EtusivulleMatkailun valikkoonOmat reissut-sivuBlogi-sivulle

 
 

Autoillen Euroopassa-blogi - matkakokemuksia

Kokemuksia ja tunnelmia automatkalta Euroopassa

Ruotsi - Tanska - Saksa - Hollanti - Puola - Liettua - Latvia - Eesti

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

 

 

 

 

 

Omat reissut

Automatkalla Euroopassa

28.8. - 10.9.2019

Bigin sivulle

 

Eesti

Pärnu

9.9.2019

Retken viimeinen yöpyminen Pärnussa. Kun suosikkihotellista, Alex Majasta, ei onnistuttu saamaan normaalikokoisia huoneita, asumukseksi varattiin juniorisviitti ja saunallinen, iso  sviitti. Niissä olisi viihdytty pitempäänkin, mutta lähdettävä on kohti kotia, kun seuraavaksi päiväksi on varattu laivaliput Finnlinesin laivaan Muugasta Vuosaareen.

 

Todella ihmeellistä, että illatkin on olleet niin lämpimiä jopa täällä pohjoisemmassakin, että illallista on voitu syödä terassilla, eilen syötiin ravintola Edelweisissa.

 

Turhaa kuljetettiin lämpimiä päällysvaatteita mukana, kertaakaan niitä ei tarvinnut pukea päällensä. Sontikan avasin koko reissun aikana vain kerran hetkeksi, joten tästä lomasta jää muistikuva, että aurinko paisteli melkein joka päivä.

 

Päivän kuvat

 

Alex Maja

 

 

Liettua

Kaunas

8.9.2019

Rauhallinen sunnuntaiaamu ajella kohti pohjoista. Mihin lieneekään pelätty rekkaralli piiloutunut - ainakaan meidän tiellä sitä ei näkynyt. Niinpä 300 kilometrin matka Liettuan puolelle Kaunasiin taittui ilman hermojen menetystä.

 

Kaunasissa piipahdettiin ennen hotelliin kirjautumista ostamaan Lidlistä vettä, välipalapiiraita ja viiniä - no ne vedet ja piiraat saatiin mukaan, mutta viiniä ei sunnuntaina Liettuassa kaupasta saa. Kävelykadulla saatiin sitten viininsä ja oluensa Italialaisessa ravintolassa, jossa nautittiin pitsaa, pastaa ja risottoa.

 

Hotellissa riitti vilinää ja vilskettä, kun kaksi bussilastillista kiinalaisia oli majoittunut samaan majataloon.

 

Päivän kuvat

 

Best Baltic

 

 

Puola

Białystok

7.9.2019

Aamuvarhaisella ahtauduttiin autoon ja nokka kohti Varsovan moottoritietä - sitä pitkin huristeltiin sitten Białystokin kaupunkiin, jossa yövyttiin Villa Pastel hotellissa. Olipa aika erikoinen asumus erillisine makuu- ja olohuoneineen.

 

Yli kuudensadan kilometrin päivämatka taittui yllättävän hyvin edelliskesään verrattuna, kun ovat viimeinkin saaneet moottoritiet kuntoon, eikä tarvinnut sekoilla Varsovassakaan oikeaa reittiä etsimässä.

 

Päivän kuvat

 

Villa Pastel

 

 

Puola

Słubice

6.9.2019

Kyllä pieni breikki tekee tosi hyvää roadtripillä, kun ei tarvitse raahata matkalaukkuja autosta hotelliin ja päinvastoin. Eilen tultiin Puolan puolelle rajakaupunki Słubiceen ja tänään on  kierrelty Saksan puolella ostareita. Yhdet pellavahousut, musta neulepaita ja kengät Deichmanilta päätyivät ostoskassiin.

 

Hieno aurinkoinen päivä houkutteli terassille lounasta nauttimaan. Voi ähkyjen ähky - listalta tilattiin paikallisia herkkuja, puolalaisia piiraita, joita oli todella riittävästi. Listan mukaan ne oli nimetty piiraiksi, mutta pikemminkin ne olivat isoja pelmenejä, joita nautittiin smetanan kanssa.

 

Päivän kuvat

 

Hotel Villa Casino

 

 

Saksa

Lübeck

5.9.2019

Kovasti meitä on ihmetyttänyt täällä Saksassa se, ettei kortilla maksaminen onnistu joka paikassa. Moottoritien varrella kahvilassa jouduttiin syömiset maksamaan käteisellä. Samoin kävi edellisen illan ravintolalaskun kanssa. Meillä kotimaassahan yritetään päästä eroon käteisestä rahasta ja hoidetaan maksamiset kortilla lähimaksuna!!!

 

Eilen majoituttiin suureen Beckergruben apartamentos  huoneistoon Lübeckissä. Eipä käynyt helposti sekään majoittuminen! Hotellitietojen mukaan paikalla olisi pitänyt olla kello 15 aikaan joku, joka tuo asunnon avaimet. Siinä me odoteltiin majatalon edessä tunnin verran, kun ei saatu yhteyttä majoittajaan edes puhelimella.

 

Päivän kuvat

 

Beckergrube

 

 

Saksa

Lüneburg

4.9.2019

Lüneburgissa majoituttiin isoon, kolmen makuuhuoneen huoneistoon. Vähän jouduttiin hakemaan oikeaa ovea, kun majoituspaikalla ei ollut minkäänlaista kylttiä. Ulko-oven vieressä oli ovikello ja nimikyltti "Maria", jota painamalla saatiin Maria päästämään meidät sisälle.

 

Eipä ryhdytty laittamaan itse illallista, vaikka huoneistossa oli täydellinen keittiö. Puolen kilometrin päästä löytyi hyvä olutravintola "Mälzer Brau- & Taffelhaus", jossa sain elämäni parhaat paahtopaistit maalaisperunoilla. Myös aamiainen piti valmistaa itse - niin valmistaa ja valmistaa; murukahvin kanssa syötiin Lidlistä hankittuja jugurtteja ja hotdoggeja.

 

 

Päivän kuvat

 

Vohnung in Lüneburg

 

 

Hollanti

De Rijp

3.9.2019

Ihanan rentouttava päivä vietettiin eilen, kun ei tarvinnut lähteä muuttamaan majaa minnekkään. Parinkymmenen kilometrin päässä odotti uusi seikkailu - Amsterdamin suurkaupunki, jonne ajeltiin pitkin kanavan rantoja ihastellen paikallisten kauniita taloja ja suuria karjalaumoja. Amsterdamissa jätettiin ajoneuvo parkkitaloon ja liikuttiin jalkaisin centrumin mukavilla kanavanvarsikaduilla. Saatiinpahan siinä samalla liikuntaa, jota hollantilaiset harrastavat pyöräillen. Ihan uskomaton on se polkupyörien määrä, joka liikkuu Amsterdamin kaduilla.

 

Palatessa piipahdettiin vielä viehättävässä Edamin kaupungissa. Nyt siirrytään takaisin Saksan puolelle ja ajellaan Luneburgiin, jossa meitä odottaa neljän hengen huoneisto. Tämä "De Rijper"-hotelli jää varmasti mieleen omintakeisuudellaan, niin paljon se muistuttaa kotimaan "Kasvihuoneilmiön" Nummella sijaitsevaa aarreaittaa.

 

Päivän kuvat

 

 

Hollanti

De Rijp

 

2.9.2019

Huh huh, mikä päivä oli tuo eilinen!!!! Heti aamusta lähtien mikään ei tuntunut toimivan - älykelloni kellotaulusta ei pystynyt katsomaan edes aikaa, vasta illalla sain sen kohdalleen. Sivustoni ei pysty näyttämään kaikkia kuvia ja kuvakkeita, sitä ongelmaa selvittelin aamupäivän, mikä vika lienee tullut operaattorin vehkeisiin.

 

Auton navigaattori keksi opastaa meidät lyhyintä reittiä Hollantiin lähelle Amsterdamia. Ehkä olikin lyhkäisin, mutta myös varmasti kaikista hitain, kun jouduttiin jonottamaan kahdelle lautalle jokien ylityksiä. Helpompi ja nopeampi olisi ollut ajella moottoriteitä pitkin, olisi säästänyt myös hermoja.

 

Hotelliin kirjautuessa tuli ongelma luottokorttien kanssa. Meidän kolme luottokorttia ei toiminut, eikä toiminut Leenan korttikaan. Onneksi sattui olemaan käteistä rahaa mukana, että voitiin sillä maksaa ensimmäinen yöpyminen. Tänä aamuna luottokortit taas toimivat, kun hotelli oli saanut uudet laitteet. No siinäpä ehdittiin jo säikähtää ja pohtia, miten tulisi toimia, jos kortit eivät kelpaisi enää jatkossa. Siinäpä olisikin tuliset paikat, että kotiin kahdentuhannen kilometrin päähän autoillen päästäisiin.

 

Päivän kuvat

 

De Rijper Eilanden

 

 

Saksa

Langenhorn

1.9.2019

Kun oltiin Tanskan länsirannikolla, niin pitihän meidän ajaa Hvide Sanden kannasta ja käydä katsomassa dyynejä. Helteinen päivä, auton mittari näytti parhaimmillaan 28,5 astetta.

 

Saksan Langenhorniin tultiin hyvissä ajoin iltapäivällä, joten saatiin nauttia kesäpäivästä Hotelli Altes Pastoratin puutarhassa. Pienestä kylästä löytyi sentään kelvollinen ruokapaikka, myllyravintola Westermöhl. Illalliselta palatessa istuttiin vielä puutarhassa, kun ilta oli niin lämmin, että tarkeni istuskella ilman villahousuja.

 

Päivän kuvat

 

Altes Pastorat - Langenhorn

 

 

 

Tanska

 

31.8.2019

Tanskaan jäätiin vielä toiseksikin yöksi, kun ilmojenhaltija kerrankin oli suosiollinen, eikä järjestänyt myrskykeliä matkaajien riesaksi. Löydettiinpä mukava majapaikkakin Tanskan länsirannikolta  Ringköpingistä, jossa majoituttiin hyvinvarustettuihin pikkuhuoneistoihin ulkoilualueella. Kyllä tämä voittaa mennen tullen hotellimajoituksen. Tilaa huoneistossa on mukavasti ja keittiö on hyvin varusteltu. Kuvat puhukoot puolestaan.

 

Päivän kuvat

 

Adventure Park Apartments

 

 

Tanska

Nyborg

 

30.8.2019

Pitkä ajopäivä eteläiseen Ruotsiin Malmön kaupunkiin ja siitä pitkää Juutinrauman siltaa pitkin Tanskan puolelle. Vielä toinenkin miltei yhtä pitkän sillan ylitys, että päästiin Nyborgin kaupunkiin. Melkoinen oli ruuhka Kööpenhaminen kohdalla, mutta perille päästiin silti hyvissä ajoin, että saatiin nauttia ilta-auringosta Leenan ja Eskon parvekkeella.

 

Auton navigaattorin kanssa tuli jossain kohtaa erimielisyyksiä, joten avasinpa kännykkääni GoogleMapsin. Kun en ole sitä vielä aiemmin käyttänyt, vaatii sekin pientä opiskelua. Syystä tai toisesta en ole saanut siihen vielä puheopastusta, vaan hoidan puhumiset itse. Niinpä hämmästykseni oli suuri, kun Lidlin leipähyllyssä käsipussukkani alkoi yhtäkkiä opastamaan "100 metrin päässä käänny vasemmalle". Pöllästyneen katselin ympärilleni, kunnes havaitsin, että ääni tulee MINUN pussukastani.

 

Aamiaisella todettiin, että ollaan tultu pois kieltojen maasta, kun aamiaispöydässä oli tarjolla Fernettiä ja paria muutamaa alkoholijuomaa. No enpä nyt tuntenut tarvetta tarttua pulloon, vaan juomaksi riitti kahvi ja omenamehu.

 

Päivän kuvat

 

Hotel Villa Gulle

 

Ruotsi

Södertälje

 

29.8.2019

No nyt on frouvan reissuvarusteet kohillaan. Naantalin satamassa pidennettiin ikää naurujoogalla, jonka aiheutti frouvan asuvalinta. Miten lieneekään tullut vilkaistua jalkoihinsa, kun laivaanmenoa odotellessa jaloiteltiin satama-alueella. Voi jessus - miten on mahdollista, että toinen kenkä on musta ja toinen tummansininen (ihan selvästi havaittavissa eriparisuus)! Ei,ei,ei - ei alkomahoolilla ollut osuutta asiassa. Näytänpä osaavan koheltaa ihan ilman mitään kemiallisia aineitakin. Kotona hämärästä vaatekaapista nappasin umpimähkään jalkaani sopivat avokkaat, sen kummemmin asiaa pähkäilemättä. Nyt on sitten takakontissa pari avokkaita, joita tuskin tulen käyttämään koko reissun aikana. Tietysti voisihan sitä yrittää aloittaa uuden muodin - eripariset kengät, jotka sopisivat muun asun väreihin.

 

 

Pitkä, rauhallinen päivä laivalla. Ihan ihmeellistä oli, että tähän aikaan vuodesta voitiin viettää aikaa myös ulkokannella, kun aurinko paisteli kirkkaalta taivaalta. Pitkästymistä torjuttiin viihtymllä hartaasti ruokapöydässä, jonka antimet kuuluivat matkan hintaan. Neljän hengen ja auton kuljetus ja kaksi ateriaa laivalla hintaan 92 € - ei paha!

 

Ajomatka satamasta etukäteen varattuun hotelliin Södertäljessä piti sujuman ihan suitsait helposti parissa tunnissa. Niinhän sitä luulisi - eipä ollut auton navigaattori yhteistyöhaluinen ja lopulta navigoitiin hotelliin iPadin ja Leenan puhelimen avulla. Hätäkös tässä, kun on sen seitsemät laitteet matkassa, joilla säheltää ja sompailla kohteeseen.

 

Päivän kuvat

 

First Hotel Almnäs Park

 

 

 

 

 

 

 

 

Reissu-sivu

 
 

Matkakertomuksia, blogeja, matkakuvia....

 

 

 

Mitä matkalle mukaan

 

 

 

 

Tunnisteet: matkakertomus Eesti - Latvia - Liettua - Puola - Tsekki- Slovenia - Itävalta - Kroatia - Italia - Saksa,

matkakertomuksia, matka blogi, automatka, Autolla Euroopassa, autoillen Euroopassa, lomamatka autolla Euroopassa