JOULUASKARTELU

LUMIHIUTALEET

 
 

 

Aloittelijallekin nämä ikkunan lumihiutaleet ovat helppoja tehdä, kun seuraat näitä ohjeita. Taittele valkoinen paperi alla olevan ohjeen mukaan ja leikkaa taiteltuun kolmioon eri muotoisia ja kokoisia kuvioita. Taita kolmio auki ja liimaa lumihiutale ikkunaan. Saat hiukan erilaisia lumihiutaleita, kun käytät silkkipaperia.

 

Hiutaleet pysyvät ikkunassa tiukasti, kun laitat pienet maitopisarat lumihiutaleiden kärkiin. Käytä vain pieni tippa maitoa, ettei paperi kastu liikaa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tässä muutamia mallikuvioita lumitähdestä - lumihiutaleesta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Sokerihuurteiset lumihiutaleet

 

 

Tarvikkeet:

Valkoista paperia
Liimaa
Taloussokeria
Nauhaa ripustamista varten

 

Leikkaa paperista haluamasi kokoisia paloja ja taita ne kolmikulmaisiksi. Leikkaa paperiin reikiä, jolloin siitä tulee lumihiutale. Levitä liimaa toiselle puolelle ja kasta sokeriin. Levitä tämän jälkeen liimaa toisellekin puolelle ja kasta sokeriin. Anna kuivua ennen kuin kiinnität ripustusnauhan/-langan lumihiutaleeseen.

Lähde: DanSukker

 

 

 

Pursotetut joulutähdet

 

 

1 kananmunan valkuainen
4 dl tomusokeria
3–5 tippaa etikkaa

Erota valkuainen huolellisesti keltuaisesta. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimella kiinteäksi seokseksi. Pursota leivinpaperille erilaisia tähtiä ja niihin ripustusreikä. Anna kuivua. Ripusta ohuella nauhalla joulukuuseen.

Lähde: DanSukker

 

Katso myös:

paperinen joulukuusi

 

 

Ideoita ikkunan koristeluun

 

 

 

Tulosta ikkunaan tonttuja tai enkeleitä