Etusivu

BlogiHarrastusKartat & sääKauneusLaihisOma rahaPerhe & kotiTerveysMatkailuViihdeHauskat

free web graphics bar

 

 

Kirjan nimeä klikkaamalla pääset esittelysivulle

 

 

free web graphics barfree web graphics barfree web graphics barfree web graphics barfree web graphics barfree web graphics barfree web graphics barfree web graphics bar

Kirjahyllyyn =>

Täsmähaku

  Päivitetty 02.11.2011 19:01
 
Aitoaho Pirkko Parempia ihmisiäKeski-ikäinen perheterapeutti yrittää sopeutua yksinoloon lasten kotoa lähdön jälkeen. Rintasyövästä selviytyminen tuo omat hankaluutensa elämään. Nautittavaa kerrontaa. 
Alakoski Susanna SikalatKoskettava tarina köyhistä, alkoholisoituneista  suomalaisista siirtolaisista 70-luvun Ruotsissa pikkutytön silmin.
Alasalmi Päivi Tuo tumma nainen Mielenkiintoinen juttu erikoiseen omakotitaloon lyöttäytyvästä salaperäisestä miniästä, joka ei halua mistään hinnasta muuttaa perheensä kanssa omiin oloihinsa. 
Almila Matti Virtanen ja vihreän leskiHauska pikku tarina "auervaaran" uhriksi joutuvasta vihreän leskestä. 
Alsanea Rajaa Riadin tytöt

Tuntemattoman nuoren naisen sähköpostaamia tarinoita, jotka kertovat arabinaisten arkipäivästä.

Saudi-Arabia on moderni ja rikas maa, mutta samaan aikaan se on perivanhoillinen ja fundamentalistinen. Riadin tytöt on romaani varakkaiden, yläluokkaisten saudinaisten elämästä, josta meillä ei selvästikään ole minkäänlaista käsitystä. Mielenkiintoinen!

Antti Gerda Niin paljon kuuluu elämäänEi jaksanut oikeen innostaa 
Appelsin Ulla Lapsuus lahkon vankinaHäkellyttävä tositarina pikkupojan traagisesta lapsuudesta, jonka vanhemmat luovuttivat kartanolaislahkon kasvatettavaksi. Suuttumuksen ja inhon tunteita ulkokultaisuutta kohtaan herättävä kirja.
Arhippa Pirkko Kyyn punainen maitoDekkari nuoresta asianajajasta, joka löytää murhatun kirjailijan Sysmäläisen hotellin huvimajasta kesken kirjapäivien tapahtuman. 
Arstila Pirkko SusinainenLapin noidista, shamaaneista ja velhoista kertova tarina. Ihme kyllä sain luettua loppuun, vaikken ihan "satujen" ystävä olekaan.
Asunta Anssi Kolmas aikakirja Hyvä scifi, jota Kaivola suositteli. Aikamatka avaruusajasta raamatun tapahtumiin, aikaan ennen ajanlaskumme alkua. 
Bakhtiari Marjaneh Toista maata Kirjoittaja ravistelee mieluusti lukijan stereotyyppisiä ajatuksia maahanmuuttajista ja tekee salamyhkäistäkin pilaa Ruotsin maahanmuuttajien kohtelusta, sekä heidän arvostamisestaan. Suorastaan hihityttävän hävytöntä ja kriittistäkin tekstiä välillä. Rivien välistä voi myös arvata, mitä mieltä kirjoittaja itse on Ruotsin valtaapitävien päätöksistä. JAKSOIN VAIN 100 SIVUA.
Bakhtiari Marjaneh Mistään kotoisinKertomus iranilais-maahanmuuttajaperheen arjesta Malmössä..
Björk Marja Posliini

Uskalias romaani tärkeästä aiheesta - pedofiliasta. Posliini on moralisoimaton kertomus Lieksan murrosalueella elävästä, teini-ikää lähestyvästä Jaanasta, jonka biologinen perhe on hajoamassa 1960-luvun ristipaineissa. Henkireiän Jaanalle tarjoavat hänen Helsingissä asuva tätinsä ja tämän maailmanvalloittajan elkeitä tavoitteleva aviomies Kurre. Elämän ylellisyyksistä innostuva Jaana ei tajua - lapsi kun on - että he elävät vähintäänkin yhtä pahaa helvettiä kuin hänen eroa tekevät omat vanhempansa. Ahmin entisenä Lieksalaisena hauskaa murretta ja tutunoloisia sutjauksia innolla!

Björk Marja Prole Tyttö kasvaa tehdasyhteisössä, oikeistolaisuuden ja työväenaatteen ristipaineessa, eikä sovi kumpaankaan leiriin. Kotona olosuhteet ovat mahdottomat. Äitinsä tavoin tyttö haluaa irtautua, muuttaa elämänsä paremmaksi ja poiketa valmiiksi tallatulta polulta. Hän keskittää voimansa opiskeluun, työntekoon ja menneisyyden unohtamiseen.
Björkman Irina Muista runollaAntologia sisältää viime vuosikymmenten runoutta. Tuntuuko runous jotenkin vieraalta ja turhan ylevältä? Joissakin runoissa ei vain ole mitään tolkkua tai ne ei avaudu lukijalle. Muutamia helmiäkin löytyi.
Bolen Jean Shinoda Jumalattaren aikaOmituinen, vaikeaselkoinen, pitkästyttävä. Skitso-tiedettä, josta ei mitään hyötyä. Selailin ja lueskelin sieltä täältä.  
Brown Dan Da Vinci-koodiMielenkiintoinen jännäri. Pistää miettimään Uudentestamentin historiankirjoituksien totuudenmukaisuutta. Oliko Jeesus naimisissa ja onko hänellä perillisiä? Asiat voisi olla toisinkin? 
Christensen, Saabye Lars MalliSokeutumisen pelossa menestyvä taidemaalari "ostaa" uudet silmät Virosta (köyhältä orvolta). Aluksi pitkäveteinen rompsu muuttuu mielenkiintoiseksi. 
Cordel Sara VarjoelämääIsän sairaus ja kuolema tuo yhteen kaksi sisarta, menevän, itsevarman pankkiirin ja kotiäitinä hyörivän harmaavarpusen. Hykerryttävän hyvää luettavaa.  
Courtemanche Gil Kaunis kuolemaParkinsonin tautiin sairastunut, aiemmin mahtipontinen ja lapsiaan terrorisoinut isä järkyttää perhettään kuolaamisellaan ja kompuroinnillaan. 
Davidsen Leif Jälkiä jättämättäTanskalaismiehen vaarallinen Venäjänreissu tsetseenivaimon kadottua kotimaassaan heidän lomamatkallaan. Hyvä dekkari (lomalukemisena). 
Desai Kishwar Pimeyden lapsetTyttövauva ei ole toivottu lapsi Intiassa. Tyttöjen surmaaminen vinouttaa väestörakennetta. Intiassa on 35 miljoonaa miestä, joilta puuttuu vaimo. Tämän kirjan on tarina tytöstä, jonka äiti oli yrittänyt tappaa, mutta sinnikäs vauva ei suostunut kuolemaan. Naiskuvauksen ympärille Desai punoo trillerin. Kirja paljastaa epäkohtia ja intialaisten naisten karmeita kohtaloita. 
Donner Jörn & j.Vikström Elämme, siis kuolemmeJörn Donnerin ja John Vikströmin keskustelukirjeitä olemassaolon merkityksestä, epäilystä, ihmisen kodittomuudesta, tieteen mahdollisuuksista ja vanhenevan ihmisen elämän laadusta. Vaati keskittymistä, että kirjan sanomasta sai otteen. Mielenkiintoisia ajatuksia; pisti miettimään tämän elon mielekkyyttä. 
Dorrestein Renate Pojallani on seksielämä ja minä luen äidille punahilkkaaKeski-ikäisen naisen arkea kuumien aaltojen, avioliittovaikeuksien, teini-ikäisten lasten,  dementoituneen äidin ja työuupumuksen keskellä.  
Drougge Unni Pahuudella on rakkauden kasvotKirja on osin pelottavan vastenmielinen, mutta äärettömän rehellinen ja tosi tilitys siitä, miten nainen jää väkivaltaiseen suhteeseen kestäen kaiken niskaan syydetyn omina virheinään ja vikoinaan. Tällainen voi ihmismieli olla raadollisimmillaan, rakkaimman hyväksikäyttäjänä ja lähes toisen elämän tuhoajana. Raivostuttavaa matelua narsistin otteessa; pakko oli pitää välillä taukoa lukemisessa! 
Eggen Torgrim SisustajaKreisi juttu sisustusarkkitehdista, jolla alkaa heittää päässä.   
Eide Elisabeth Missä pimeys ajalla leikkiiKuvaa Afganistanilaisen pakolaisperheen elämää Bergenissä, Norjassa sekä Kabulissa asuvien naisten arkipäivää. 
Erhardt Ute Kiltit tytöt pääsevät taivaaseen, tuhmat tytöt mihin vaanLuettu sieltä täältä, ei jaksanut innostaa.
Farrell Mark British life and institutionsEnglannin kielen opiskeluun tarkoitettu kirja, joka kertoo hauskasti ja mielenkiintoisesti brittiläisestä elämänmenosta.
Green Jane Roolit vaihtoon Nuoret, päälle kolmekymppiset naiset sinkku/kotirouva vaihtavat rooleja. Viihteellistä luettavaa "nuorten" eukkojen sählinkimaailmasta. 
Haahti Taina Kaikki mitä tiedän huomisesta

Kuuttakymppiä lähestyvällä espoolaisrouva Helenillä ei mene hyvin. Tylsä mutta varakas aviomies haluaa yllättäen eron. Yritysjohtajan uusi tyttöystävä on lisäksi juristi, ja Helen on jäämässä puille paljaille. Westendin talo ja Barösundin huvila uhkaavat vaihtua yksiöön Kalliossa. Todella hyvä kuvaus ikääntyvien naisten pyristelystä aikaa vastaan.

Hallama Anita Sydämen kieltä sydämelle Anita Hallama oli edesmenneen suurlähettiläs Jaakko Hallaman puoliso ja nainen, josta kuiskuteltiin presidentti Urho Kekkosen rakastajattarena. Pitkään asiasta vaiennut Anita Hallama kyllästyi huhuihin ja julkisti otteita Kekkosen rakkauskirjeistä vasta vuosikymmeniä kaiken tapahtuneen jälkeen. Varsinaisia paljastuksia suhteen tiimoilta ei kirjassa ole, vaan se koostuu lähinnä Kekkosen kirjoittamasta lyriikasta. Rivien välistä voi lukea Hallaman närkästyksen Urhon ryyppäämisistä ja poikamaisesta velmuilusta. Politiikan käänteitäkin presidentin kirjeissä vilahtelee.
Hannah Kristin Sisarten kesken Sisarukset, avioerojuristi ja kämppärin pitäjä, yrittävät saada takaisin lapsuuden aikaiset lämpimät välinsä. Nuoremmalla sisarella aivoissa kasvain, jonka onnistunut leikkaus vihdoin lähentää heitä. 
Harkki Paula Kadonnut KaribiallaAluksi pitkäveteisen ja sekavan tuntuinen dekkari. Ihan luettava, kun on päässyt jyvälle.
Hassinen Pirjo Rouva Tapaamme päähenkilön nuorena vaimona, keski-ikäisenä toimitusjohtajana ja 70-vuotiaana kiinteistökehitysyhtiön pääomistajana. Kouluttamattomasta pikkurouvasta kasvaa Rouva, joka lopuksi viettää eläkeläisenä häitään parikymppisen nuoren miehen kanssa.
Hassinen Pirjo KuninkaanpuistoPITKÄSTYTTÄVÄ. Halvaantunut mies sairaalasängyssä / naisopettaja luomassa Kuninkaanpuiston historiikkia. Tarina pomppii näiden kahden välillä. 
Heikkilä Antti Hyvän olon keittokirja [2] Hiilihydraatiton ruokavalio. Ylimainostettu kirja, ei antanut käytännön eväitä (reseptit liian fiinejä). 
Hietala Mirjami Amanda Keski-ikäisen naisen kertomus selviytymisestä pienen koiransa "nukutuksen" jälkeisestä vuodesta. 
Hietala Mirjami Hyvä tyttöKeski-ikäinen eronnut nainen, äiti sairaalassa tekee kuolemaa, veli sokea kehitysvammainen, vanha isä, poiskotoa muuttava tytär. Siinä ainekset kiinnostavaan elämäntilitykseen. 
Hietala Mirjami Korkeat huoneetKeski-ikäisen naisen muuttotouhuja ja menneiden muisteloja 
Hietala Mirjami Makeat muistotSisarusparven välienselvittelyä. Yksi sisar eronnut, toinen juuri karannut kotoa, kolmannella liitto narisee. HYVÄ! 
Hietala Mirjami Valkoiset lautalattiatIsoäidin arjen kuvaus oman kodin rakennuttamisesta pojan perheen omakotitalon yhteyteen. Välillä puuduttavan jahkaileva, mutta jotenkin vie kuitenkin mukanaan loppuun saakka.
Hofmann Corinne Valkoinen masaiIhastuttava tarina sveitsiläisestä naisesta, joka rakastuu lomamatkalla Keniassa masai-mieheen ja päätyy tämän kanssa naimisiin ja asumaan savannille kakkimajaan.
Honkanen Nina Joka kymmenes vuosi Ehkä vähän liiaksi mainostettu kirja velkaantuneen nuoren naisen elämästä, joka takasi vanhempiensa pankkilainan ja joutui vastaamaan siitä.
Honkasalo Laura Eropaperit 1960-luvun ilontäyteiset kesät saaressa tuovat etualalle Sinin ja Jokken suhteen sekä perhe-elämän ensimmäiset onnenhetket. Varhaisaikuisuuden valoisien takaumien kontrastiksi asettuu avioeron tuoma käänne samoin kuin saarta emännöineen energisen Leean, Sinikan anopin, masentunut muistelu mielisairaalan osastolla vuosikymmeniä myöhemmin.
Hotakainen Kari JuoksuhaudantieHauska juttu kahjun avioeroaan kipuilevan perheenisän talokaupoista. Hersyvää Hotakaisen tekstiä. 
Hotakainen Kari HuolimattomatHauskaa Hotakaisen tekstiä rikoskomisarion, hellyyttä myyvän naisen ja seksinkipeän myyntitykin elämänkuvioista.
Hustvedt Siri Kaikki mitä rakastin

Taidehistorioitsijan ja taiteilijan ystävyydestä kertova teos on sukellus suurten kysymysten äärelle. New Yorkin taidemaailmaan sijoittuva romaani. Rakkaudesta on harvoin kirjoitettu näin älykkäästi ja herkästi.

Narkomaanipojan tunteettomat temput ja hänen taiteilijaystävänsä hurjat otteet tuovat lisäväriä. Aluksi tuskastuttavan pitkästyttävää taideteosten kuvausta, mutta paranee huomattavasti loppua kohti.

Hynynen Evelyn Lasinyrkki
Omituinen kertomus parisuhteen vaikeuksista, hyväksikäytöstä ja väkivallasta. Epäkypsä mies pahoinpitelee ja melkein tappaa vaimonsa ja lapsensa, vaimo antaa anteeksi kerta toisensa jälkeen ja hymisee rukouksiaan. Raivostuttava. 
Hämeen-Anttila Virpi Railo Vaimo taipuu miehen unelmaan – edessä on railo, halkeama parisuhteessa. Mies on kolmikymppisenä jäänyt työttömäksi IT-firmasta. Nyt hän saa perinnöksi isältä talon ja suuren maa- ja metsäalueen Pohjois-Karjalasta. Hän päättää jättää kaiken ja perustaa matkailualan yrityksen perintömaille. Vaimo ei ole päätöksestä yhtä innoissaan.
Hämeen-Anttila Virpi Perijät Ahmittavan hyvä järkäle kahden vanhan suvun sovinnonteosta. Radiotoimittaja paikkailee aiheuttamaansa harmia ruukin uuden toimitusjohtajan perheelle, varsinainen konna olikin velipoika. 
Härkönen Anna-Leena Onnen tunti Sijaisvanhempien on annettava sielunsa, vähempi ei riitä. Kuinka suojella lasta, joka on nähnyt enemmän kuin moni aikuinen? Entä, jos lapsi haluaa kodin alkoholihuurujen jälkeen totuutta enemmän kuin mitään muuta? Kirjailija näyttää erehtymättömän tarkasti ensikosketuksen, hauraan siteen, joka alkaa rakentua perheen ja sijaislasten välille, hukassa olevien biologisten vanhempien epätoivon.
Härkönen Anna-Leena Ei kiitosKirja kertoo opettajapariskunnan avioliiton kriisistä. Vaimo vonkaa mieheltään lisää seksiä, ja kun ei sitä kotoa tarpeeksi saa, päätyy seksisuhteeseen itseään 15 vuotta nuoremman miehen kanssa. Taattua Härköstä!
Härkönen Anna-Leena JuhannusvierasKertomuksen nainen on vieras omassa elämässään, sivustakatsoja , jolta puuttuu kyky solmia aidosti läheisiä ihmissuhteita. Kaikkein heikoimmilla hän on suhteessaan miehiin, sitoutuminen parisuhteeseen, perheeseen vaatii rohkeutta, jota hänellä ei ole. Miehiä tulee ja menee, suhteet loppuvat ennen vakavoitumistaan. ”Ei me seurustella, se on mun huvitutti.”
Härkönen Anna-Leena LoppuunkäsiteltyPidän Anna-Leena Härkösen kirjoitustyylistä. Tämäkin valtavan raskas aihe, kirjailijan oman sisaren itsemurha, veti puoleensa lukemaan ahmien.
Illoinen Eeva Päivän taiteKeski-ikäisen naisen kipuilua vaihdevuosioireiden kanssa. Todentuntuista kerrontaa. 
Ingemarsson Kajsa Keltaisten sitruunoiden ravintolaAurinkotuolissa luettavaa hömppää. Hienostoravintolan perustamisen kanssa painiskelevien ongelmia ja arkipäivää.
Ironside Virginia Oon voimissainKuusikymppisen eukon päiväkirja elämästä tuoreena mummona, kuolevasta homoystävästä ja seksistä luopumisesta. Kannustava.
Isokallio Kalle Taivaallinen nappikauppaMukava kertomus yritysmaailmasta ja osakekaupoilla rikastumisen tavoittelusta.
Itkonen Juha KohtiThaimaan Khao Lakiin sijoittuva kertomus ministeri isästä, sijoituspankkiiri pojasta ja vapaaehtoista avustustyötä tekevästä tyttärestä. Tarina kertoo paljon nykyihmisten vaikeista ihmissuhteista ja perheen sisäisistä ristiriidoista.
Jalava Antti AsfalttikukkaRaju siirtolaiskuvaus Ruotsiin muuttaneiden perheiden aikuistuneista jälkeläisistä, jotka potevat minuuskriisiä, juurettomuutta ja kielettömyyttä. Nuoren naisen alkoholiongelma ja mielenterveyden ongelmat on rankkaa luettavaa. Tämänkaltaisesta elämästä naapurimaassa ei ole osannut edes kuvitella, niin toisenlaisen kuvan siirtolaiset pyrkivät kotimaassa antamaan.
Jalonen Riitta Kuvittele itsellesi mies Omituinen pikku kertomus kolmiodraamasta, jossa kuvataan vaimon ja taiteilija-rakastajattaren välistä suhdetta. 
Jokinen Seppo Hiirileikki Mukaansatempaava dekkari peräkammarinpojista, joilta huijataan rahat ja viedään henki. Tekijänä naiskaksikko, joita miehet ovat kohdelleet kaltoin.
Kallio Katja Syntikirja Henri jättää Tuulikin kolmenkymmenenviiden avioliittovuoden jälkeen. Tyttär Sofia kirjoittaa mielessään loputonta syntikirjaa oman elämänsä mokista. Kirja luotaa ihmissuhteiden ja perhe-elämän mutkikkaita kaavioita herkullisesti. Henkilöhahmot ovat mielestäni kukin jollain lailla omituisia. Mielenkiintoista luettavaa silti.
Kampusch Natascha 3096 päivää Kuinka selvitä järkeään menettämättä kahdeksan vuotta vankina kellarissa? Kymmenvuotiaana siepatun itävaltalaisen Nataschan tarina on ihan uskomaton. Miten sieppaaja onnistuikin pelottelemaan tytön niin, ettei tämä yrittänyt pakoa jo paljon aiemmin.
Kelly Cathy Näytön paikka Viihteellistä hömppää, silti ihan luettava tiiliskivi 
Kelly Cathy Naiselta naiselleViihteellistä hömppää, sopii hyvin lentokoneessa luettavaksi (Hua Hiniin matkalla). Ystävykset, eronnut kaksosten äiti ja esikoista odottava sinkku kipuilevat miesten kataluutta.
Kemppainen Pentti Lähtö tuli Yleisradion toimittaja siivotaan pihalle juuri ennen eläkeikää. Ajankohtainen kirja suurten ikäluokkien yrityksistä pysyä työelämässä. Yhteiskunta haluaisi pitää ihmiset kauemmin työelämässä, työnantajat heittävät ikääntyneet työntekijät ulos.
Khouri Norma KunniamurhaIslamin laki alistaa naisia ja käskee kurittamaan sääntöjen rikkojia, mutta kunniamurhat juontavat juurensa jo ajalta ennen islamia ja kristinuskoa. Nykyisessä tilanteessa naiset joutuvat alistumaan ja kärsimään. Kukapa heitä voisi auttaa. Järkyttävä tarina Jordanialaisten naisten kärsimyksistä.
Kilpinen Inkeri Miehelläni on toinen nainenLuettu jo kahdesti.
Kinnunen-Riipinen Lilja Hymyn takaaMitä on thaimaalaisen hymyn takana. Noiden ystävällisten ihmisten arvoitukseen halusin saada selkoa. Pieni kirjanen tuo hiukan esiin thai-naisen sielunelämää slummien kätköissä, mutta myös modernin nykynaisen ajatusmaailman muuttumista globaalissa maailmassa.
Kivi, Rosetta Pomo on pahinMielikuvituksellisen pottumainen pomo ja vaimonsa aiheuttavat traumoja alaisilleen. Ihan luettavaa päiväkirjamuotoista vuodatusta.
Kluun Vaimo kävi lääkärissäNuorenparin arkea vaimon sairastuttua tappavaan syöpään. Koskettavaa luettavaa varsinkin lopussa, kun lapselle joudutaan kertomaan, ettei äitiä enää kohta ole.
Koivisto Tellervo Päiväkirjan uudet sivutMielenkiintoiset muistelmat, Tellervon hersyvä ilmeetön huumori puree. 
Kolbe Pirkko Ei aika eläen lopuPiin iloisen kirpeää tekstiä naisen ikääntymisen kiemuroista.
Kotilainen Arto SulhaspoikaNuoren arkkitehdin kipuilua tylsän työn ja uuden avovaimon kanssa. Pitkäveteinen. 

Koskinen Karoliina

 

Likkoje jutui

RUNOJA

Kutkuttavan hauska ja samalla avoimen koskettava kuvaus citysinkun etsinnästä ja yhteyden kaipuusta, ylistyslaulu elämälle, puutalolle ja punaviinille.

Hersyvän hauska pieni runokirja, jota voi lehteillä useammankin kerran.

Krohn Tiina Kortti Recifestä Mielenkiintoinen kertomus kirurgista, joka sortuu leikkelemään lapsilta elimiä kaupattavaksi länsimaisille hyvinvointi-ihmisille.
Kunin Vladimir ValuuttatyttöTarina venäläisestä ilotytöstä, joka pääsee naimisiin Ruotsiin. Mukavaa kerrontaa. 
Kuronen Matti J. Vihdoinkin kahden Hauskasti kirjoitettua psykologiaa tyhjän pesän ongelmasta ja isovanhemmuudesta. 
Kärkkäinen Kata Vangitse minut vapaaksiVanhemman naisen ja nuoren taidemaalarin vaikeasta suhteesta kertova tarina (hiukan pitkästyttävä).
Kärkkäinen Kata Jumalasta seuraavaKaru tarina narsistisesta keikarista ja taiteellisesta vaatesuunnittelijasta, joiden suhde saa kammottavia piirteitä. Muukaansa tempaava.
Köngäs Heidi HyväntekijäVetävä tarina eronneesta tarjoilijasta, joka yrittää hoivata vanhoja vanhempiaan ja ikävöi Afrikassa työskentelevän miesystävän perään.
Köngäs Heidi LuvattuMaalaisromantiikkaa nuoren piikatytön kokemana, aikana jolloin naisilta vaadittiin korkeaa moraalia. Kihlauksen purkaminen hulluksi tulleesta sulhasesta katsottiin helmasynniksi.
Lakho Hameeda Näkymättömät kalteritAhmittavan hyvä kertomus pakistanilaisen perheen muutosta Hollantiin ja muslimi-isän hirmuvallasta ja terrorista tyttäriään kohtaan. 
Lapinleimu Eija 10 ja 1/2 guruaHiukan pitkäveteinen terapiakuvaus. Mielenkiintoista asiaa lestadiolaisuudesta. 
Lardot Raisa Pikku äitiVepsäläisäidin vierauden ja huonommuuden tuntoja kuvaa tytär kirjassaan äidin kuoleman jälkeen. Tuttua Lardotin tekstiä.
Lardot Raisa Taivas on kiinni tänään Vepsäläistytön tarina hienosta avioliitosta ekonomin kanssa, jossa pitkästyy. Mies halvaantuu, vaimo hoivaa, kunnes löytää uuden miehen. 
Larsson Stieg Miehet jotka vihaavat naisia

Toimittaja jäljittää kadonnutta naista ja joutuu rasismin, vihan ja veritekojen verkkoon.

Kun kirjaan pääsi sisälle, alkoi kiinnostus heräämään. Loppu olikin sitten ahmittavaa! Hieman olisin kerrontaa kuitenkin lyhentänyt.

Latifa Kätketyt kasvot Latifa oli talibanien vallankaappauksen aikaan 16-vuotias afganistanilainen tyttö, joka unelmoi journalistin urasta ja suhtautui elämään uteliaan optimistisesti. Talibanit pakottivat naiset pukeutumaan burqaan, sulkivat koulut, naiset eivät saaneet liikkua ulkona ja heiltä evättiin oikeus terveydenhoitoon.
Latiseva Inna Ryssänä Suomessa

Suomalaisvenäläinen yritysjohtaja on herättänyt huomiota Suomen yhteiskuntaa arvostelevalla kirjallaan. Hän työskenteli muun muassa vientijohtajana ja toimitusjohtajana. Kirjassaan Ryssänä Suomessa Latiševa syyttää suomalaisia russofobiasta. Mielestäni kirjasta voisi vähentää sivuja 25%, niin paljon kirjailija toistaa itseään.

Lauren Anna-Leena Hulluja nuo venäläisetKirja kertoo hauskasti, tunteikkaasti ja lämmöllä elämästä nyky-Venäjällä. Omiin kokemuksiinsa nojaten kirjailija piirtää lukijoille uudenlaisen, ehyen kuvan naapuristamme. Hän edustaa sitä nuorta sukupolvea, joka osaa ja uskaltaa puhua suurvallasta avoimesti ja uusia mielenkiintoisia näkökulmia avaten, ilman sotien ja sen jälkeisten vuosikymmenten hämärtävää savuverhoa. Luin suurella mielenkiinnolla.
Lehtinen Lasse Punainen vuorineuvos Moskova on tuttu paikka vuorineuvokselle. Hän tuntee hotellit ja ravintolat, neuvottelujen seremoniat ja suurkaupungin öisen sykkeen. Tällä matkalla vanhat miehet onkin vaihdettu nuorempiin, vodkapullo vesikarahviin.
Levengood Mark Riemujen rikkaus ja surujen summa

Ruotsinsuomalaisen ajatuksia elämästä ja omasta lapsuudestaan. Muutama hyvä kommentti, muutoin melko pitkästyttävä.

Levo Tuula HyppytuntiViihteellinen romaani koulumaailmasta, rehtorista ja hänen rakastajattarestaan. Mukavaa lomalukemista. 
Lewycka Marina Traktorien lyhyt historia ukrainaksi Hauska tarina 84-vuotiaasta miehestä, joka avioituu 36-vuotiaan ukrainalaisen hempukan kanssa. Vaarin tyttäret auttavat pappaa pääsemään eroon epäonnistuneesta liitosta. 
Liksom Rosa Hytti nro 6 Rosa Liksom vie lukijansa matkalle Neuvostoliittoon noin 25 vuoden taakse ja Siperian radalle. Kirjan matkaajat, suomalainen tyttö ja venäläinen mies, matkustavat Mongolian pääkaupunkiin Ulan Batoriin. Kirjan perusasetelma on tuttu Neuvostoliiton ja Venäjänkin rautateiltä: hyttijaossa ei eritellä miehiä ja naisia. Niinpä suomalaistytöstä ja venäläismiehestä tulee hyttitovereita.
Linnankivi/Levonen Kekkosten miniänäKuvaus Kekkosten elämästä on riipaiseva. Kekkosten käytöskoodin mukaan muihin ihmisiin tuli pitää etäisyyttä, omat vaikeudet piti kestää nurkumatta, eikä perheen sisäisistä asioista sopinut edes vihjata ulkopuolisille. Sylvin etäiseen ja hieman salaperäiseen kuvaan kirja tuo lisää piirteitä. Anoppi näytti hauraalta, mutta oli todellinen tahtonainen. Mielenkiintoinen otos muinaisen valtakunnan ykkösperheen elämästä!
Luja-Penttilä Sinikka VenlaYritin päästä sisään muutamana iltana, muttei jaksanut kiinnostaa, joten selailin sitten sieltä täältä. 
Lundán Reko Viikkoja, kuukausiaMielenkiintoinen !! Kuolevan kirjailijan ja vaimonsa päiväkirjoihin perustuva tilitys aivokasvaimen aiheuttamasta tuskasta.
Lundán Reko Ilman suuria suruja Vaimo lähtee nuoruutensa perään, lapset jäävät isälle. Kirjan teemoja riitaisa avioero, alkoholismi, vakavat sairaudet, jatkuva rahapula, epäonniset ihmissuhteet
Lundán Reko Rinnakkain Työvoimaneuvoja saa burnoutin, vaimo lähtee töihin Brysseliin, rivitalokodin saunatiloissa home jyllää ja naapurustoon muuttaa turvakoti. Hersyvän mukavaa kerrontaa. 
Lundán Tina Ensimmäinen kesäRauhallinen kuvaus leskeksi jääneen naisen ja hänen tyttärensä ensimmäisestä kesästä ilman aviomiestä/isää. Kirjailijan omakohtaiset kokemukset yksinäisyydestä ja siihen tottumisesta sekä kuoleman vaikutuksesta äiti-tytärsuhteeseen ovat liikuttavaa lukemista.
Luntiala Hannu Petri Vallin toinen elämä ”En halunnut siirtää itselleni pelkästään Petri Vallin omaisuutta. Tahdoin enemmän. Halusin varastaa Petri Vallin elämän.” Hetken mielijohteesta postinkantaja Sami päättää tehdä elämänsä silmänkääntötempun: hän vaihtaa Vallin kanssa osia omaksuen tämän ammatti-identiteetin. Hän hylkää vaimonsa Lilan ja ryhtyy uuteen rooliinsa tarmokkaasti. Mutta miten valelääkäri pärjää asiakkaidensa kanssa?
Lönnerstrand  & Shanti Kertomus jälleensyntymisestäErittäin mielenkiintoinen kertomus jälleensyntymisestä. Panee miettimään. 
Manninen Katri Benner & Benner: Siljan tarinaKeskinkertainen. Nuoremman väen luettavaa. 
Marklund Liza Turvapaikka Ruotsalainen tyttö avioituu ählämin kanssa ja joutuu todellisiin vaikeuksiin eri kulttuuriin kuuluvan miehen kanssa. Ahmittavan hyvä.
Marklund Liza UhatutRuotsalaistytön tarina selviytymisestä avioliitosta ählämin kanssa. Ahmittavan jännittävä 
Erikkson Maria Mian salaisuusJatkoa Marklundin kirjoille "Uhatut" ja "Turvapaikka". Elämä ei muutukaan ruusuiseksi uudessa kotimaassa.
Marttila Hanna Marjut Lahjakas Anu Lovack Lankkubaarin puliremmi haluaa nuoren Anun huoltajaksi. Rankka stoori juoppojen elämän tyhjyydestä. 
Mazzarella Merete Ainoat todelliset asiat Työ ja rakkaus ovat ainoat todelliset asiat elämässä, eikä ole hyvä, jos toinen niistä puuttuu. Kirjassa pohdiskellaan, mitä työ merkitsee eläkkeelle siirtyneelle ja miten asenteet työhön ovat muuttuneet vuosikymmenten kuluessa.
Mazzarella Merete Illalla pelataan afrikantähteäKirja äitinä, anoppina ja isoäitinä olon ihanuudesta, vaikeudesta, haikeudesta ja suuttumuksesta. Mietteitä siitä osaako ja jaksaako olla se mummo, joka haluaisi olla. Millainen ero on isänäidillä tai äidinäidillä.
Mazzarella Merete Kun kesä kääntyyKirjailijoilta ja filosofeilta lainattuja ajatuksia vanhenemisesta
Mazzarella Merete Matkalla puoleen hintaanUusin teos provosoi suuria ikäluokkia pitämään puoliaan. Jos kiukuttaa, pure yhteen ne hampaat, jotka vielä ovat jäljellä, ja ole iloinen! Kirja kirjoittajan havaintoja vuoden ajalta ennen eläkkeelle siirtymistä ja sen jälkeen. Sainpa paljon maukkaita havaintoja ikääntymisen riemusta!
Mazzarella Merete PääsiäinenKeski-ikäinen nainen palaa kotiseudulleen ilman perhettään Pääsiäisen viettoon. Omassa rauhassa on hyvä miettiä omia saavutuksiaan ja lapsuuttaan. 
Mazetti Katarina Parfyymia peräkammarissaHauska kertomus "orvoksi" jääneestä peräkammarin pojasta ja leskeksi jääneestä kirjastoapulaisesta. Kemiat ei aina oikein synkkaa. 
Mazetti Katarina Tarzanin tunteetRikas IT-guru löytää elämänsisältöä modernin elämänsä tyhjyydessä köyhän yksinhuoltajan ja kahden muksun arjesta. Hauskaa nuorekasta luettavaa.
Mazetti Katarina Kaiken se kestääTodenmakuinen tarina nuoren maatilaa pitävän pariskunnan arjesta EU-Ruotsissa. Hyvä jatko-osa rompsulle "Parfyymia peräkammarissa".
McMilan Terry Pasmat sekaisinKeski-ikäinen nainen pelästyy tullessaan raskaaksi, mutta saa keskenmenon. Elämää rasittavat vaihdevuosi-oireet, miehen viidenkympin villitys, dementoituva äiti, naimisiin hurahtava anoppi, huumehörhö sisar ja avuttomat sisaren lapset. HYVÄ!!
McCann Kate Madeleine 3. toukokuuta 2007 tapahtunut, paljon maailmanlaajuista mediahuomiota saanut epäilty kidnappaus ja murha. Englantilainen kolmevuotias Madeleine McCann katosi ollessaan vanhempiensa ja sisarustensa kanssa lomalla Praia da Luzissa, Portugalissa. Portugalin poliisi pitää löydettyjen verijälkien perusteella mahdollisena, että Madeleine murhattiin katoamisyönään.
Mäkelä Hannu Mikä sanomatta jääAvioliitolle tyypillistä on ainakin se, että kumpikin kuvittelee tietävänsä toistensa ajatukset. Mies tietää mitä vaimo kustakin asiasta on mieltä, mutta tekee kuitenkin oman päänsä mukaan.  Niin tuttua, niin tuttua!
Nars Kari Miten miljoonia huijataanKirja kuvaa huijareita ja veijareita sekä sitä, miten petkuttajat ovat päässeet käsiksi ihmisten rahoihin. Ihan mielenkiintoinen kokoonpano tarinoita suurhuijareista 1800-luvulta lähtien. Ihmeellistä, miten mikään ei näytä maailmassa muuttuvan, huijarien konstitkaan.
Nesbö Jo VeritimantitPolkupyörä-sarjamurhaajan jäljillä Oslossa touhuaa alkoholisoitunut etsivä, joka lopuksi selvittää poliisin sekaantumisen laittomaan asekauppaan. Kelvollinen dekkari.
Niemi Kaisa Stop tykkänään

Kaikki alkoi siitä, kun pankkineiti sai veikkausvoiton ja tilasi matkan Egyptiin tutustuakseen huikeisiin historiallisiin nähtävyyksiin. Herttasarjatyylinen luettava sopii hyviin hiekkarannalle luettavaksi.

Niinistö Sauli Hiljaisten historiaKirja koostuu useammasta tarinasta, jossa pohditaan elämän pienten ja suurten asioiden hetkellisyyttä ja olemusta. Kiinnostavin ja ilmeisesti eniten mielenkiintoa herättänyt on luku, jossa hän kertoo tsunamin aikaista kokemustaan Khao Lakissa.
Nikoskelainen Eeva Hytösen oireyhtymä Riemastuttava avioliittoromaani hyvin toimeentulevan pariskunnan keski-iän kriisistä ja selviytymisstrategioista.
Nyman-Janatuinen Eija & Isoviita Kikka Paha tyttö Kaunistelematta kerrottu tarina Pierre Cavallo -muotivaateketjun omistajan elämän riippuvuuksista. Hän kertoo alkoholismistaan, millaista on olla riippuvuuksien vietävänä, miltä tuntuu vajota pohjalle ja miten vaikeaa sieltä on nousta ylös.
Olkinuora Hilkka Elä ihmeessäHyvä elämä on tasapainoa musertumisen ja toivon, levon ja toiminnan, tavallisuuden ja ainutkertaisuuden välillä. Tätä naisenelämää! Hyviä huomioita nykynaisen arjesta.
Onkeli Kreeta KotirouvaUusperheen elämää Katajanokalla 2000-luvulla. Kuvataiteilija avioituu yh-isän kanssa ja joutuu kamppailemaan yksinäisyyden, ylenkatseen ja suoranaisen henkisen väkivallan kanssa. Hyvä parisuhteenkuvaus.
Onkeli Kreeta Ilonen talo Kirja kuvaa avoimesti, millaista on ollut lapsuus alkoholisoituneen ja mielenterveysongelmista kärsivän yksinhuoltaja-äidin perheessä, jossa lapset joutuvat pitämään huolta itsestään.
Onkeli Kreeta Kutsumus Kahden kirjailijan arkipäivää. Naisista toinen paistattelee huomaamatta alkaneena menestystarinana naistenlehdissä ja toinen palelee varjossa. Molemmat juovat reilusti ja molemmilla on äidistään loittoneva aikuinen lapsi. Kirjan miehet ovat kuin vähäinen rivi velttoja säilykkeitä. Pinnallisuuden kuvaus on osuvaa nykypäivän kuvausta.
Onkeli Kretta Beige - eeroottinen kesä HelsingissäPienoisromaani on koskettava kertomus nuoren ihmisen ikävästä, johon kukaan ei vastaa. Nuoren naisen muutto pois juuriltaan Helsinkiin, jossa vain laihoilla, kauniilla ja vauhdikkailla on mahdollisuus. Poikkeavalle jää vain oma mielikuvitus, johon piiloutua.
Oksanen Sofi PuhdistusRomaani virolaisesta Aliidesta, joka elää Viron maaseudulla 90-luvun alussa. Venäläinen ilotyttö Zara on paennut Berliinistä isotätinsä hoiviin. Vahva kertomus virolaisuudesta ja elämän mielettömyydestä Neuvostovallan aikana. Pidän Oksasen tyylistä kirjoittaa. Kirja jotenkin kummallisesti tempaa mukaansa, vaikka tapahtumien kulku on vähäistä.
Oranen Raija BoleroKirjan henkilöt otettu elävästä elämästä. Pala Nokian ja Kairamoiden historiaa. HYVÄ!
Oranen Raija Hehku Rikkaan invalidinaisen elämää aurinkorannikolla. 
Oranen Raija Nimeltään Kekkonen Kiinnostavaa Suomen lähihistoriaa, politiikan koukeroita ja selkään puukottamista. Onko mikään muuttunut ajan myötä? Kekkosen charmi kestää yhä. Viina ja naiset Kekkosen yhteydessä ovat puhuttaneet aina. Kekkonen juo muiden muassa, mutta muut juovat, jos mahdollista, vielä enemmän. Huh, huh. Kekkosen naisista tämä romaani esittelee kaksi, Anne-Marie Snellmanin ja Tabe Slioorin.
Oranen Raija Valkea talo jokivarressaKainuulaistytön muistelot suurten ikäluokkien lapsuudesta jatkuen 90-luvun pankkikriisiin. Omia muistoja herättävä tarina, paikoitellen hiukan pitkäveteinen.
Oranen Raija Leijonan osaTodenmukainen kuvaus ahneuden synnyttämästä pankkikriisistä ja lamasta, kovan miehen ja herkän naisen rakkaudesta, hometalon ostosta ja katkerasta oikeudenkäynnistä. Oikeudenmukaisuuteen ja pankkeihin, sijoituksiin ja rahamarkkinoihin ei enää usko riitä. Ahmittavan HYVÄ!
Paavilainen Ulla-Maija Sinulle luotuKovapintaisen liikenaisen nousu ja tuho. Kertomus nykypäivän hektisen kovasta arjesta työpaikoilla.
Paavilainen Ulla-Maija SokerisiskotKuvaus nykynaisen ahdistuksesta. Evakkoäidin kuolema, hautajaiset ja uurnan vienti Karjalaan tuo kolme sisarusta yhteen.  Tarinat lomittuvat vuorotellen kunkin sisaren elämän kuvaukseksi. Herkullinen.
Paavilainen Ulla-Maija Äkkilähtö"Voimavuosiaan" elävän matkatoimistovirkailijan elämä romahtaa, kun mies ilmoittaa muuttavansa toisen naisen luo, työpaikka menee alta ja parikymppinen, lasta odottava tytär muuttaa kotiin poikaystävänsä kanssa. Nämäkö olivat ne naisen parhaat vuodet? Toden oloinen tarina nykynaisen raadollisesta elämästä.
Paavilainen Ulla-Maija Kummitäti Kirja kuvaa uranaisen elämää: Elinalla on kiireinen työ, kiireinen mies ja kotona teini-ikäinen poika, Nikolas, joka on lakannut puhumasta. Toisenlaisen näkökulman tarjoaa Elinan täti, hiljaista arkea elävä Ansa, jonka välit Elinan kanssa ovat rikkoutuneet vuosia sitten.
Pakkanen, Outi Kiinalainen aamutakki Kirjakerhon henkilökunnan seminaari saa ikävän käänteen, kun mukana ollut toimittaja murhataan. Murha nostaa tunteet pintaan ja yhä oudompia yhteyksiä paljastuu.
Pakkanen, Outi Punainen pallotuoli Mummu murhaa retro-kauppiaan (kostoksi yh-äidin puolesta) 
Pakkanen, Outi RuohonleikkajaMukavasti kirjoitettu dekkari Runeberginkadulla olevan talon asukkaista / pikku naisesta, joka lapsuudessaan ollut äitinsä pahoinpitelemä.
Pakkanen, Outi Pelistä pois

Avioerolapsi Sorella ystävystyy työpaikastaan (pankista) saneerattuun keski-ikäiseen naiseen. Yllättäviä käänteitä töölöläisen kukkakaupan ympärillä. HYVÄ!

Pakkanen, Outi Macbeth on kuollut

Tunnetun suomalaisen mies- ja naisnäyttelijän yhteinen projekti Shakepearesta peruuntuu juuri ennen ensi-iltaa, kun pääosan esittäjä Arttu Jaala murhataan. Näyttelijät on kuvattu niin tarkasti, että suomalaisia näyttelijöitä tuntevat löytänevät henkilöille esikuvia. Mukavan kevyttä dekkaria lomaluettavaksi.

Pakkanen, Outi Seuralainen

Tyylikäs seuralaispalvelun emäntä tarvitsee miehiä galleriaansa. Raamikas uros näkee tilaisuutensa tulleen lyödä kunnolla rahoiksi ja päästä siten peliveloistaan. Ovatko asiakkaiden ja emännän vaatimukset liikaa? Olen tykännyt Pakkasen dekkareista, eikä tämänkään tuottanut pettymystä!

Palmu Heikki Onni tulee eläenAluksi pitkästyttävä, mutta eteenpäin lukien löytyi ihan mielenkiintoinen tarina menevästä kirjaedustajasta, joka sairastuu diabetekseen.
Palviainen Jukka-Pekka HedelmäpeliPääsin melkein loppuun saakka. Nuoren parin ongelmanselvittelyä lapsettomuuden vuoksi. Pornahtava.
Palviainen Jukka-Pekka Harkinta-aikaKeski-ikäisen poliisimiehen erontuskaa kuvaava tarina. Eläinlääkäri vaimo jättää miehensä toisen miehen vuoksi. Huumorilla höystettyä vakavaa asiaa miehen näkökulmasta.
Piepponen Tuija Piepponen? Piepponen!Piepposen Tuijan räiskyvä elämäntarina.
Posti Piia Talven jälkeen valo

Milloin elämä muuttui väljähtyneeksi? Kaikki on paremmin kuin hyvin. Paitsi että miehen työpäivät venyvät yhä pidemmiksi. Miehen mielestä vaimo on muuttunut. Tyhjältä tuntuvaa elämää löytyy sulostuttamaan nuori, verevä nainen, jolle kaikki miehessä on uutta ja ihanaa.

Romaani on tummasävyinen kuvaus perheestä ja sen hajoamisesta, uuden rakkauden mahdollisuuden etsimisestä. "Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa", Tapio Rautavaara lauloi. Nyt kirjailija sanoo sen saman, omalla tavallaan. Tykkäsin kovasti kirjan sujuvasanaisuudesta ja tavasta käsitellä vaikeaa asiaa.

Pulkkinen Riikka RajaKirjassa opettajan ja 16v tytön suhteesta sekä altzheimer-miehen ja eutanasiaa harkitsevan vaimon tarinat polveilevat limittäin. Ajatuksia herättävä.
Pääkkönen Anneli Tahdon, haluanParisuhteen ongelmien vatvontaa pitkästyttävästi. Teksti ei "kolahtanut", jotenkin omituinen.
Ranivaara Jorma Eläkepommimies 59-vuotiaan leskimiehen kohellusta kolmen rakastajattaren paineessa. Hirtehisiä mielikuvia kolmannen iän riesoista yhteiskunnassa, terveydessä ja taloudessa. 
Rantala Raija-Sinikka OptimistiTyötön 50v miesnäyttelijä seikkailee virastobyrogratiassa. Hauska pikkukertomus.
Rask Regina Ei millään pahallaKaksi keski-ikään tulevaa erilaista sisarta piehtaroivat lapsuuden muistoissa. Taatun hyvää Raskia. 
Rask Regina Jos rehellisiä ollaanLeskeksi jäänyt keski-ikäinen nainen ja sinkkuna elävä serkkunsa tapaavat vuosikymmenten jälkeen. Todella luettavaa ja miellyttävää tekstiä. 
Rask Regina Paikka auringossaKeski-ikäisen TV-toimittajan kokemuksia v-mäisen esimiehen ja nuoren nukkejuontajan aiheuttamissa työpaineissa. Taattua Raskin luomaa tarinaa.
Rask Regina Puhtaalta pöydältäJatkoa teokselle "Paikka auringossa". TV-toimittaja siirtyy diplomaatiksi Osloon. Työyhteisö osoittautuu eripuraiseksi. Purevan mukavaa tekstiä.
Rask Regina Hyvä naapuriJatko-osa toimittaja Vapun kotiseudulle paluusta. Tykkään yhä vaan Raskin tekstistä, lukaisin parissa illassa.
Rask Regina Tänään kotonaUusperheen ongelmista kertova eepos. Erittäin mukavaa Raskia. 
Raskin Barbara Kuumia aaltojaVärikäs romaani neljästä keski-ikäisestä naisesta, jotka eivät ole jättäneet elämää elämättä. He olivat teini-ikäisiä 50-luvun seksikielteisinä vuosina, nuoria aikuisia 60-luvun villeinä vuosina, jolloin maailmaa muutettiin uudeksi. Suomalaisnaisen näkökulma on hiukan erilainen kuin USA:ssa asuvan kanssasisarensa.
Ravilo Hilkka Kuolleet lehdetTässä avioliittoromaanissa rakkaus vaihtuu vihaksi. Mies istuu pyörätuolissaan  ja vaimo huolehtii kaikesta. Elämä vaikuttaa vakaalta, kunnes vaimon alkoholisoitunut lapsuudenystävätär , miehen rakastettu, ilmestyy ovelle. Hersyttävää luettavaa.
Ravilo Hilkka MuovikassimiesOvatko jotkut ihmiset luonnostaan tunneköyhiä, jopa pahoja, kykenemättömiä empatiaan ja rakkauteen? Onko seksissä aina kyse vain ”saamisesta”? Voivatko naiset vaatia miehiltä seksipalveluksia, munaa ilman sitoumuksia, vai haluavatko kaikki naiset rakentaa pesää ja saada lapsia? Haluavatko miehet jatkaa sukua mutta silti pysyä sitoutumattomina? Mihin ulkonäköpaineet ihmisiä ajavat? Kirjan päähenkilö on naistenmies, siivelläeläjä. Hän on isänsä mukaan muovikassimies, jonka maallinen omaisuus mahtuu muovikassiin. Se mukanaan mies siirtyy aina uuden naisen elätettäväksi. KUTKUTTAVA!
Rissanen Pirjo Onnen tyttäretKotimme Kevätniemen alkujakso, jossa Anna-äiti luopuu kotipaikastaan ja muuttaa Thaimaahan jättäen talon tyttärentyttärelleen.
Rissanen Pirjo Askelten taitoKotimme Kevätniemi-sarjan toinen jakso, joka kuvaa Henriikan sukkulointia aikuistuvien tyttärin itsenäistymisprosessissa. 
Rissanen Pirjo Kotimme kevätniemiItserakkaan kirjailija-aviomiehen tuskat, kun vaimo tahtoo myös tulla kirjailijaksi. Uusperheen arjen koettelemuksista kertova rompsu. Melko mielenkiintoinen. 
Rissanen Pirjo Rakkaus kuin lupiinin kukkaHiukan naiivi, silti ihan luettava rompsu nuoresta naisesta, joka avoliiton kariuduttua pestautuu maalle vanhan rouvan apulaiseksi.
Rissanen Pirjo KesävieraatViihteellistä luettavaa piintyneen vanhanpojan ja kauniin Lilabellan avioitumisesta, leskeksi jäännistä, pikku tyttären orpoudesta ja uuden vaimon löytymisestä. Ahmittavaa! 
Rissanen Pirjo Syntymäpäivä Jatkoa teokselle "Kesävieraat", jossa aikuistunut tytär haluaa kostaa äidin kuoleman tämän kivikovalle rakastajalle. 
Rissanen Pirjo Paju pieniKiehtova romaani mustasukkaisuudesta, äitiydestä ja kahden sisaruksen välisistä suhteista. Paju palaa reissuiltansa juuri sisarensa häiden aattona ja aiheuttaa kolttosillaan hämminkiä.
Rissanen Pirjo Posliinihäät Keski-ikäinen nainen kyllästyy perheen passaamiseen ja lähtee humputtelemaan Helsinkiin, jossa ruotii elämäänsä 10 vuotta vanhemman sisarensa kanssa. Taatun viihteellistä luettavaa. 
Rissanen Pirjo SielunsisaretJatkoa romaanille "Posliinihäät". Salaisuuksien paljastuttua syntyy kriisejä niin avioliitossa kuin tytärsuhteissakin. Ahmittavan hyvä 500 sivuineen.
Rissanen Pirjo Sun ystäväsi armaasiAhmittavan hyvä rompsu häiriintyneestä rikkaasta naisesta, joka yrittää omia lapsuudenaikaisen ystävänsä tyttären. 
Rissanen Pirjo Syyslaulu Narsisti mieskirjailija dominoi perhettään, AVIOLIITTOROMAANI.  Viihteellistä luettavaa. 
Rissanen Pirjo Muistot

Lavea sukutarina sitkeistä naisista. Päähenkilönä on Ulpu, joka on jo eläkkeellä ja jonka mies on häipynyt, tytär kuollut ja tyttären mukana odotettu lapsenlapsi. Lähellä asuu hänen poikansa Markus vaimonsa kanssa. Tosin heidän välinsä eivät ole kovin tiiviit ja miniä ei halua lasta missään nimessä sotkemaan pariskunnan suhdetta. Arki tuntuu kaikkien osalta sujuvan mutkattomasti. Tapahtumat alkavatkin, kun kuolleen tyttären mies tuo esille uuden suhteensa. Vaietut asiat alkavat tulla esiin, muistot karkaavat käsistä. Miniä ja anoppi kohtaavat, eikä sekään suju kivuttomasti. Ehdottoman letkeää lomalukemista!

Saari Matti Kari Kairamo: kohtalona NokiaLegendaarisen yritysjohtajan elämäntarina vauhtivuosista, maanis-depressiivisestä sairaudesta, traagisesta itsemurhasta. 
Saari Mauno Näkymätön käsi Mukaansatempaavasti kirjoitettu eepos valtakunnan ja KOP:n vaaran vuosista.
Saat Mari Lasnamäen lunastaja Lasnamäen lunastajan aihe on tyly, mutta kerronta ymmärtävää. Toimeentulon kanssa kipuilua, EU:n mollaamista, teini-ikäisten kulutustottumusten päivittelyä, menneisyyden nostalgisointia ja siitä piittaamattomuutta. Kansalaisuuskokeen kaatuminen siihen, ettei kokeeseen mennyt muista kansalliseepoksessa seikkailevien koirien nimiä! Vaikka puhe on nykypäivän Virossa asuvista venäläisistä, sama meno sopisi moneen muuhunkin maahan.
Salmela Tuula Mai Syvyyden avaimet Biotiedemaailmaan sijoittuva "dekkari", jossa teollisuus yrittää ostaa keskeneräisen geenipapukoodin huippuvoittojen toivossa. 
Sammalkorpi Virve Yhtä matkaa Äiti & mummi dokuja, tytär junailee välissä. Mukaansa tempaiseva tarina.
Saat Mari Lasnamäen lunastaja Lasnamäen lunastajan aihe on tyly. Toimeentulon kanssa kipuilua, EU:n mollaamista, teini-ikäisten kulutustottumusten päivittelyä, menneisyyden nostalgisointia. Vaikka puhe on nykypäivän Virossa asuvista venäläisistä, sama meno sopisi moneen muuhunkin maahan. 
Saraste Heini Kuu, aamusumu ja rakkausIrakista Turkin kautta Suomeen paenneen kurdiperheen kertomus. Pakolaisuudesta, pelosta ja byrokratian kanssa kamppailusta kertova koskettava perheen selviytymistarina. 
Sariola Esa ValtakirjaViisikymppisen miehen ja kolmikymppisen yksinhuoltajaäidin tutustumisesta ja rakastumisesta kertova tarina. Suolana tarinassa häiriköivä ex-mies ja kovapintainen esimies. 
Sasson Jean P.Mayada Saddamin vankiSaddamin tuttaviin kuuluneen naisen kertomus Irakin hirmuhallinnosta ja kidutuksesta vankilassa. Raskasta tekstiä!!!  
Schulgin Maria Roswitha: morsiamen ikäväMelkoisen hörhön tarina. Ei jaksanut kiinnostaa ihan loppuun asti uskonnollisen vuodatuksen takia, joka ei tuntunut ihan aidolta.  
Sheldon Sidney Sydänyön muistotKreikkaan sijoittuva, Onassiksen kaltaisen miehen ja hänen lähipiirinsä kohtaloista keritty kuvitteellinen tarina matkalukemistona oli viihteellinen ja mukaansatempaava. 
Sinivaara Irja Naistenviikko7 kertomusta naistenviikon naisista, joilla on yhteisenä nimittäjänä Jaakko. Muutama ihan mukava novelli, jotkut todella pitkävetisiä. 
Snellman Anja Äiti ja koiraTarina keski-ikäisen pariskunnan elosta avioeron jälkeen hauskan lennokkaasti kirjoitettuna. 
Snellman Anja LyhytsiipisetBodom-järven murhatapahtumista muunneltu tarina kolmesta surmatusta tytöstä ja yhden surmatun tytön vanhempien ja sisarusten surutyöstä. 
Snellman Anja ParvekejumalatSomaliperheen tytär asuu Muukalaistalossa ja unelmoi asioista, jotka kantasuomalaiselle teinitytölle ovat itsestään selviä. Mutta isällä on muita suunnitelmia. Samaan aikaan toinen suomalainen nuori nainen pukeutuu vartalonsa peittävään niqabiin ja kääntyy islamilaiseksi. Kun näiden naisten tiet risteävät, kummankin elämä muuttuu lopullisesti. Kiinnostava kuvaus islamilaisuudesta ja somalien elämästä Suomessa. 
Stee Danielle Uusi aamuLuonnonkatastrofi järkyttää neljän ihmisen elämän raiteiltaan. AIVAN MAHDOTONTA LÄSSYÄ!  Tällaista aivotonta potaskaako jenkit lukee? Pääsin tuskin puoleen väliin, kun kyllästyin kirjailijan tapaan jankuttaa sen seitsemään kertaan samasta asiasta. 300 sivun tarinan olisi voinut kertoa muutamalla kymmenellä sivulla. 
Sue Monk Kidd Merenneidon tuoliMystinen tarina naisesta, jonka isä on tehnyt itsemurhan "merenneidon tuolissa". Nainen joutuu palaamaan kotiinsa, kun äiti silpoo sormiaan. 20 aviovuoden jälkeen rakastuu munkkiin, mutta palaa kuitenkin miehensä luo takaisin. 
Suomalainen Lippe Vuosi Karin kanssaAlussa hiukan pitkäveteinen, mutta loppua kohti paraneva Lipen tilitys Karin vaimona olosta.  
Susi Pauliina LukotTrillerimäinen kuvaus kahden nuoren sairaan suhteen kehittymisestä aina karmivaan loppuratkaisuun saakka. Romaani kuvaa elävästi päähenkilöiden traumoja ja heikkouksia. Kaikkia lukkoja ei saada auki edes tarinan lopussa. Lukossa on opettajattaren sekä parisuhde, että suhde omaan dementoituvaan äitiin.  
Susi Pauliina NostalgiaKirja kertoo nykypäivän työelämästä; turvattomuudesta, jossa freelancereille tarjotaan mahdottomia sopimuksia ja työsuhteessa olevat pelkäävät konsulttien irtisanomisohjeita. Kerrassaan herkullinen tarina pahiskonsultteineen! 
Susi Pauliina PyramidiKaikkihan rahaa haluavat, eikö niin? Aikakautta hyvin kuvaava tarina verkostomarkkinoinnista. Mukaansatempaava. 
Tartt Donna Jumalat juhlivat öisinHuh, huh! Yli 560 sivua jaaritusta muinaiskreikkaa opiskelevista snobeista. Jaksoin melkein puoliväliin!!!!! 
Teräsahjo Timo Thaimaalainen vaimoRankat muistot palaavat sisarusten mieliin äidin kuoltua (tytär terapeutti, poika mielisairaalassa toinen poika Thaimaassa luuserina). Isä käytti hyväkseen kotona hoidettuja pikkulapsia. 
Teräsahjo Timo Päivä päivältä paremmaksiOmituinen, pitkäveteinen sepustus puutarhalle kesätöihin pestautuvasta opiskelijasta. Jäi kesken puolivälissä. 
Thayer Nancy Kuumien aaltojen kerho Hömpähtävä, silti ihan luettava. 
Tikka Eeva Mykkä lintu Ei jaksanut kiinnostaa.   
Tikkanen Märta Miestä ei voi raiskata

40-vuotias eronnut kahden lapsen äiti yrittää puhelimessa vakuutta poliisille raiskanneensa miehen, mutta poliisi ei ota uskoakseen. Hänet itsensä on maattu väkisin ja hän on päättänyt kostaa ja näyttää hänet raiskanneelle miehelle , miltä se oikein tuntuu.

Tykkäsin kovasti Tikkasen räväkästä kielestä ja sujuvasta kerronnasta.

 
Tuominen Pirjo EdustusrouvaItsenäinen yrittäjänainen iskee ministerimiehen, jolla kaksi täysi-ikäistä tytärtä. Kertomus julkisuuden valokeilassa elämisestä.  
Tuominen Pirjo Mies metsätieltäSukukartanossa tapahtuu leskiminiälle outoja asioita. Avioituu uudelleen, mutta saa pettyä uuteen aviosiippaan.  
Tuominen Pirjo Täydellinen nainenViihdekirjallisuutta, silti ihan luettavaa tekstiä.  
Tuominen Pirjo Alakuloinen romanssiKeski-ikäinen varakas apteekkaripariskunta, jossa mies hallitsee perhettään yliotteella. Vaimo harkitsee avioeroa ja päätyy suhteeseen valokuvaajan kanssa. 
Tuominen Pirjo Perintömaat

Kuvaus nykypäivän maaseudun elämänmenosta nykyisessä EU-Suomessa. Vanhaksi poikamiehenä säilynyt Paavo-isäntä ottaa itselleen kaupunkilaisvaimon, jolla on jo kaksi lasta. Avioliitosta tulee vaikea, eikä helppoa ole aikuiseksi kasvavilla lapsillakaan, kun äiti häipyy Espanjaan uuden rakastajan kainalossa. Perinnön kyttääjä sukulaiset tuovat oman mausteensa soppaan.

 
Tuominen Pirjo Vihreät oksat Monen polven naisten sukutarina Lappeenrannasta rikkaan liikemiesnaisen, Rean kertomana. Viihdyttävää Kreetan lomalukemista.  
Turunen Heikki Hongan tarina : kertomus puusta, ihmisestä ja yrittäjyydestä Mukaansatempaava. Liekö syy sitten tutun kotiseudun kuvauksessa ja uteliaisuudessa Eero Saarelaisen vaiheita kohtaan. Jännitystä kuitenkin riitti firman nurkanvaltausta seuratessa.  
Turunen Heikki Jumalan piikaHonkarakenteen Saarelaisten sukutarinan alkutaipaleen kuvaus 
Tyler Anne Nooan kompassiHieno ja vivahteikas kuvaus vanhenemisesta, rakkauden voimasta, anteeksiannosta, ystävyydestä sekä yksinäisyydestä. Mielenkiinnolla luin yli kuusikymppisen miehen pyristelystä ihastumista vastaan ja omien rajojen mustasukkaisesta kiinnipitämisestä. 
Tyler Anne Aikaa sitten aikuisinaTaatun luettavaa Tyleriä. Juhlahuoneistoa emännöivä leskirouva yrittää hakea nuoruuttaan entisen poikaystävän kautta.  
Tyler Anne Avioliiton lyhyt oppimäärä Avioliiton pitkä taival hyvin kuvattuna  
Tyler Anne Elämän tikapuillaPääsin vähän matkaa ja kyllästyin. Herttasarjan mukaista luettavaa. 
Törnqvist Kerttu Tallella eletty elämäKiinnostava tuttujen ihmisten ja kotiseudun tuntemuksen vuoksi.  
Vaarnamo Ulla Honkain keskelläSodasta palannut isä terrorisoi perhettään humalassa. Äiti väistelee ja lapset kärsivät. Aluksi pitkäveteinen tarina muuttuu sitkeällä lukemisella ihan mielenkiintoiseksi. 
Valtaoja Esko Kotona maailmankaikkeudessaKAIVOLALTA lainattu kirja. Huh, huh !!!Luin n. 100 sivua ja luovutin. Teoreettista, pitkästyttävää jorinaa siitä, että kumpi oli ensin; muna vai kana. 
Valtonen Jussi Vesiseinä

Mitä vaihtoehtoja voi elämänsä kulkuun valita? Miksi joskus tajuaa valitsevansa väärin, mutta katsoo tapahtumia ikään kuin vesiseinän läpi, voimatta vaikuttaa asioiden kulkuun? Kirjan henkilöitä on helppo ymmärtää vaativien ihmissuhdekuvioiden puristuksessa. Ahmittavan kiehtovaa!

 
Valtonen Jussi Siipien kantamat

Taitavasti kirjoitettu ihmissuhdedraama, joka kysyy kipeitä kysymyksiä elämästä, kuolemasta ja rakkaudesta. Mukaansatempaava, joka ei sorru imelyyksiin, vaikka rakkaudesta kertookin. Eikä pelkästään rakkaudesta, vaan ylipäätään elämästä, kuolemasta. Kuvaus syöpäsairaan arjesta oli itselle (lähisukulaisen sairauden vuoksi) jopa lohdullinen.

 
Varis Tuula-Liina Vaimoni Luin n. 100 sivua ja luovutin. Teoreettista, pitkästyttävää jorinaa siitä, että kumpi oli ensin; muna vai kana. 
Varis Tuula-Liina IrmaKeski-ikäisen naisen, Irman, muotokuva rakastajan ja entisen aviomiehen silmin. Arki on Irmalle ollut kaurapuuroa ja kalsaripyykkiä, kunnes kaikki muuttuu. Irma ei hehkuta ihanaa naisellisuutta, vaan kärsii kivuliaista kuukautisista vessattomassa matkabussissa ja joogaa vanhenevaa ruumistaan notkeaksi. Varsinkin viimeinen luku, jossa puhutaan ikikaunottaren elämän rankkuudesta, oli hersyvän kutkuttava. Mainio juttu, suosittelen lämpimästi! 
Varis Tuula-Liina Kilpikonna ja olkimarsalkkaKirjailijan hyvä tilitys vaikeasta avioliitosta runoilija Pentti Saarikosken kanssa. 
Vartio Marja-Liisa Kaikki naiset näkevät uniaRomaanin päähenkilö on keski-ikäinen kotirouva, joka ei pääse sovintoon itsensä kanssa. Kuvaus ihmisistä, jotka eivät kasva aikuisiksi, kypsiksi ihmisiksi: heistä kasvaa tyytymättömiä, turhautuneita ja epäitsenäisiä. TYLSÄ!  EN PÄÄSSYT EDES PUOLIVÄLIIN KIRJAA. 
Weisberger Lauren Paholainen pukeutuu Pradaan Nuori assistentti paholaismaisen muotitoimittajan piinattavana. Mukavaa iltalukemista.  
Vilppola Helmi Siipirikot : avioliittoromaani Vaimo odottelee työttömyyseläkepäätöstä, hänen opettaja miehensä on jo eläkkeellä. 30-vuoden avioliitto natisee uhkaavasti. 
Vuoti Annikki SivustavedettäväNuoren perheen draamaa 50-luvulta. Jännite kasvaa kertomuksen edetessä. Miehen mustasukkaisuuden ja anopin ilkeilyn kanssa painiskelevan vaimon tunteita hyvin kuvaava teos. 

free web graphics bar