Päivän juttu Etusivulle Valikkoon Huumorikortit
 

 

 

 

Sika

 

 

 

Pieni tärkeä tarina


Tämä tapahtui British Airwaysin lennolla Etelä-Afrikan Johannesburgista Englannin Lontooseen: Valkoinen, noin 50-vuotias nainen huomasi saaneensa istumapaikan mustan miehen vieressä. Tästä silminnähden hermostuneena hän kutsui lentoemännän luokseen. Lentoemäntä tiedusteli, mikä rouvalla oli hätänä.
 
Tähän nainen totesi: "Et sitten ilmeisesti huomaa?! Minut on laitettu istumaan MUSTAN miehen viereen! Kieltäydyn istumasta noin vastenmieliseen rotuun kuuluvan ihmisen vieressä! Antakaa minulle uusi paikka!"
"Rauhoittukaa, hyvä rouva", lentoemäntä vastasi: "Miltei kaikki paikat tällä lennolla ovat varattuja. Menen kuitenkin katsomaan, josko lennolla olisi vielä jokin paikka vapaana".

 

Lentoemäntä poistui ja palasi takaisin muutaman minuutin kuluttua: Rouva, aivan, kuten arvelinkin, kaikki tämän luokan paikat on varattuja. Puhuin kapteenille, ja hän kertoi, ettei businessluokassakaan ole paikkoja. Sen sijaan meillä on vielä yksi paikka ykkösluokassa". Ennen kuin nainen ehti sanoa mitään, lentoemäntä jatkoi: "Meidän lentoyhtiömme ei normaalisti anna säästöluokan lipun ostaneen istua ensiluokan puolella. Kun kuitenkin otetaan huomioon olosuhteet, kapteenin mukaan olisi suorastaan skandaali, jos joku asiakkaistamme joutuisi istumaan jonkun noin vastenmielisen ihmisen vieressä".
 
Lentoemäntä kääntyi mustan miehen puoleen ja sanoi: "Niinpä, herra, jos vain haluatte, voisitte kenties ystävällisesti kerätä matkatavaranne: ensiluokan paikka odottaa teitä".
 
Tässä vaiheessa muut matkustajat, jotka olivat vielä shokissa tähän mennessä todistamastaan, nousivat ylös ja taputtivat. Tämä on tosi tapahtuma.