vielä laitella tarjoomuksia, ennen kuin lähdetään Tikkurilan asemalle visiittiin tulevia vastaanottamaan.

 

3.4.2011  klo 5:25

Liekö "kevyemmän keiton"-päivien ansiosta virkeämpi  olotila. Heti aamusta iski tarmonpuuska;

auringon noustua aamulenkille, sitten meillä siivotaan, silitetään pyykkiä ja leivotaan.

Ehkä noiden hommien jälkeen hulluus alkaa helpottaa.......

 

2.4.2011  klo 7:02

"Helvetin Badoo. Miks ei kukaan varoita tämmöisestä? " kirjoitti Merja FB:ssa. Vaikeaa on joskus elo tuolla netin sokkeloissa. Se on just niin tätä nykypäivää, että kun satut surffaillessa eksymään väärälle sivulle, olet pääsemättömissä kaikelta skeidalta. Jo historian hämärissä satuin vastaamaan johonkin Badoon kaveripyyntöön ja kohta tavaraa tuli tuutin täydeltä. Kesti aikansa päästä eroon koko touhusta.

 

1.4.2011  klo 4:12

Aprilliä!!! Liekö ollut aprilliä tuo anivarhainen aamuherätys? Puoli neljältä joku peijjooni etiäinen

käski avata silmät ja aloittaa uusi päivä. Tuskin kukaan vanhaa frouvaa muutoin viitsii höynäyttää! Siispä kaikkiin uutisiinkaan ei tänään voi ihan sokeasti luottaa, varsinkaan sellaisiin, joissa pitäisi juosta tukka putkena jotain poikkeavaa katsomaan.

 

31.3.2011  klo 6:50

Huomenna alkaa kevät!!! Ei sitä ihan äkkiarvaamatta luulisi, kun yöllä lämpötila vielä laskee reiluihin pakkaslukemiin. Toivossa on hyvä elää! Visusti pysytään täällä sohjolan perukoilla ja yritetään harrastaa sauvailua liukkaista poluista huolimatta.

 

30.3.2011  klo 7:33

Tänään meillä tehdään palapelejä, laitetaan silityslauta formula-autojen kiihdytysradaksi, jolla sitten kilpaillaan, mikä auto menee pisimmälle. Piirrellään autoja, katsellaan Roopekarhua....

Petrus viettää mummilassa vapaapäivää, kun tarhaan ei sairaalla lapsella ole asiaa.

 

29.3.2011  klo 7:33

Vanha tuttu juttu. Matkustelun jälkeen kauhistelen paisunutta pötsiäni ja teen parannusta. Useimmiten onnistun psyykkaamaan itseni terveellisille raiteille ja saan pudotettua "riekkumiskilot" ennen seuraavaa matkaa, jonka jälkeen homma alkaa taas alusta......

Lisää blogissani.

 

28.3.2011  klo 8:19

Kesäajan olisi pitänyt alkaa myös omassa pääkopassa, mutta miten kävikään? Ei ne totutut valveajat niin vaan kelloa siirtämällä mihinkään muutu. Onko sillä nyt sitten väliäkään, kun ei tarvitse aamuisin rynnätä mihinkään? Mieluiten ottaisinkin käyttöön ajanmittariksi almanakan; silloin voisin elää kuin pellossa - koisia silloin kun  nukuttaa ja kukkua valveilla silloin kun siltä tuntuu!

 

27.3.2011  klo 19:16

Autereinen olo! Masu täynnä Teemun laittamaa karitsapaistia ja juustoperunoita, lisäksi oloa

kohensi pehmeän makuinen punkku. Läsnä aterialla perheen lisäksi molemmat isovanhemmat.

Nyt vielä saunan löylyihin rentoutumaan.......

 

25.3.2011  klo 5:11

Hienolta näytti keväinen ilma, kun sitä tässä masinan ääressä istuessaan ikkunan läpi katseli.

Olinpa sen verran vellihousu, etten päätäni ulos pistänyt, kun tuuli vinkui pitkin nurkkia.

Ei ollut intoa lähteä lenkille, vaikka ei tällä elopainolla kovakaan puhuri vie naista mennessään!

 

24.3.2011  klo 6:44

Lukuharrastukselle ei tunnu jäävän millään tarpeeksi aikaa. Kun myöhään illalla viimein sängyssä

ottaa kirjan luettavakseen, ei kestä montakaan hetkeä, kun Uni-Matti sen yöpöydälle sinkoaa.

Eilen sain kirjastosta Merete Mazarellaa välipalaluettavaksi.

 

23.3.2011  klo 6:52

Kyllä se kevät sieltä kohisten koittaa. Purot jo mukavasti solisee! Ja rinnat on jo toivoa täynnä.

Kun aurinko tuosta alkaa lämmittää, lähtee tämä tyttö sauvat viuhuen kevään lintuja kuulostelemaan.

 

22.3.2011  klo 5:08

Sainpas söhlättyä kaksosten kuvajutut verkkoon, vaikka Petrus olikin "auttamassa", kun vietti

mummilassa sairauspäivää. Satunkohan olemaan jotenkin lapsenmielinen, kun muksut vaativat

mummilta jatkuvaa leikkiseuraa ja muut saavat touhuta rauhassa aikuisten juttuja?

 

21.3.2011  klo 7:00

Eilen ensimmäistä kertaa sauvomassa pitkään aikaan. Olo on vielä hutera flunssan jälkeen, joten tämäkin homma on aloitettava kuin toipilas ikään. Lisäksi menoa jarruttaa lumen alla piileskelevä petollinen jää, vaikka lenkkareissa onkin ylimääräiset "jääpiikkarit".

 

20.3.2011  klo 6:36

Vintiöt nukkuu vielä - ihanan hiljainen aamukahvihetki! Kyllä mummin olo on muksujen kanssa yleensä hauskaa! Ei tätä tunneta sanoiksi saa; filmi sen sitten ehkä kertoo (kun joskus valmiiksi saan)!

 

19.3.2011  klo 7:00

Räkätauti alkaa hellittää. Hyvä niin, kun tänään saadaan pikkujannut mummilaan yökylään. Paljon on mummin jaksettava touhuta, ennen kuin nukkumatti korjaa satoa. Pojat on jo suunnitelleet valmiiksi menunkin: Petrukselle maksalaatikkoa ja Paulukselle makkarakeittoa - pappa saa toteuttaa! Eilisen nettisurffailun satoa: Päivän video

 

18.3.2011  klo 7:28

Tää leikkii nyt kätevää emäntää. Perustettiin projekti ruoat pakastimesta pöytään - sitten vasta uutta hamstraamaan. Sieniä on vielä runsaasti sekä pakastimessa että kylmiössä, joista on loihdittava suussa sulavaa evästä. Tänään saavat pölykoiratkin häipyä nurkista, kun mattoja tampataan raikkaassa talvisäässä!

 

17.3.2011  klo 7:32

Villasukat jalkaan, musa soimaan ja siitä vaan liitelemään pitkin parkettia! Ja kas villakoirat nurkista ovat hävinneet ja koti näyttää taas siistiltä. Kevätaurinko on ihana - mutta sisätiloissa se paljastaa, ettei emäntä ole ollut turhan tarkka siivouksen kanssa.

 

16.3.2011  klo 7:32

Räkätauti on hieman helpottanut. Nyt kun malttaisi vielä tämän päivän pysytellä neljän seinän sisällä, vaikka melkein mökkihöperöksi tässä alkaa muuttua. Taidankin  kaivella pakastimesta raaka-aineita ja leivon torttua jos toisenkinlaista päiväni ratoksi. Saisinkohan houkuteltua jonkun ystävän niitä maistamaan.

 

15.3.2011  klo 7:58

Kestettävä se on tämä hemmetin köhäkin ja tyydyttävä katselemaan vain ikkunasta kaunista keväistä luontoa (sitä mikä sattuu lumivallien takaa näkymään). Vieläkään katto ei ole kokonaan tyhjentynyt, joten tiedossa on lisää lumitöitä miehelle.

 

14.3.2011  klo 8:24

Tuntuu, kuin meilläkin olisi käynyt jonkin sortin maanjäristys! Kun lämpömittari kipusi plussan puolelle, saivat katoilla olleet nietokset kyytiä. Eipä ole vielä ehdittykään kokea tämän kaltaista lumivyöryä omalla pihalla. Osa on vielä katolla, joten varuillaan on oltava, kun kotiovelle kiiruhtaa!

 

13.3.2011  klo 7:05

Hirveä köhä!  Ei puhettakaan, että voisi lähteä tuonne keväiseen luontoon aamulenkille. Onpahan hyvä syy tössötellä rauhallisesti  sisätiloissa kuumasta juomasta ja telkkariohjelmista nautiskellen.

 

12.3.2011  klo 7:20

Tämä alkuvuoden juhlaputki saa tänään jatkoa, kun suku kokoontuu juhlimaan Pian "nuoreksi naiseksi" varttumista. Ei näitä yhteisiä mukavia hetkiä ole koskaan liikaa!

 

11.3.2011  klo 1:00

Levoton sielu on palannut kotipesään. Vaikka räntää tuiskutti ja tuuli puhalsi kotikentillä, oli kotiinpaluu sittenkin mieluinen. Näyttää kahden viikon levot ulkomailla riittävän mainiosti, eikä uusia reissuja ole nyt näköpiirissä vähään aikaan.

 

6.3.2011  klo 20:45

Kyllä tällaiseen joutilaan rentoon oloonkin hyvällä harjoittelulla tottuu. Ja juuri, kun olet päässyt juonesta kiinni, pitääkin lennähtää kotiin arkisten rutiinien ja murheiden pariin. Mitenkähän kauan näillä varastoon nukutuilla yhdeksän tunnin yöunilla taas kotioloissa pärjää?

 

4.3.2011  klo 17:35

Onneksi tultiin tänne jo viime viikolla ja on saatu nauttia auringosta ja 25 asteen lämmöstä joka päivä. Nyt luvassa on viikonlopuksi enää 17 asteen lämpötilaa ja tuuletkin tuntuu viileiltä. Onneksi ei tarvita sentään vielä villahousuja, mutta bikineihin pukeutuminenkin hipoo hulluuden rajoja.

 

28.2.2011 klo 19:15

"Mummolassa" illallisella. Samalla pääsen katsomaan sähköpostin ja kirjoittelemaan juttuja

blogiini. Tunnelma on kuin mummolassa ikään, kodikkaan leppeä. Kohta syödään äyriäispataa ja chili con carneeta. Vielä viikko tätä kesäistä ilmastoa; tästä on revittävä irti kaikki!!!!!!!

 

27.2.2011  klo 15:13

No nyt kyllä jo tarkenee! +25 astetta ja aurinko paistaa. Maspalomasissa kaksi viikkoa talvea paossa.

 

24.2.2011  klo 3:10

Jokohan tänään sää lämpenisi ja pääsisi ulkoilemaan? Tietysti onhan tuo paleleminen pitkälti

pukeutumiskysymyskin; juokseehan ne Pekka Niskan miehet ilman paitaa talvellakin. Hankalampi on suojata nenää ja suun seutua - ehkä burkhasta olisi apua?

 

23.2.2011  klo 3:10

Aurinko armas pakottaa laiskanpulskeankin emännän tarttumaan pölyriepuun, kun ei jaksa millään katsella pöytien pintaa koristavaa kummallista kerrosta. Lattioiden villakoiraongelman olen ratkaissut liihottelemalla pitkin huoneistoa villasukissa, koirat häviää nurkista melkein itsestään!

 

22.2.2011  klo 4:10

Pakkasmasennuksen torjunta (osa 4)

Haaveillaan lämpimämpiin maisemiin pääsemisestä. Kaivetaan kesägledjut esiin ja korjaillaan

talvivartalon mukaisiksi, siltä varalta, että äkkilähtö sattuisi osumaan kohdalle.

 

21.2.2011  klo 3:18

Pakkasmasennuksen torjunta (osa 3)

Lauantaina uskaltauduin lenkille, kun aurinko jo hiukan lämmitti tienoota. Eilen oli ihan liian kylmää, joten oli aikaa istua koneen ääressä ja fiilistellä lapsuuden kesämaisemissa, muistella viime kesän muuttorumbaa ja haaveilla tulevan kesän kiireettömistä helteistä.

 

20.2.2011  klo 5:12

Pakkasmasennuksen torjunta (osa 2)

Kaikesta tästä kylmyydestä huolimatta kevät tekee jo tuloaan. Siispä ostin kaksi säkillistä multaa ja vaihdoin huonekasvit isompiin ruukkuihin. Eiköhän uusi multa ja kirkas kevätaurinko ala tuottamaan tulosta minunkin nuutuneille kasveilleni!

 

19.2.2011  klo 5:14

Pakkasmasennuksen torjunta (osa 1)

Pieni shoppailureissu Ikeaan ja Keravan suureen valaisinkauppaan! Jee, sainpahan aikaan jotain hyödyllistä!

 

18.2.2011  klo 5:12

Siivous ei oo mun laji - no tulihan kuitenkin suoritettua nihkeesti useiden viikkojen jälkeen lapsenhoidon lomassa. Kahden aikuisen taloudessa paikat pysyy itsestään järjestyksessä, mutta kevätaurinko paljastaa ikävästi nurkissa luuhaavat villakoirat.

 

17.2.2011  klo 18:00

Kaksosten suusta: Äiti kehottaa Paulusta menemään pissille.

Paulus: Ei oo Patun pippeli kunnossa! Äiti: Mikä siinä on vikana? Paulus: No se on jumissa.

 

16.2.2011  klo 18:00

Voi meitä! Sen sijaan, että laihduttaisiin kuin karhut talviunten aikana, mepä vaan pulskistutaan näillä pakkasilla, kun liikunta rajoittuu jääkaapin liepeillä liikuskeluksi. Ja ilmeisesti tuo makeanhimokin on vain turhautumista pakkaspäivien tapahtumaköyhyyteen.

 

15.2.2011  klo 3:50

Maaginen aika tuo 03:10 - 03:12. Olenko nyt niin täsmällinen tuossakin asiassa, että rakko täyttyy just tietyllä kellon lyömällä ja sitä on noustava tyhjentämään. Siinäpä jo pari ajatusta muljahtaa päässä - ja unille saa sanoakin goodbye, huolimatta siitä, olitko ehtinyt nukkua kolme vai kuusi tuntia!

 

14.2.2011  klo 4:03

Oma työhuone pursuaa mappeja, lippuja ja lappuja. Kuljen kirjanpidon ja minulle outojen asioiden virtuaalimaailmassa kuin Liisa Ihmemaassa. Nyt ei saa "jäädä junasta", vaan on sitkeästi haettava tietoa ja oppia tuolta verkosta - ja sitähän siellä riittää! Periksi ei anneta!

 

12.2.2011  klo 4:10

Olipa mahtava päivä meillä ajella pohjoisesta kotia kohti. Millään ei olisi raaskinut torkkuja ottaa, niin lumoavan kauniita olivat lumiset puut kirkkaassa auringonpaisteessa. Pakko oli kuitenkin hetkeksi ummistaa silmänsä, kun reisussa jäi runsaan puoleiset univelat ja luomet roikkui raskaana kuin ajokoiralla.

 

8.2.2011  klo 5:10

Auton nokka kohti pohjoista. Puolenpäivän aikoihin ollaan Outokummussa, jos ei juututa nietoksiin. Mukava ilta tiedossa ystävien seurassa. Seuraavana päivänä Kiteelle, jossa kuluu muutama päivä asioita hoidellen.

 

7.2.2011  klo 8:11

Arvoista ykkönen on terveys!  Siinä on koko ELÄMÄ! Sunnuntai meni haahuillessa huterasti aamutakissa sohvan ja sängyn väliä. Pikku jäppisetkin jo toisteli "mummin maha on kipee".

 

5.2.2011  klo 3:48

Refluksi jyllää yhä ja herätti ennen kolmea - ja juuri nyt, kun olisi oltava pirteimmillään. Päivällä on Nuppu-prinsessan 1-vuotis synttärit ja sen jälkeen pikku jässikät tulee mummilaan yökylään. Ilo on varmasti molemmin puoleinen, kun nyt mummin ja papan käämit kestäis kärähtämättä.

 

4.2.2011  klo 5:14

Istuttikohan ne mahan tähystyksessä mulle jonkun pöpön, kun olin eilen todella kipeä, vai tuliko Thaimaan herkuttelujen rangaistus pienellä viiveellä? Närästys oli ihan omaa luokkaansa, niin että pakko oli tyhjentää pötsi viimeistä pisaraa myöten. Keskivartalo oli paksu kuin odottavalla äidillä. Kuumekin nousi, joten olen nukkunut eilis iltapäivästä tähän aamuun.

 

3.2.2011  klo 5:48

Kyllä on iso duuni, jos aikoo saada matkakuvista välittymään sen tunnelman, minkä on itse paikanpäällä kokenut. Vielä kun joku keksii, miten kuviin saadaan ympättyä tuoksut, niin hommasta tulee todella mielenkiintoinen. Ensimmäiset kuvat on nyt sitten saatu katselukuntoon ja hommaa on jatkettava vielä muutamana päivänä. Ihan mukava harrastus!

 

2.2.2011  klo 5:40

Taisi tulla nukuttua etelän yössä varastoon, kun nyt kotomaan kaamoksessa ei enää unta tarvitsekaan kuin muutaman tunnin vuorokaudessa. Kohta ollaan taas siinä tilanteessa, että pitää lähteä ulkomaille nukkumaan, kun Nukkumatti ei älyä tulla vierailemaan Notkotielle.

 

1.2.2011  klo 4:35

Miten mukavaa on huomata, että koti on sittenkin se maailman mukavin ja ihanin paikka! Olisi aika surkeaa, jos siellä ei viihtyisi, kun kuitenkin siellä eniten aikaa vietämme. Välillä on hyvä käydä liehumassa maailmalla, niin sitten näkee ihan siihen lähellekin.

 

31.1.2011  klo 6:33

Mukava kotiinpaluu eilen illalla - posti oli tuonut kutsun gastroskopiaan (nielemään mahaletkua) heti täksi aamuksi. Mistä ne oikein arvasivatkaan, että kaukomaiden ruoka ja juoma pistää refluksitautisen mahani lujille. Nyt vatsa kurnii, kun oltava syömättä ja juomatta ennen toimenpidettä. Kaiken kukkuraksi meillä on hilluttu hereillä kello kahdesta saakka, kun elimistö kuvitteli, että ollaan yhä Thaimaassa ja runsas aamiaispöytä odottelisi jo tuohon aikaan ahmimaan munakasta ja pekonia sun muita herkkuja!

 

27.1.2011  klo 9:10 (Thai-aikaa)

Paratiisisaaren "rauhassa" voisi ulkoisen hälisevän maailman murheet unohtaa ja uiskennella kristallin kirkkaassa vedessä loputtomiin. Puuterihiekalla, häikäisevässä paisteessa tallaillessa kotomaan pimeys ja pakkaset tuntuvat mielikuvituksellisilta.

 

24.1.2011  klo 22:05 (Thai-aikaa)

Onpa kätevää, kun voi piipahtaa räätälille, jos kaupasta ei satu löytymään sopivan kokoista nuttua länsimaista runsasta vartta verhoamaan. Jännityksellä odotan, millaisen "kaljasaavin peitteen" olen onnistunut vaatturilta tilaamaan!

 

24.1.2011  klo 9:20 (Thai-aikaa)

Vatsatauti korjaantui aamun mittaan ja niinpä päästiin vielä tapaamaan systerin porukoita, jotka ovat poistumassa kotimaahan alkuviikosta.

Nyt koettiin sekin ihme, että kenkäkaupasta löytyi sirot sandaalit kokoa 41! Taidankin vastaisuudessa käydä kenkäostoksilla täällä Aasiassa, kun meille isojalkaisillekin on täällä tarjolla kauniita menokkaita.

 

21.1.2011  klo 17:46 (Thai-aikaa)

Viisi päivää harjoiteltu polttavaa aurinkoa. Oppiikohan sitä koskaan, että kun se paahtaa kohtisuoraan taivaan laelta, niin se on paljon tehokkaampaa kuin meidän kotikulmilla koskaan. Tämän rantapäivän palkintona iho punoittaa lupaavasti - saakohan tästä huomiseksi kauniin rusketuksen?

 

19.1.2011  klo 9:23 (Thai-aikaa)

"Piilolähtö" onnistui! Täydellinen yllätys pikkusiskolle, kun ilmestyttiin onnittelukäynnille Phuketin Nai Harniin 17.1. Todistettavasti ollaan hyvässä kunnossa, kun tehtiin matka kävellen Karonista Nai Harniin (harhautumisineen n.20 km) jyrkän mäkisessä maastossa. Neljän tunnin vaellus liki 30 asteen helteessä oli melkoinen suoritus.

 

15.1.2011  klo 16:58

Ystävät siellä jossakin kaukomailla nauttivat kesäisen sään lämmöstä. No ei ole valittamista lämmön suhteen täälläkään, kun pistää kiukaan kuumenemaan, juo lasillisen viiniä odotellessaan ja kömpii lauteille lämmittelemään, kun mittari alkaa näyttää kasikymppistä - kyllä kelpaa!

 

12.1.2011  klo 5:59

Viimein eletään "härkäviikkoja". Taitaa olla niin, että tällaiselle työelämän jättäneelle arki sopii

paremmin kuin pitkä juhlaviikkojen putki. Jos tuohon aikaan pitäisi hoitaa vielä tärkeitä viranomais-asioita, tulee juhla-ajalle (henkisesti) pituutta lisää, kun kaikki asiat junnaa paikoillaan ja joudut turhaan kolkuttelemaan suljettuja ovia.

 

10.1.2011  klo 7:05

Taas oli serveri hävittänyt vieraskirjani viestit. Liekö mainostaja kyllästynyt antamaan enää palstatilaa ja poistanut minut bittitaivaaseen? Siitä kimmastuneena päätin tehdä oman viritykseni, jota pystyn itse hoitamaan ja valvomaan. Siihenpä sainkin tuherrettua muutaman tunnin sunnuntai päivästäni.

 

9.1.2011  klo 6:30

Onneksi räkätauti talttui nopeasti ja päästiin käymään Ristinummella Pepen ja Harrin kotia syynäämässä. Kaikki oli vielä ehjänä ja lumityötkin tuli tehtyä.

Harri: tästä voit tarkistaa, että talo on vielä pystyssä!

 

7.1.2011  klo 15:07

Flunssa - toivottavasti menee ohi yhdessä päivässä, kun niistän oikein ahkerasti ja antaumuksella? 

Siinäpä olisi hyvä syy pysytellä neljän seinän sisällä ja laistaa hyisestä aamulenkistä!

 

6.1.2011  klo 14:06

Aamulenkki aamutuimaan pienessä pakkassäässä, päälle kipakat löylyt, itse tehty manikyyri, pedikyyri ja kasvonaamio. Masokismia - ei, vaan hemmottelua parhaimmasta päästä! Nyt vielä hiuksiin uusi väri - ja kas, uuden vuoden habitus on päivitetty!

 

4.1.2011  klo 19:39

Tuntuu, että meidän eläkeläiskotimme on muuttunut edunvalvonnan ja maaseutu-asioiden hoidon

etätoimistoksi. Mies istuu puhelimessa aamusta iltaan puhumassa eri viranomaistahojen kanssa.

Minulla on ilo etsiä netistä sopivia lomakkeita, joita sitten parhaalla tietämyksellämme yritämme

täytellä. - Kivaa, kun aivot ei ole saaneet lupaa jäädä eläkkeelle!

 

3.1.2011  klo 18:40

Vaikeaa on saada pikaista ratkaisua asioiden hoitoon, vaikka lähettelisit millaiset pumaskat ja todistajain lausunnot viranomaisille. Eipä siis ole ihme, jos aika ehtii hoitaa ongelmat, ennen kuin papereihin on saatu tarvittavat nimet ja leimat.

 

2.1.2011  klo 21:03

Paluu arkeen edessä. Valtavan suuri haaste hoidettavana heti, kun virastot avaavat ovensa. Hyvin alkaa tämä uuden uutukainen vuosi!

 

1.1.2011  klo  01:01

Palattu maalta todella sekavin tuntein! Tämä Uuden Vuoden aatto on taatusti omaa luokkaansa! Ehkä kirjoitan blogiini tuntemukset sitten, kun jaksan ja saan verenpaineeni tasaantumaan.

 

edell.sivu