Etusivulle

 

Matkablogi Thaimaa  - Blogi Hua Hin

Matkakokemuksia

Hua Hin-sivulleMatkailun valikkoonOmat reissut-sivuBlogi-sivulle

Kokemuksia ja tunnelmia Thaimaan Hua Hinistä.

Tule mukaan nojatuolimatkalle tämän blogin mukana!

 
 
 
 
 

 

Thaimaa - Hua Hin

Marraskuu 2011

 

 

Bigin sivulle

 Koko reissun kuvat ja videot, hintatietoa ym. täältä
     
 
  

 

  

 

 

 

26.11.2011  klo 1:55 (Thai-aika 6:55)

Nää lähtee tänään kotiin kaikesta lomailusta tällä erää kyllinsä saaneena. Mielessä siintää jo kotoiset eväät - karjalanpaistit ja jauhelihakastikkeet. Vaikka kolme viikkoa ehti elimistö totutella tähän kuumuuteen, ei se vielä tehnyt meistä thai-ihmisiä. Mukavaa on ajatella, että kotona hikoillaan vain saunassa.

Rankka matka edessä, mutta täältä tullaan koti!

 

25.11.2011  klo 1:13 (Thai-aika 6:13)

Viimeistä lomapäivää viedään. Tänään mennään vielä lounaalle Takiabin rantaan ja tapaamaan kaveriksi heittäytynyttä Sakaita, joka toi eilisiltana hotellin aulaan meille lahjaksi teakisen mausteikon ja pippurimyllyn.

Suuri ihme oli, että tilaamani bootsit menivät kuin menivätkin (hikisellä kiskomisella) jalkaan, eikä räätälin luomasta mekostakaan saumat ratkeile. Loppu hyvin - kaikki hyvin!

 

24.11.2011  klo 1:28 (Thai-aika 6:28)

Voi kiesus! Alkaa jo kypsyttää tämä räätälillä ja suutarilla juoksu! Rättien sovittaminen pikkuruisessa kopperossa hikeä valuen on ehdottomasti ykkös-inhokkipuuhistani. No - tänään pitäisi olla se vihonviimeinen sovitus niin suutarilla kuin räätälilläkin. Veikkaan, että "makkarankuori"-mekon saumat on yhä tiukoilla ja buutsit jää suutarilta saamatta, kun ompelijat ei millään voi kuvitella näin isoja koipia, vaikka suutari niitä kuinka mittailee.

 

23.11.2011  klo 2:07 (Thai-aika 7:07)

Miten toisenlaiset voivat ollakaan "lomailevan eläkeläisen" päivän murheet, kuin kotinurkissa luuhaillessa. Arkea elettäessä en juurikaan pane paljon painoa sille, mitä pöperöä illallispöydässä on tarjolla. Täällä kissanpäivillä ajatukset askaroi perin tärkeissä asioissa kuten räätälikäynneissä, illallispaikan valinnassa ja muussa itsensä viihdyttämisongelmassa.  Hyi miten itseriittoista, mutta olkoon vielä muutaman tovin!

 

22.11.2011  klo 1:48 (Thai-aika 6:48)

Eilinen liikekannallaolon päivä vei kropasta mehut - aamulla räätälillä mekkoa sovittamassa, puolentoista tunnin bussimatka Petchapuriin, satojen portaiden kiipeäminen Phra Nakhon Khirin palatsiin, tuktukilla Big C-ostoskeskukseen, bussilla takaisin Hua Hiniin, syömässä thai-ravintolassa, suutarilla buutseja sovittamassa ja illan lopuksi vielä jazz-ravintolassa. Tänään huilataan!

 

21.11.2011  klo 2:00 (Thai-aika 7:00)

Luulisi, että tässä ilmastossa ei neste ehdi kudoksiin kertyä, kun hikeä pukkaa joka huokosesta alinomaa. Kävin näyttämässä apteekissa norsun tassuiksi paisuneita nilkkojani ja sain nesteenpoistopillereitä!!! Viime yö menikin sitten pissalla juostessa, mutta nyt nilkat näyttääkin jo taas entiseltään. Tehokkaita on näiden rohdot; toivottavasti nuo samalla apteekkireissulla hankitut tulehdus-kipulääkkeetkin auttavat kantapäiden kolotukseen.

 

20.11.2011  klo 23:39 (Thai-aika 4:39)

Tässähän aletaan palata tuttuihin kotimaisiin heräilyaikoihin! Yritin pyöriä lakanoissa yli tunnin, mutta sitten jalan kolotus pakotti nousemaan jalkeille. Särkylääkkeetkin ovat päässeet loppumaan, joten nilkan venytyksellä on nyt yritettävä pärjätä. Mitenkähän käy päiväohjelmaksi aiotun ostoskierroksen?

 

19.11.2011  klo 2:08 (Thai-aika 7:08)

Hypättiin paikallisbussiin, joka rämisteli kolmekymmentä kilometriä etelään, Pranburin kaupunkiin. Täällä ei turistit töppöile kaduilla. Kauppahallissa tuoksui koko etelän kirjo - savu, kuivattu kala, inkivääri, basilika, käristyvä possun liha. Länsimaalaisen näköistä vilvoituspaikkaa ei löytynyt mistään, joten ostettiin Changit paikalliskaupasta ja istahdettiin kaupan eteen "möllötys"penkille katselemaan liikennettä ja ryystämään kylmät oluset PILLILLÄ!

 

18.11.2011  klo 2:42 (Thai-aika 7:42)

Vaatii ylimääräistä ponnistusta raahautua tässä ilmastossa kauppakeskukseen sovittamaan farkkuja! Niin me kuitenkin taivalsimme eilen 1,5 km:n taipaleen paahtavassa auringossa. Perillä oli istuskeltava pitkä tovi hikeä kuivatellen, mutta reissu kannatti - molemmille löytyi aidot Lee-farkut; 2.000 bathia (n. 49 €) yhteensä.

 

17.11.2011  klo 2:08 (Thai-aika 7:08)

Kyllä näitä kissanpäiviä voisi viettää pitempäänkin täällä lämpimässä. Kovin leppoisat ovat harrastukset, eikä stressi pääse piinaamaan. Eilen harrastettiin Takiabin rannalla "ryöstökalastusta", kun kerättiin rantaan huuhtoutuvia pikku kaloja, joita kalastajat heittävät takaisin mereen liian mitättömänä saaliina. Kalat annettiin thai-naiselle, joka ruokkii niillä ankkojaan.

 

16.11.2011  klo 2:27 (Thai-aika 7:27)

Eilisaamuna hypättiin taksiin ja hurautettiin 9 km:n matka katsastamaan ystävän pyynnöstä Boathouse-residenssiä, josta hän suunnittelee seuraavan talven matka- kohdetta. Hieno oli alue, mutta kovin kauas jäi kaikki aito thaimaalainen elämänmeno. Itse suosimme ennemmin paikallisen elämän makuista seutua, jota ei ole rakennettu pelkästään turismin käyttöön. Sieltä sitten jatkettiin samalla taksilla Cha Amin rannalle päivää viettämään.

 

15.11.2011  klo 2:27 (Thai-aika 7:27)

Vihdoin annettiin periksi länsimaiselle hapatukselle ja herkuteltiin altaalla lounaaksi hampurilaiset. Ilta kruunattiin vielä syömällä pizzat, joten nyt on taas aika palata paikalliseen ruokakulttuuriin ja syödä heti aamiaista thaimaalaisittain.

Mahtava menopaikka löytyi sattumalta illan suutarireissulla. Kun muusikot ympäri Eurooppaa soittivat itseään ja yleisöä viihdyttääkseen, oli illan onnistuminen  taattu.

 

14.11.2011  klo 2:58 (Thai-aika 7:58)

Tää se päivä on, kun.... saan suutarista sieltä viisi päivää sitten tilaamani valkoiset nahkabuutsit. Täällä on vielä sellainenkin mahdollisuus, että itselle sopivat jalkineet voi teettää siedettävään hintaan ja omien toiveiden mukaan; räätälin tekemistä vetimistä puhumattakaan. Tosi kätevää!

 

13.11.2011  klo 2:28 (Thai-aika 7:28)

Isänpäivä? Juhliikohan ne täällä Thaimaassa sitä mitenkään? Itse lupasin viedä oman ukkoni syömään suomalaiskuppilaan kotoisesti muusia ja lihapullia, mutta hänpä ei kovasti innostunut asiasta. Ilmeisesti sitten mennään päivällä Market Villageen ostamaan hänelle uusi kaunis pikeepaita. Illalla mennään syömään reteesti tirisevät pihvit sveitsiläisravintolaan. Muutenkin voisi yrittää käyttäytyä rakastettavasti ihan koko päivän.

Hyvää Isänpäivää kaikille ukoille!

 

12.11.2011  klo 2:01 (Thai-aika 7:01)

Tähän ikään tullessa ei matkamuistojen ostaminen enää houkuttele, kun kotinurkat on muutenkin romua pullollaan. Matkoilta mukaan lähtee kuitenkin sellaisia pieniä esineitä, joihin liittyy jotain erityistä; tänään repun pohjalle poimittiin patikkareitin varrelta (Khao Hin Lek Faihin) tienposkeen hyljätty lusikka ja pieni kullattu (?) koristeleijona. Thaimaassa kun ollaan, kuvittelisi näiden tuovan meille arvaamattoman paljon onnea! Onneksi laukuissa on vielä runsaasti tilaa!

 

11.11.2011  klo 2:13 (Thai-aika 7:13)

Jotenkin sitä ei vaan millään osaa mieltää, että talvinen Thai-aurinko voikin olla niin tehokasta. Rannalla ei valkonaaman pitäisi pitkään pyöriskellä, kun säteily ei tule yksistään taivaan laella killuvan auringon säteistä, vaan oman apunsa tuovat myös meren ja valkoisen hiekan heijastumat. Miten vanhaksi on elettävä, että tämän läksyn oppii; punanahkoja ollaan nyt molemmat, vaikka ei mielestämme niin kovin pitkään rannalla viihdyttykään!

 

10.11.2011  klo 2:22 (Thai-aika 7:22)

Tänään mennään rannalle päivänvarjon alle löhöilemään ihanasti kirjan seurassa ja lepuuttelemaan eilisen 2 tunnin patikoinnin rasittamia käpäliä. 6 km puuterihiekan peittämää, todella rauhallista rantaa taivallettiin Khao Tagiabiin, jossa syötiin thai-lounas mukavassa rantaravintolassa. Tänne palaamme vielä uudelleen loman aikana.

Ensin on kuitenkin kestettävä hameen sovituksen riesa "kotikadun" räätälillä.

 

9.11.2011  klo 2:38 (Thai-aika 7:38)

Jotkut ne hienostelee sipsukka-kengillä, mutta toisten on lampsittava juoksulenkkareissa. IHME - eilen löytyi urheilukaupasta isolle tytölle sopivat Nice:n juoksukengät, joissa on kunnolliset kannan joustot. Ihan nätit - kelpaavat käytettäväksi jopa hameen kanssa (päiväsaikaan). Lohdukkeeksi ostin saman tien myös pikkulaukun ja kauniin, hopeisen helmisormuksen. Että sellainen lepopäivä se!

 

8.11.2011  klo 4:31 (Thai-aika 9:31)

Samperin samperi! Iloisesti liikkuvasta, reippaasti liikkuvasta mummelista on kehkeytymässä jalkojaan ruikuttava, vaivainen ikävä akka. Eivät paljon auttaneet tossuihin liimaillut geelityynyt, kun eilinen kahden ja puolen tunnin patikointi Takiap-mäelle runteli kantapäitä. Pakko harrastaa tänään jotain vähemmän rasittavaa!

 

7.11.2011  klo 4:06 (Thai-aika 9:06)

Taas kymmenen tunnin yöunet ja olo alkaa olla ihmismäinen. Vähän harmittaa tuo kantapäiden kolotus, kun intoa olisi lähteä jo tallustamaan vähän pidemmälle lenkille. Eilinen puolentoista kilometrin matka ostosparatiisiin ja takaisin ei hirveesti voimia kuluttanut.

 

6.11.2011  klo 8:30 (Thai-aika 13:30)

TYKKÄÄN, TYKKÄÄN, TYKKÄÄN! Tulipa tämä loma tositarpeeseen. 21 tunnin matkasta kotoa hotelille nukuin varmaan puolet (niin koneessa kuin taksissakin). Siihen päälle kymmenen tunnin yöunet ja olo alkaa olla ihmismäinen. Tänään otetaan iisisti ja tutkitaan paikkoja; ihmetellään mikä on muuttunut edellisestä neljän vuoden takaisesta käynnistä.

 

4.11.2011  klo 4:40

Kun marraskuu on mulle vaikea; usein mieli maassa, haikea.

Silloin on aika muualle matkustaa, lähteä kauas pois merten taa.

Kalispéra- blogissa yritän kirjoitella matkan kokemuksia - toivottavasti vain mukavia ja hauskoja sattumuksia. Kun thaimaalaiset ovat niin avoimia ja uteliaita luonnonlapsia, ei sattumuksistakaan ole yleensä pulaa. Käypä kurkkimassa joskus myös  Hua Hin-sivuani  jonne laitan kuvia ym. jos ehdin ja yhteydet pelaa. 

 
 

Thaimaa-sivut

 
  Matkakertomuksia, blogeja, matkakuvia, tietoa paikkakunnittain....  

 

 

Mitä matkalle mukaan

 

 

 

 

Tunnisteet: matkakertomus Thaimaa, Thaimaan matkakertomuksia, Thaimaa blogi, Thaimaan matka, Thaimaa kuvia, kokemuksia Thaimaasta, Hua Hin matkakertomus, Hua Hin blogi, Hua Hin kuvia, matkakohde Hua Hin